دوشنبه, ۱۲ آذر, ۱۴۰۳ / 2 December, 2024
مجله ویستا

ساخت فرم تماس


ساخت فرم تماس
همیشه یکی از نکات حائز اهمیت در یک سایت، ارتباط بین بازدیدکنندگان و گردانندگان سایت می باشد. هر چه این کار ساده تر و سریعتر انجام گیرد، سایت شما در جذب مخاطب موفق تر خواهد بود.
برای ایجاد چنین امکانی راه های متفاوتی وجود دارد. شاید ساده‌ترین راهی که به ذهن شما برسد استفاده از تابع MailTo باشد. ولی پس از مدتی مشاهده می کنید که صندوق پستی شما مورد هجوم انبوهی از نامه های ناخواسته (Spam) قرار می گیرد. به همین دلیل باید از روشی استفاده کرد که آدرس ایمیل شما را از دید فرستنده های Spam پنهان کند. شما می توانید این مسئله را با کمک گرفتن از یک زبان برنامه نویسی وب مانند PHP حل کنید. اما اگر با این زبان آشنایی ندارید می توانید از امکانات رایگان سایت Thesitewizard بهرمند شوید. این سایت به سادگی اقدام به تولید کد PHP و HTML متناسب با نیاز شما می کند.
از مزیت های این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
▪ سادگی کار
تنها با طی کردن دو مرحله شما قادر به ساخت فرم تماس خواهید بود.
▪ انعطاف پذیری
شما می‌توانید تغییراتی را به دلخواه و مناسب با طراحی سایت خود، بر روی فرم اعمال کنید.
▪ سازگاری
پیامی که برای شما ارسال می‌شود مانند یک ایمیل عادی است، به گونه‌ای که امکان خواندن و پاسخگویی به سادگی وجود دارد.
▪ محافظت در برابر حمله هرزنامه ها (Spam)
آدرس ایمیل شما پنهان می باشد و بازدیدکنندگان امکان مشاهده‌ی آن را ندارند. همین امر سبب می‌شود که آدرس ایمیل شما از شر دریافت نامه‌های ناخواسته در امان بماند.
▪ محافظت در برابر دزدی پهنای باند (Bandwidth Theft)
ساختار این فرم تماس به گونه‌ای است که پیام تنها برای آدرس شما ارسال می گردد و در نتیجه امکان استفاده‌ی این فرم برای دیگران سلب می شود و همین امر از اشغال بیهوده‌ پهنای باند سایت شما جلوگیری می‌کند.
▪ تایید صحت تمام فیلد ها
اسکریپت PHP بکار رفته در این فرم، قبل از ارسال پیام تمام فیلدها را از نظر خالی نبودن مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت خالی بودن هر قسمت، برای ارسال کننده پیغام خطایی را نمایش می‌دهد.
▪ رایگان بودن
در اینترنت هیچ چیز شیرین تر از واژه‌ رایگان نیست! پس باید بگویم برای ساخت فرم تماس بدین روش نه نیازی به صرف هزینه‌ای دارید و نه مجبور هستید که بنرهای تبلیغاتی کسل کننده را مشاهده کنید. تنها کافی است برای این کار مقداری وقت بگذارید.
● روش کار:
۱) برای آغاز کار وارد این آدرس شوید.
۲) در این صفحه، در زیر قسمت "Step ۱ of ۲" گزینه‌ی "Create a PHP Feedback form" را انتخاب کنید. (البته این گزینه به طور پیش فرض انتخاب شده است.)
باید به این نکته توجه داشته باشید که برای عملکرد صحیح این نوع فرم، هاست شما باید از PHP ۴.۱ یا بالاتر پشتیبانی کند. (برای آگاهی از این مسئله می توانید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید.)
۳) پس از طی مراحل بالا، بر روی گزینه‌ی "Go to Step ۲" کلیک کنید.
۴) در این مرحله شما باید برای ایجاد اسکریپت فرم تماس، تمام قسمت های این صفحه را به طور صحیح تکمیل کنید.
۵) در قسمت "Email Address" آدرس ایمیلی که قصد دارید پیام بازدیدکنندگان برای آن ارسال شود را وارد کنید.
۶) در قسمت "URL of Feedback Form" باید آدرس محلی که قصد دارید صفحه‌ی Html فرم تماس در آن قرار گیرد را وارد کنید. بهتر است که آن را در آدرس http://www.example.com/feedback.html قرار دهید؛ که به جای عبارت "example" نام دامنه‌ (Domain) سایت خود را قرار دهید.
