دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
فرانس پوشکاش
▪ دوم آوریل ۱۹۲۷،وفات: هفدهم نوامبر ۲۰۰۶
▪ تولد:
▪ بوداپست- مجارستان محل تولد:
▪ کیش پشت هونود (مجارستان)، رئال مادرید باشگاهها:
▪ قهرمان فوتبال المپیک ۱۹۵۲، قهرمان جام باشگاه های اروپا ۱۹۵۹،۱۹۵۸، ۱۹۶۰ و ۱۹۶۶، نایب قهرمان جام جهانی ۱۹۵۴، بهترین بازیکن جام جهانی ۱۹۵۴، قهرمان جام یاشگاههای جهان ۱۹۶۰ مهمترین افتخارات:
▪ ۸۴ بازی، ۸۳ گل تیم ملی مجارستان :
▪ دو دوره (۱۹۵۴ و ۱۹۶۲)- ۶ بازی، ۴ گل حضور در جام جهانی:
اسطوره بی بدیل فوتبال مجارستان که مظهر دوران طلایی تیم ملی این کشور در دهه ۵۰ بود در حالی در سال ۲۰۰۶ چشم از جهان فروبست که موفقیت هایی تکرار نشدنی در کارنامه خود ثبت کرده بود. فرانس پوشکاش در سال ۱۹۲۷ در کیش پشت به دنیا آمد و با ظاهری که داشت (قد کوتاه، چاق و چهار شانه) کمتر به یک فوتبالیست شباهت داشت. از آنجایی که او یک افسر ارتش بود و برای یک تیم نظامی بازی می کرد، او را « افسر کوچک مهار نشدنی» نامیده بودند.
او به همراه تیم هونود به موفقیت های زیادی دست یافت و چهار بار لیگ مجارستان را فتح نمود. پوشکاش کاپیتان تیم ملی مجارستان در دوران طلایی این تیم، تیمی که به «جادویی ها» ملقب بود و در حد فاصل ۵۴-۱۹۵۰ بی شکست ماند و در طی این سال ها به مدال طلای المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی و همچنین نایب قهرمانی جام جهانی ۱۹۵۴ دست یافت، بود. در جام جهانی ۱۹۵۴، تیم مجارستان در مرحله اول تیم ملی آلمان غربی را ۸-۳ شکست داد ولی در دیدار پایانی در حالیکه ۲ بر صفر جلو بود ۳-۲ یاخت و از قهرمانی دور ماند. از مشهورترین بازی های پوشکاش و تیم ملی مجارستان، مصاف تاریخی این تیم با تیم ملی انگلیس در سال ۱۹۵۳ ویمبلی لندن بود که به پیروزی ۶-۳ مجارها انجامید.
پس از انقلاب کمونیستی ۱۹۵۶ در مجارستان، پوشکاش در یکی از سفرهای ملی به اسپانیا رفت و تابعیت این کشور را گرفت و در آنجا ماندگار شد و به رئال مادرید پیوست. در رئال به همراه آلفرد و دی استفانو زوجی را تشکیل داد که از رئال تیمی شکست ناپذیر ساخت. وی به همراه این تیم چهار بار فاتح جام باشگاههای اروپا شد و ۳۲۴ گل در طی حضورش در این تیم به ثمر رساند. از جمله چهار گلی که در فینال جام باشگاه های اروپا در سال ۱۹۶۰ در برابر تیم اینتراخت فرانکورت به ثمر رساند. پوشکاش در طی ۸۵ بازی ملی برای مجارستان ۸۴ گل به ثمر رساند که سال ها این رکورد دست نخورده بود تا اینکه علی دایی اسطوره فوتبال ایران این رکورد را شکست.
پوشکاش در سال ۱۹۶۶ باز نشسته شد و به مربیگری روی آورد و در کشورهای مختلف از جمله اسپانیا، کانادا، ایالات متحده، یونان، شیلی، مصر، پاراگوئه، استرالیا، عربستان مربیگری کرد. وی مدتی هم سرمربی تیم ملی کشوش بود ولی نتوانست با این تیم به جام جهانی ۱۹۹۴ صعود کند.
اسطوره فوتبال مجارستان و یکی از هفت چهره برتر تاریخ فوتبال جهان در سال ۲۰۰۶ پس از چندین سال مبارزه با بیماری چشم از جهان فروبست.
منبع : سایت پارس اسپورت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست