یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا
میوه ها و خواص آنها
● پرتقال
از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین ث میدانند و جالب آنكه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذیتر از پرتقال است. كارشناسان مؤسسه ملی سرطان آمریكا معتقدند موارد سرطان معده در آمریكا تقریبا كم است، زیرا در تمام ماههای سال پرتقال و مركبات در دسترس همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف میكنند. ویتامین ث یكی از عوامل مهم مهار كننده سرطان(لینك) است به طوری كه این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یكی از عوامل شناخته شده سرطانزا یعنی نیتروزامینها (Nitrosamines) میشناسند. مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی كه زیاد پرتقال میخورند، ۵۰ درصد كمتر از اشخاصی است كه آن را كمتر مصرف میكنند و یا اصلا نمیخورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پایینترین حد قرار دارد.
محققان دریافتهاند كه پرتقال و سایر مركبات در پایین آوردن كلسترول(لینك) خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پكتین (Pectin) یا ماده الیافی پوست و ورقههای نازك ما بین پرههای پرتقال است. در مواردی كه هدف كاهش كلسترول و تامین سلامت شریانها باشد، برای استفاده از حداكثر نیروی درمانی پرتقال توصیه میشود كه پرتقال را با لایه سفیدرنگ زیر پوست و لایههای نازك داخل پرتقال كه حاوی پكتین هستند مصرف كنید.
پیشگیری از عفونتهای ویروسی(لینك) از خواص دیگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامین ث موجود در آن نمیدانند، بلكه معتقدند كه ممكن است یك تركیب ناشناخته ضدویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد.
لازم است بدانید كه یك لیوان آب پرتقال، دارای ۱۲۰ میلی گرم ویتامین ث یعنی دو برابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری كلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیك است. آب پرتقال سرشار از الیاف فیبر است به ویژه اگر با گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین ث آن بیشتر حفظ خواهد شد.
● آب پرتقال صحیح چگونه به دست میآید؟
پرتقال را پوست كنده البته مانند پوست كندن یك سیب، یعنی پوست دوم سفید رنگ روی آن بماند و بعد به قطعات كوچك ببرید و در آب میوهگیری بیندازید، درست مثل زمانی كه میخواهید آب هویج بگیرید. آب پرتقال شما باید شیری رنگ باشد و نه كاملا نارنجی (از دیدگاه طب نتروپت و درمانهای طبیعی).
افرادی كه فشار خونشان بالاست و برای كنترل آن دارو مصرف میكنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا برای بالا بودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی پائینتر آمده و مشكلاتی در وضع سلامت آنها به وجود میآورد. این بیماران باید به طور مرتب پتاسیم خونشان را مورد آزمایش قرار داده و كاملا زیر نظر باشند.
البته درمان كمبود پتاسیم به طور مصنوعی امكانپذیر است و با تجویز پزشك صورت میگیرد. ولی این بیماران باید همیشه در تغذیه روزانه خود از مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یك لیوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ میلیگرم پتاسیم وجود دارد.
میوههای زرد مانند موز، انواع مركبات، زردآلو، هلو، انگور(لینك)، خرما(لینك) و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال كالری كمتری دارد مناسبتر است. زیرا مواد خوراكی كه كالری زیاد تولید میكنند برای مبتلایان به فشارخون مناسب نیستند.
● انگور
انگور میوهای است بهشتی كه شامل ویتامینهای آ، ب، و ث میباشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، كلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است.
امروزه در طب درمانهای طبیعی (نتروپت), از رژیمهای مختلف انگور استفاده میكنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماریهای یبوست، عوارض رماتیسم، كمخونی (لینك) و حتی پیشگیری از سرطان(لینك) سودمند میدانند.
انگور هم لاغر كننده است و هم چاق كننده! بدین گونه كه اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل كنید لاغر كننده است و اگر آن را همراه با غذا میل كنید چاق كننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور میل میكنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوههای خشك مانند برگه هلو و غیره را با انگور و آب میل نكنید، زیرا دچار دل درد میشوید.
یكی از خواص انگور، صاف كننده و مولد خون بودن آن است. انگور قند خون را نیز تنظیم میكند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است. البته افرادی كه قند خون پایین دارند میتوانند از انگور بهره زیادی ببرند. بنابراین سعی كنید همیشه انگور داشته باشید و چند بار در روز از آن میل كنید.
