پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
روزنامه نگاران و دانشجویان همچنان در صدر قربانیان تجاوزها به حقوق انسان هستند
● ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر است . بدین مناسبت ، کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران - برلین و کانون پناهندگان سیاسی ایرانی - برلین ، ایرانیان مقیم این شهر را به متینگی در همین تاریخ فراخوانده اند : زمان : جمعه ۱۰ دسامبر ۲۰۰۴ ، ساعت ۱۲
مکان : مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین .
برای لغو مجازات اعدام ، لغو مجازات سنگسار ، شکنجه و قطع اعضای بدن ، دفاع از آزادی همه زندانیان سیاسی - عقیدتی ، جدائی دین از دولت ، برابری حقوق زنان و لغو حجاب اجباری ، آزادی بی قید و شرط سیاسی ، تشکل و اجتماعات، دفاع از جنبش اعتراضی و آزادیخواهانه مردم ایران، محاکمه سران رژیم به جرم جنایت بر ضد بشریت در دادگاه مستقل بین المللی و محکوم کردن هرگونه سازشی با جمهوری اسلامی ایران.
● در ۷ آذر، نرگس محمدی، همسر تقی رحمانی ، گفته است : بیش از یك ماه است كه از همسرم هیچ اطلاعی ندارم. در این مدت هیچ تماس تلفنی یا ملاقاتی با همسرم نداشتهام. وقتی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب مراجعه میكنیم ، قاضی حداد اعلام میكند كه قرار بازداشت سه زندانی ملی ـ مذهبی فك شده و حكم آزادی آنان را به زندان اوین ابلاغ كردهام.شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر هم به صراحت اعلام میكند كه تاكنون هیچگونه رأیی از سوی این شعبه صادر و ابلاغ نشده است. از نظر ما دادسرا مرجع قانونی برای پاسخگویی نسبت به پرونده همسرانمان نیست. كار دادسرا ، كار تحقیقاتی است و ما این مرحله را پشت سر گذراندهایم.
● یازده تن از ملی - مذهبی ها، محمد بستهنگار، حبیبالله پیمان، مسعود پدرام، علیرضا رجایی، رضا رییس طوسی، حسین رفیعی، عزتالله سحابی، محمود عمرانی، مرتضی كاظمیان، سعید مدنی و محمد محمدی اردهالی ، در نامه ای به رؤسای دو قوه مجریه و قضائیه ، به ادامهی بازداشت تقی رحمانی، هدی صابر و رضا علیجانی اعتراض كردند و آزادی آنها را خواستار شدند.
● در ۹ آذر، محاكمه فاطمه حقیقت جو نماینده مستعفی دوره ششم مجلس شورای اسلامی با شكایت مدعی العموم فردا ـ دوشنبه ـ درشعبه ۷۶ دادگاه كیفری استان تهران به ریاست قاضی محمدرضا صارمی و دو قاضی مستشار انجام شد. اتهام حقیقت جو، نشر اكاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، توهین به مقامات رسمی كشور و تبلیغ علیه نظام، در استعفا نامه اش که در روز چهارم اسفند ماه سال گذشته درمجلس قرائت کرده است.
● خبرنگار "رویداد" روز سه شنبه سوم آذرماه كسب اطلاع كرد كه در میان وبلاگنویسان و فعالان اینترنتی كه اخیراً آزاد شدهاند، تنها یك نفر دارای حكم و قرار بازداشت از سوی قاضی بوده است و سایرین طی دوران دو تا سه ماهه بازداشت خود، بدون وجود هیچ گونه حكم و قرار بازداشت در زندان به سر بردهاند. همچنین كلیه بازداشتشدگانی كه اخیراً آزاد شدهاند، فاقد پرونده و شماره كلاسه پرونده در دادسرای ناحیه ۹ فرودگاه كه مسؤولیت قضایی این دستگیریها را بر عهده داشته، هستند و از نظر اداری و حقوقی شكل بازداشت و آزادی آنها با ابهام مواجه است.
● در ۴ آذر، "خلیل بهرامیان" وکیل "حشمت الله طبرزدی" از امتناع رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقللاب از اعلام حکم موکلش خبر داد . وی گفت: علی رغم آنکه پسر طبرزدی به من گفت نامه ای از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب در زندان به پدرش برای گرفتن حکم ابلاغ شده، ولی وقتی من برای گرفتن حکم به آن شعبه رفتم ، پس از دقایقی معطلی و صحبت با قاضی حداد، حکمی به من ابلاغ نشد ، آن را به روز دیگری موکول کردند . وی افزود : استنباط من این است که آنها نمی خواهند کسی از حکم سر دربیاورد و لذا هنوز وضعیت پرونده مشخص نیست .