۷) پس از ارسال پیام توسط یک بیننده، بهتر است صفحه ای با عنوان "تشکر از شما" نمایش داده شود. در قسمت "URL of Thank You Page" باید آدرس محلی که قصد دارید صفحه‌ی Html این صفحه در آن قرار گیرد را وارد کنید. بهتر است که آن را در آدرس http://www.example.com/thankyou.html قرار دهید؛ که به جای عبارت "example" نام دامنه‌ی (Domain) سایت خود را قرار دهید.
۸) در صورتی که یک بیینده، تمام فیلد های فرم تماس را پر نکند (نام، آدرس ایمیل، پیام) باید صفحه‌ای با عنوان "خطا در ارسال" نمایش داده شود. در قسمت "URL of Error Page" باید آدرس محلی که قصد دارید صفحه‌ی Html این صفحه در آن قرار گیرد را وارد کنید. بهتر است که آن را در آدرس http://www.example.com/error.html قرار دهید؛ که به جای عبارت "example" نام دامنه‌ی (Domain) سایت خود را قرار دهید.
۹) اگر مایلید که موضوع (Subject) ایمیل های دریافتی را به دلخواه خود تغییر دهید در قسمت
Subject line in email"" عبارت دلخواه خود را به جای عبارت پیش فرض "Feedback Form" وارد کنید.
توجه داشته باشید که اعمال تغییرات در این قسمت اختیاری می‌باشد.
۱۰) پس از مطالعه شرایط استفاده و رعایت کردن حقوق مادی و معنوی خدمات این سایت، تیک گزینه‌ی
"I agree to the above conditions" را بزنید و بر روی گزینه‌ "Generate script" کلیک کنید.
۱۱) در صفحه‌ی جدید نتیجه‌ی تنظیمات خود را مشاهده می‌کنید. حال یک برنامه‌ی ویرایشگر متن (مانند Notepad ویندوز( را باز کنید و کد موجود در قسمت "Feedback Form Scripts" را در آن Paste کنید و آن را با نام "feedbackform.php" ذخیره کنید.
۱۲) فایل PHP که در بالا ایجاد کرده اید را توسط یکی از برنامه های مدیریت FTP (مانند smartftp) به پوشه‌ی public_html سایت خود انتقال دهید. دقت کنید که برای ارسال این فایل، برنامه‌ی مدیریت FTP بر روی حالت "ASCII" باشد، در غیر اینصورت (در حالت "Binary" یا "Auto-detect") فرم شما بلا استفاده خواهد بود.
۱۳) در قسمت دوم این صفحه با عنوان "HTML Code" کد html فرم تماس را مشاهده می کنید.
شما باید از این کد به عنوان صفحه فرم تماس استفاده کنید و سپس آن صفحه را با نام "feedback.html" و در آدرس http://www.example.com/feedback.html ذخیره کنید. (در اینجا هم به مانند قبل نام دامنه‌ی شما به جای عبارت example قرار خواهد گرفت.) به عنوان مثال شما می توانید به کمک برنامه‌ی Frontpage و با استفاده از کد html داده شده صفحه‌ی اصلی فرم تماس را ایجاد کنید و سپس به مانند قبل آن را به پوشه‌ی public_html سایت خود انتقال دهید.
۱۴) به همین روش دو صفحه‌ی thankyou.html و error.html را ایجاد کنید و به همان پوشه انتقال دهید. توجه کنید که برای ارسال این صفحه برنامه‌ی مدیریت FTP را روی حالت Binary یا Auto-detect قرار دهید. باید توجه داشته باشید که فرم تماس شما بدون وجود یکی از این ۳ صفحه بلا استفاده است.
۱۵) اگر تمام مراحل بالا را به درستی انجام داده باشید باید بگویم که کار تمام است. در غیر اینصورت مواردی مانند نام و پسوند فایل ها، حالت ارسال فایل ها (Binary یا ASCII)، فعال بودن هر سه صفحه، feedback.html thankyou.html ، error.html و ... را دوباره کنترل کنید.
پس از اینکه این فرم قدرتمند را به سادگی ایجاد کردید، شاید شما هم مثل من ترغیب شده اید که از دیگر امکانات رایگان این سایت (و یا سایت های مشابه) استفاده کنید. پس بشتابید! شاید این بار شما خدمات مفیدی را به ما معرفی کردید.
منبع : کلوب