جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


مثل هیچ کس؛ داداشی


مثل هیچ کس؛ داداشی
یکی از سریال های خانوادگی که در ایام ماه مبارک رمضان پخش شد، سریال مثل هیچ کس بود.
برخلاف سایر سریال های مناسبتی این ماه که هم زمان با تولید در حال پخش نیز بود این سریال کار تصویربرداری اش قبل از پخش به پایان رسیده بود و دست اندرکاران مثل هیچ کس بدون فشار کاری واسترس شاهد پخش آن بودند. موضوع این سریال یکی از موضوعات مورد نیاز جامعه بود. علی اکبر محلوجیان فیلم نامه سریال را بر اساس تم های قدیمی یعنی طمع ورزی انسان ها به ارث و میراث نوشته و به سراغ یک خانواده پرجمعیت سنتی رفته و به خوبی از پس نگارش دیالوگ های مثل هیچ کس برآمده است. روند کند و کش دار شدن قسمت های آغازین داستان یکی از مشکلات این سریال بود اما بعد از گذشت چند قسمت داستان رو به جلو حرکت کرد. ساختن کار مناسبتی، از عهده هر سریال سازی بر نمی آید و خوب است که افراد جدیدی چون عبدالحسن برزیده کارگردان این سریال پا به میدان رقابت در این عرصه بگذارند و با ساخت سریال خود را محک بزنند، زیرا افراد تازه وارد با خود ایده تازه و طرحی نو خواهند آورد.
انسجام فیلم نامه مهم ترین خصیصه مثل هیچ کس است و دیالوگ نویسی، تنوع و تفاوت گفتاری شخصیت های سریال یکی از نقاط قوت فیلم نامه علی اکبر محلوجیان به شمار می آید. محلوجیان در کارنامه خود فیلم نامه سریال های پرمخاطبی را چون پدرسالار و زیرتیغ دارد.در ابتدای سریال شاهد زندگی خوب و خوش بی بی و خانواده اش می باشیم. داداشی برادر بزرگ خانواده به قولی که به پدر داده، وفادار است. او هنگام مرگ پدر، به او تعهد داده که تا برادرها و خواهرهایش را سر و سامان ندهد ازدواج نکند. در این میان داماد خانواده و جلال چند کاراکتر منفی و خاکستری داستان می باشند که فتنه ای را ایجاد می کنند و آتش این فتنه اعضای خانواده بی بی را گرفتار می کند. در مثل هیچ کس از همان ابتدا شخصیت های داستان به صورت شفاف معرفی و افکار آن ها مشخص می شود. همین شفاف سازی سبب شده که بیننده در ذهن خود تعلیق ایجاد نکند و دیگر منتظر یک اتفاق هیجان انگیز یا جذاب در داستان نیست. شخصیت های سریال آن قدر زیاد بودند که بیننده به سادگی نمی توانست همه آن ها را بشناسد و از افکار و اعمال آن ها باخبر شود. نام شخصیت های مثل هیچ کس نیز مشابه هم و دشوار بود. آقا سیدمحمدعلی، سیدمحمدباقر، سیدامین، سیدمحمدصادق و ... نام کاراکترهای داستان بودند و اگر اسم ها کمی ساده تر بودند، بیننده راحت تر آن ها را به ذهن می سپرد. شخصیت های مثبت سریال بسیار ساده ظاهر شدند و به راحتی گول می خوردند و شخصیت های منفی نیز غلو شده به نظر می رسیدند.
همان گونه که در ابتدای سریال شاهد بودیم، کاظم داماد خانواده در حال به هم زدن روابط خوش زندگی خانوادگی است و محمدباقر پسر خانواده را سر ارث و میراث تحت تاثیر حرف های خود قرار می دهد و از طریق او افکار شیطانی و پلید خود را عملی می کند ولی دست کاظم تا پایان داستان رو نمی شود به همین خاطر نویسنده فیلم نامه مجبور شد چالش دیگری در داستان ایجاد کند که کاری سخت بود. زیرا باید وارد ماجرایی تازه برای ادامه داستان می شد. بازی ها و کارگردانی در مثل هیچ کس قابل قبول بودند.
حسین یاری در نقش داداشی یکی از کاراکترها و قهرمان های داستان بود. یاری ما را به یاد نقش آفرینی متفاوت و زیبایش در سریال شب دهم می انداخت. داداشی زندگی خود را فدای خانواده اش می کند و ۱۵ سال به خاطر سر و سامان دادن زندگی برادرانش به نامزد خود ظلم می کند. او در داستان سعی در اتحاد بین اعضای خانواده اش دارد. یاری برای ایفای نقش داداشی خیلی جوان بود و به او نمی آمد که به عنوان برادر بزرگ تر این مسئولیت مهم را عهده دار باشد هرچند بازی زیبایی داشت. پروانه معصومی مادر سینمای ایران در نقش بی بی، بازی راحت و درخشانی داشت.
لحن صدا و بازی باورپذیرش نشان دهنده تجربه چند ساله او در این عرصه است و اما داماد آتش بیار معرکه رامین راستاد در نقش کاظم بود. راستاد توانایی های خود را در این سریال به رخ مخاطب کشید و گویی او برای بازی در نقش منفی زاده شده است و با این کاراکتر منفی راحت کنار آمد. او با بازی زیبایش به خوبی توانست به اهداف کارگردان برای به تصویر کشیدن کاراکتری خاکستری نزدیک شود. به درستی درآوردن نقش منفی، کاری سخت و نگاهی دقیق را می طلبد زیرا بازی بازیگر در فراز و نشیب است و یک نواخت نیست و راستاد به خوبی از ایفای نقش کاظم برآمد. جواد عزتی کاراکتر شوخ و شنگ این سریال که تاکنون در سریال های طنز حضور یافته است در مثل هیچ کس خیلی خوب و متفاوت ظاهر شد و با این که ویژگی بذله گویی و شوخ طبعی را به همراه داشت، این کاراکتر را با بازی زیبایش به لودگی نکشید. اگر بخواهیم به بازی سایر بازیگران این سریال پر بازیگر بپردازیم شاید برایتان کمی خسته کننده باشد. سریال مثل هیچ کس در نظرسنجی سازمان صدا و سیما رتبه دوم را از آن خودکرد.عبدالحسن برزیده با ساخت این سریال خود را محک زد و با تلاشی که در ساخت این سریال داشت به همه ثابت کرد که یکی از سریال سازهای موفق تلویزیونی محسوب می شود.
منبع : روزنامه خراسان