● در ۵ آذر، محمد نعیمیپور مدیرمسوول روزنامهی توقیف شده "یاسنو" در شعبهی ۶ بازپرسی دادسرای كاركنان دولت و رسانهها حاضر شد. عناوین اتهامی نعیمیپور در این پروندهها، توهین، نشر اكاذیب، افترا، تبلیغ علیه نظام و چاپ مطالب خلاف واقع است. وی با سپردن قرار كفالت به مبلغ ۶۰ میلیون تومان آزاد است.
● در ۶ آذر، فرید مدرسی ، روزنامه نگار، از بازداشت برادرش توسط دادگاه انقلاب قم خبر داد ه است : شرط آزاد كردن او را مراجعه من به دادگاه انقلاب عنوان كردهاند . مأموران دادگاه انقلاب , علت دستگیری برادر او را را اتهامی غیر از پرونده قبلی فرید مدرسی (اعتراض به حكم اعدام هاشم آقاجری) عنوان كردهاند .
● در ۸ آذر عیسی سحرخیز كه برای حضور در كنفرانسی در هلند، قصد خروج از كشور را داشت، متوجه ممنوعالخروج شد.
● در ۹ آبان ، محمد سیفزاده ؛ وكیل دادگستری ، گفت : تاكنون موفق نشدیم حتی یك مورد برگه وكالتنامه را به امضاء بازداشت شدگان اخیر برسانیم و به بهانههای مختلف از امضای وكالتنامه توسط این افراد جلوگیری شده است .
● در ۹ آذر، تعدادی از ناشران فعال، در نامهای به اتحادیه ناشران و كتابفروشان تهران، نسبت به آنچه تشدید ممیزی كتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان شده است، اعتراض كردهاند.
● در ۱۰ آذر، فریبا داودی مهاجر به دادگاه احضار شد . در احضاریه، دلیل احضار این روزنامه نگار ذكر نشده است .
● در ۱۰ آذر، انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران، برای شركت در تجمع به قصد اعتراض به ادامه بازداشت تعدادی از فعالان مطبوعاتی چون اكبر گنجی، رضا علیجانی، هدی صابر، تقی رحمانی، شهرام رفیعزاده، امید معماریان، جواد غلام تمیمی، فرشته قاضی و محبوبه عباسقلی زاده ، اعضای خود و کسانی را که با حرفه روزنامه نگاری سر و کار دارند، فراخوانده است.
● در ۵ آذر، سفارت هلند در تهران، به عنوان دفتر نمایندگی دولتی که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد، بیانیه ای اعتراض آمیز از جانب این اتحادیه به وزارت امور خارجه ایران تسلیم کرده است. در این بیانیه نسبت به بازداشت شماری از روزنامه نگاران، دست اندرکاران سایتهای اینترنتی، فعالان تشکلهای مستقل فعال در زمینه های امور اجتماعی و حقوق بشر و پیروان اقلیتهای مذهبی در ایران و آنچه "ارعاب" این افراد خوانده شده، اعتراض شده است.
● در ۶ آذر، سازمان گزارشگران بدون مرز به مناسبت روز جهانی گزارشگران زندانی ، دولتهایی چون ایران، چین، برمه و كوبا را فراخواند تا خبرنگاران زندانی خود را آزاد كنند. به گفته خانم الكه شفتر Elke Schäfter مدیر اجرایی سازمان گزارشگران بدون مرز در آلمان "هم اكنون ۱۲۸ روزنامهنگار به خاطر تحقیقاتشان و آنچه نوشته ، گفته یا در موردش فیلم تهیه كردهاند، در زندان هستند. بیش از ۵۰۰ روزنامهنگار در سال گذشته به طور موقت دستگیر شدند. این آمار نشان میدهد كه كار روزنامهنگاری در بسیاری از كشورهای جهان كاری است بس خطرناك." سازمان مدافع حقوق بشر گزارشگران بدون مرز به مناسبت روز خبرنگاران زندانی خاطرنشان میكند كه در كشورهایی كه دولت در آن در پی خفه كردن صداهای انتقادگر است و مانع جریان آزاد عقیده میشود، روزنامهنگاران اغلب نخستین كسانی هستند كه آزادی خود را از دست میدهند. هم اكنون در ۲۱ كشور روزنامهنگاران به خاطر گزارشهای خود در زنداناند. تنها در كوبا و چین ۲۶ نفر، در ایران ۱۵ نفر، در اریتره ۱۴ نفر و در نپال و برمه هر یك یازده روزنامهنگار در حبساند.