انگور یكی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی كنندگی آن است. افرادی كه در دوره نقاهت یك بیماری هستند و یا ضعف عمومیبدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها كم شده است، سعی كنند از انگور، هویچ، سیب و هلو، به مقدار زیادی استفاده كنند. البته این میوهها را با هم در آب میوهگیری ریخته و آب میوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند.
خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد كه به جبران ضعف بدن كمك میكند و در كنترل فشارخون(لینك) موثر است.
انگور و سیب(لینك) هر دو میوههای بهشتی هستند كه افراد مبتلا به ناراحتیهای قلب(لینك) و اعصاب میتوانند آب آن را نیز در طی روز بنوشند.
انگور برای سلامتی قلب، ریه و كلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره بالای خون (نقرس(لینك)) مناسب و سازگار است. این نكته را هم بدانید یبوست كه عوارض آن بیاشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بدبویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف میشود.
● كشمش: كشمش تقویت كننده بدن است و اگر آن را مانند چای دم كنید و بنوشید، برای نرم كردن سینه و درد گلو مفید است.
● غوره: غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی كننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود برای لاغر كردن سودمند است. سعی كنید غوره خالی را نخورید چون روی معده اثر سوء میگذارد. همچنین خانمهای باردار از خوردن غوره زیاد خودداری كنند، چون غوره مدر است و امكان دارد موجب سقط جنین شود.
● سیب
سیب میوهای است بهشتی، سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث و پتاسیم كه در درمانهای طبیعی یا طب نتروپتی، دارویی برای پیشگیری از بیشتر امراض شناخته شده است.
Eat An AppIe A Day Keep The Doctor Away یعنی روزی یك سیب میل كنید و دكتر را از خود دور كنید. سیب در از بین بردن عفونتها بسیار مهم است. در واقع یك نوع پنیسیلین طبیعی است. سیب نه تنها برای یبوست مفید است، بلكه برای اسهال نیز بسیار موثر میباشد. اما تفاوت در طریقه مصرف آن است، افرادی كه دچار یبوست هستند میتوانند یك سیب را تنوری كرده و یا در فر بگذارند و شب میل كنند و یك سیب هم به همین طریق صبحها میل شود. برای درمان اسهال، سیب را رنده كرده چند ساعت بگذارید تا رنگش تغییر كند و تیره شود یعنی پكتین موجود در آن اكسیده شود و بعد آن را میل كنید.
آب سیب تازه سموم بدن را دفع كرده و برای اطفال خیلی مفید است. سیب میوهای است كه ویتامین ب زیادی دارد و به همین دلیل برای اعصاب و روان بسیار مهم میباشد و افراد عصبی بهتر است هر روز یك لیوان آب سیب تازه با كمیگلاب میل كنند.
سیب درجه تب را پایین میآورد و برای بهبود گلو درد و سینه درد بسیار مؤثر میباشد. یكی دیگر از خواص سیب رنده شده این است كه برای افراد مبتلا به زخم معده بسیار مفید میباشد. این میوه به علت خاصیت دفع اسید اوریك، در درمان بیماریهای نقرس(لینك)، آرتروز و رومایسم بسیار مفید و مؤثر شناخته شده است.
منبع : blogfa
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان سازمان همکاری اسلامی دولت سیستان و بلوچستان جنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم مجلس حسن روحانی
سیل یسنا تهران هواشناسی شهرداری تهران بارندگی سازمان هواشناسی باران فضای مجازی آتش سوزی هلال احمر آموزش و پرورش
هوش مصنوعی خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو قیمت دلار مسکن قیمت طلا تورم دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
تلویزیون صدا و سیما جهان مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل جنگ غزه روسیه آمریکا ترکیه انگلیس اوکراین نوار غزه ایالات متحده آمریکا یمن
فوتبال پرسپولیس رئال مادرید استقلال سپاهان لیگ برتر باشگاه استقلال بازی باشگاه پرسپولیس علی خطیر جواد نکونام بایرن مونیخ
آیفون اینستاگرام دیابت اپل ناسا عکاسی تبلیغات موبایل گوگل
کبد چرب فشار خون