به گفته الكه شفتر "برخی روزنامهنگاران را برای چند ساعت یا چند روز دستگیر میكنند تا بر آنها فشار بیاورند و بترسانندشان برخی دیگر را برای سالیان دراز زندانی میكنند تا آنها را ساكت كنند. بسیاری از آنها ماهها بدون داشتن وكیل در حبس میمانند. آنجا كه سرانجام دادگاهی تشكیل شود، انواع و اقسام اتهامها را به آنها میزنند: شوراندن مردم و به خطر افكندن امنیت داخلی كشور دلایلی هستند كه اغلب عنوان میشوند. گاه به آنها اتهام رابطه جنسی نامشروع و همجنسخواهی نیز زده میشود. در موارد بسیار از آنها به زور اعتراف میگیرند، اعتراف به جرمهای ناكرده. اما تنها كاری كه آنها كردهاند این است كه مردم را در جریان اخبار و اطلاعات قرار دادهاند." سازمان گزارشگران بدون مرز به ویژه سرنوشت سه روزنامهنگار را در كانون فعالیت اعتراضی و روشنگر امروز خود قرار داده است: روزنامهنگار برمهای وین تین كه ۱۵ سال است پشت میلههای زندان است و البته در پی اعتراضهای جهانی قرار است به زودی از زندان آزاد شود. فاطمه نسرین كه در ۲۲ سالگی در مالدیو به ده سال حبس محكوم شد. و سرانجام روزنامهنگار ایرانی، رضا علیجانی كه در دو دهه گذشته مدام دستگیر و زندانی شده است و هم اكنون نیز در زندان گرفتار است. سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیهای كه منتشر كرده خواستار آزادی فوری همه روزنامهنگاران زندانی شده است.
● در ۹ آذر ، س. ف. فرزند ا. به جرم افترا، و نشر اكاذیب با تهیه و تدوین و انتشار بیش از هفت هزار اطلاعیه در زمان ممنوع بودن تبلیغات در جریان برگزاری " انتخابات " مجلس هفتم ، " سبب نشر اكاذیب به تحمل یكسال حبس و به سبب ارتكاب بزه افتراء به تحمل چهل ضربه شلاق تعزیری و در مورد گناه اخلال در امر انتخابات به پرداخت مبلغ یك میلیون ریال جزای نقدی به صندوق دولت محكوم شد. محکومیت زندان و شلاق بمدت ۵ سال، معلق است.
● در ۲ آذر، منوچهر ماسوری ، برادر سعید ماسوری ، از وضعیت سخت برادر خود خبر داده است : "بیشتر از دو هفته است ، از تاریخ ۱۸ آبان تا کنون، سعید را بدون هیچ دلیل و توضیحی به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ - که در اختیار واواک است - برده اند. در این مدت، یکبار، بمدت ۵ دقیقه ، مادر او توانسته است با او صحبت کند.● در ۲ آذر ، شش عضو مجمع اسلامی دانشگاه سمنان به كمیته انضباطی دانشگاه فراخوانده شدند. دلیل احضار، اعتصاب غذا در ماه رمضان و دعوت از دیگر دانشجویان برای شركت در اعتصاب غذا بوده است.
● در ۶ آذر اطلاع حاص شد که مصطفی پیران فرهنگی بازنشسته ای است که تابستان امسال در پی دستگیری فرزندش و ریختن اثاثیهء خانواده به خیابان بازداشت شد .وی ۲۰ ضربه شلاق خورد و به یک سال و شش ماه زندان محکوم شد.
● در ۷ آذر، جلسه رسیدگی به اتهامات محمود صالحی از باز داشت شدگان روز جهانی كار گر در شهرستان ، در شعبه یك دادگاه انقلاب این شهرستان برگزار شد. اتهام او همكاری با گروهك های غیر قانونی و اقدام جهت برگزاری تجمع غیرقانونی است.
● در ۷ آذر ، ایسنا گزارش کرده است که ۱۰ دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی كشور و توهین، به شعبه ششم دادگاه انقلاب این استان احضار شدند. محسن حقانی، علیرضا زبرین، روحالله عظیمی، ایمان زنگنه، فرشید صندقی، نیما نهتانی، امیر آریانا، جابر خالدی، مجید گلمحمدی، امیررضا برجسته، ۱۰ دانشجوی احضار شده هستند. باید در ۲۳ آذر در " دادگاه " حضور یابند.
● در ۸ آذر ، دادخواه وکیل مدافع دو دانشجو گفته است : پرونده دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه رازی كرمانشاه و یك عضو این انجمن در مورد یك اتهام در سه مرجع دادگاه انقلاب، كمیته انضباطی دانشگاه و دادگاه عمومی رسیدگی شده است. دادگاه انقلاب كرمانشاه در مهرماه ۸۳ رییس انجمن اسلامی دانشگاه رازی كرمانشاه را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و اهانت به مقامات به حبس محكوم كرد؛ چندی بعد كمیته انضباطی، موكلم را به یك ترم تعلیق از دانشگاه محكوم كرد و الان نیز پرونده در شعبه ۱۵ دادگاه عمومی كرمانشاه مطرح است. علیرضا مرادی، عضو انجمن اسلامی دانشگاه رازی كرمانشاه نیز چندی پیش به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقامات به حبس محكوم شده ولی حكمش به او ابلاغ نشده است . بعد پرونده به كمیته انضباطی رفته و یك ترم از دانشگاه محروم شده و الان نیز پرونده به دادگاه عمومی رفته است.
● در ۹ آبان ، رضا اشرفپور، دانشجوی دندانپزشكی دانشگاه تهران گفته است : در سال گذشته به دلیل شركت در تجمعات دانشجویی اعتراض آمیز، به مدت سه ماه بازداشت شدم. بدنبال این بازداشت هفته گذشته احضاریه ای از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی برای اینجانب ارسال شده است.
●در ۲ آذر، محمدرضا خاتمی در بخشی از سخنانش با اشاره به سخنان هفتهی گذشته یكی از مقامات نظامی (جزایری رئس انتشارات سپاه ) دربارهی حادثه دانشگاه علم و صنعت و این كه وی خواستار "پالایش در سطح مدیریتی دانشگاهها" شده بود، گفت: خطر بزرگ امروز برای كشور حضور همهجانبه و علنی نظامیان در عرصههای مختلف است. امروز در روزنامهها خواندم بسیج یك دانشگاهی برای اخراج سفیر انگلیس ضربالاجل گذاشته و بعد هم وی در ادامه درباره عدم آزادی علیجانی، صابر و رحمانی با وجود پرداخت وثیقه و اظهارات دادستان تهران و سخنگوی دستگاه قضایی ابراز عقیده كرد: برخورد با نیروهای سیاسی بیشتر یك تسویه حساب است تا رسیدگی واقعی به تخلفات احتمالی. وی دستگیری این افراد را فاقد محمل قانونی دانسته و ادامه داد: همین كه نمیتوانند دادگاه علنی برگزار كنند نشانه خالی بودن دست آنها و واهی بودن اتهامات است.
● در ۸ آذر، بنابر گزارشهای رسیده ، رژیم ۵ تن ازاعضای کنگرهی خلق کردستان ( حزب کارگران کردستان سابق) را تحویل مقامات ترکیه داده است. این چندمین بار است که اعضای گروههای مخالف دولت ترکیه از طرف ایران تحویل مقامات ترک می شوند. سال گذشته نیز ۲ تن از افراد وابسته به کنگرهی خلق به ترکها تحویل داده شدند. طبق آخرین گزارشات نام این ۵ تن به شرح زیر است:
۱) نورالدین ابراهیم عمر به اسم مستعار باران اهل ماردین سن ۳۴ سال
۲) مراد اونار به اسم مستعار جمشید اهل دیاربکر سن ۲۶ سال
۳) نورسان پولات به اسم مستعار الیف اهل مانیسا سن ۲۰ سال
۴) سلیمان اولپار به اسم مستعار دلیل اهل شرناک سن ۲ سال
۵) محمد آیدین به اسم مستعار طوفان اهل ملاتیه سن ۲۹ سال نامبردگان از طریق مرز زمینی تحویل ارتش ترکیه شاخهی جولهمیرگ شده اند.
●آخرین جلسه علنی دادگاه شش متهم به ارتكاب پنج فقره قتل موسوم به قتلهای محفلی پنجشنبه گذشته ۲۸ آبانماه در شعبه ۵۱۰۲ محاكم عمومی جزایی كرمان به ریاست قاضی مجید دوستعلی برگزار شد. در این جلسه، عارفی وكیل محمد حمزه.م و محمد.ی گفت: این جوانان كم سن و سال با استفاده از سخنرانیهای عالمان دینی و فرمایشات فرماندهان خود در بسیج سپاه پاسداران ، دست به این قتلها زدند . اما امروز در زمان محاكمه پاسخگو هستند و باید بگویند چگونه دستبند، اتومبیل و بیسیم و حتی چند مأمور سرباز همراه خود داشته اند . از این اختیارات در دستگیری مجرمان استفاده می کردند. تمام وقت خود را وقف ریشه كن كردن فساد از روی زمین مینمودند. همه این موارد دست به دست هم داده بود تا متأسفانه این قتل ها صورت گرفتند ولی در حال حاضر برای محاكمه خودشان تنها ماندهاند و باید به افكار عمومی جامعه پاسخگو باشند
● در ۴ آذر به گزارش خبرنگار "حوادث" ایسنا در حوزه كلانتری ۱۵۳ شهرك ولیعصر یك كارتن خواب ۳۰ ساله با هویت ناشناس و در منطقه كلانتری ۱۰۵ سنایی یك كارتنخواب ۴۵ ساله بر اثر سرما در خیابان جان خود را از دست دادند. و ۳ كارتن خواب بیخانمان دیگر در سرمای شبهای تهران جان باختند. به گزارش خبرنگار "حوادث" ایسنا، اجساد كارتنخوابهای بیخانمان چهارشنبه شب، پس از كشف، به پزشكی قانونی انتقال یافت. اجساد بیخانمانها، در حوزههای كلانتری ۱۱۲ ابوسعید، ۱۲۶ تهرانپارس و ۱۰۸ نواب كشف شد. بر اساس آمار هفته گذشته تنها طی دو روز، ۵ بیخانمان در خیابانهای تهران جان باختهاند.
● سازمانهای مدافع حقوق بشر در کانادا و امریکا و اروپا، خطاب به سازمانهای مدافع حقوق بشر هشدار داده اند :
مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان ! مجمع عمومی سازمان ملل هم اکنون بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران را در دست دارد. قطعنامه ایکه در هفته گذشته در کمیته سوم مجمع عمومی به تصویب رسید، ماه دسامبر در ۵۹ مین نشست مجمع عمومی به رای گذاشته خواهد شد. سال جاری مردم ایران همچنان شاهد ادامه نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده ابتدایی ترین حقوق انسانی خود توسط جمهوری اسلا می بودند. سالی که همچون سالهای گذشته بهار آن با سلب حق انتخاب کردن و انتخاب شدن از اکثریت مردم ایران آغاز شده بود با سرکوب روزنامه نگاران، دانشجویان، کارگران، معلمان و... ادامه یافت. اینگونه نقض وسیع حقوق بشر در حال حاضر در شکل دستگیری های وسیع وبلاگ نویسان و حتی اعضای خانواده های آنها و بسیاری اشکال دیگر ادامه دارد. بنا برآنچه در رسانه های رسمی ایران منتشرشده است تنها در شش ماه اول سال ۱۳۸۳ دست کم شاهد ۳۵۳ مورد احضار ، بازجویی و دستگیری فعالین جنبش دانشجویی؛ ۱۳۵ مورد احضار ، بازجویی ، دستگیری و برخورد با روزنامه نگاران؛ ۸۴۳ مورد احضار ، بازجویی و دستگیری فعالین سیاسی ، فرهنگی ، هنری و دینی؛ ۱۷۸۴ نفر دستگیری به اتهام بدحجابی ، رقص ومسائل اجتماعی؛ ۱۰۹ مورد قتل مردم توسط نیروی انتظامی؛ ۴۶ مورد اعدام در ملاء عام ؛ ۶۲ مورد محکوم به اعدام و در انتظار اجرای حکم ؛ ۵ مورد قطع اعضای بدن و ۳ مورد مرگ بر اثر شکنجه در زندانها بوده ایم. گزارش ضمیمه که تنها بخشی از موارد منتشر شده نقض حقوق بشر در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۰۴ را در بر میگیرد توسط " فعالین ایرانی حقوق بشردر اروپا و امریکای شمالی" و بر اساس اطلاعات درج شده در رسانه های رسمی ایران تهیه شده است. ما " فعالین ایرانی حقوق بشردر اروپا و امریکای شمالی" با توجه به وخامت رو به افزایش وضعیت حقوق بشر در ایران از وجدان های بیدار در سراسر جهان دعوت میکنیم تا در راستای همبستگی با مردم ایران از نمایندگان خود در سازمان ملل متحد، تصویب قطعنامه محکومیت جمهوری اسلا می ایران را طلب کنند.
مهران پایافر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست