یکشنبه, ۱۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 8 September, 2024
مجله ویستا
معرفی مکملها
تایورین یک آمینواسید غیرضروری است که در بافتهای عضلانی و بافتهای عصبی موجود است. چون بدن قادر به سنتز طبیعی آن است نیازی به مصرف مستقیم آن وجود ندارد (حداقل برای فعالیتهای فیزیکی عادی اینطور است).
تایورین در برخی از غذاها مثل گوشت، گوشت پرندهها، تخم مرغ، لبنیات و ماهی یافت میشود. این آمینو در بدن کاربردهای گوناگونی از جمله افزایش مقدار سلولها، سرعت بخشیدن روند ریکاوری عضلات بین جلسات تمرین و... دارد.
محققان روی تأثیر برخی آمینواسیدهای غیرضروری بر فعالیتهای بدنی در حال بررسیهای متعددی هستند. حین تمرینات سنگین یا استرسهای فیزیولوژیکی، بدن از موادمغذی گوناگون به میزان بیشتری نسبت به حالات عادی استفاده میکند و در نتیجه مصرف این مواد بهطور مکمل شاید ضروری باشد. برای حصول اطمینان از کارائی صحیح و بینقص بدن در تحقیقات مشخص شده که تمرینات بدنی باعث کاهش قابل توجهی در سطح تایورین بدن بهویژه فیبرهای تند انقباض میشوند بنابراین مصرف تایورین بهشکل مکمل غذائی میتواند باعث جایگزین شدن ذخایر تهی شده شود و در نتیجه قدرت عضلات اسکلتی را برای انقباض افزایش دهد که در نهایت کارائی بدن در تمرین بالاتر خواهد رفت.
یکی دیگر از نقشهای کلیدی تایورین این است که به تنظیم بالانس مایعات سلولی کمک میکند. سازندههای نوشابههای ورزشی و انرژیزا از تایورین برای بهبود دادن حرکت آب از جریان خون بهداخل سلولهای عضلانی استفاده میکنند (تقریباً ۶۰ درصد از مایعات بدن داخل سلولها یافت میشوند).
این خصوصیت باعث میشود آب درون سلولی بیشتر شود که به آن اصطلاحاً افزایش مقدار سلولها گویند. این پدیده را کراتین هم در عضلات بهوجود میآورد که باعث پرتر و کاملتر دیده شدن عضلات میشود. تنظیم سطح مایعات درون سلولی نشان داده که مقدار سنتز پروتئین توسط عضلات را افزایش میدهد.
تایورین همچنین آسیب عضلات حین تمرین را کاهش میدهد و ریکاوری بین تمرینات را بیشتر میکند. همچنین هوشیاری روانی را بالا میبرد و واکنشهای بدن را سریعتر میکند. بهعنوان افزایش دهنده انرژی و قدرت کراتین را همراه تایورین مصرف کنید (چه بهشکل کپسول چه بهشکل نوشیدنی ورزشی). این مکمل را آزمایش کنید تا تأثیر آن را روی بدن خود شاهد باشید.
● تایورین به جلوگیری از درد عضلات کمک میکند
طی سوخت و ساز عادی ما بدن عناصر شیمیائی به نام رادیکالهای آزاد را تولید میکند که باعث افزایش سن، بروز برخی بیماریها، تضعیف سیستم ایمنی بدن و همچنین ایجاد درد عضلانی میشوند. رادیکالهای آزاد را میتوان یک نوع زنگار بیولوژیکی دانست که به غشاء سلولهای حیاتی و ژنها حمله میکنند. تمرینات شدید بدنی باعث بروز درد عضلانی بهوسیله آسیب زدن به غشاء سلولها میشوند. التهاب و آسیب رادیکالهای آزاد موجب بروز آسیب و درد میگردد.
تایورین taurine یک آمینواسید است که شاید عضلات را در مقابل آسیبهای حاصل از تمرین یا رادیکالهای آزاد محافظت کند. یک تحقیق در دانشگاه فلوریدا نشان داده خوراندن تایورین بهعنوان مکمل غذائی به موشها باعث آسیب عضلانی کمتری حین تمرین نسب به دیگر موشهائی که به آنها ماده جایگزین داده شده، میشود.
● کراتین مونوهیدرات لطمهای به کبد و کلیه نمیزند
گزارشهای رسانههای جمعی اغلب حاوی این خبر است که کراتین باعث اسهال، بروز کمآبی بدن، گرفتگی عضلات و پارگی آنها میشود. اما در بیش از ۳۰ تحقیق و بررسی (که برخی از آنها به مدت ۳ سال به درازا کشیده است) هیچگونه اثر جانبی از مصرف کراتین مشاهده نشده است.
ارتباط بین مصرف کراتین و کمآبی بدن و گرفتگی عضلات به کرات توسط بررسیهای علمی تکذیب شده است. محققان دانشگاه ایالت ترومن آمریکا یافتهاند که ورزشکاران رشته راگبی در کالج که برخی از آنها حدود ۵ سال است روزی ۵ الی ۲۰ گرم کراتین مصرف میکنند هیچگونه آسیبی در کبد و کلیه خود مشاهده نکردهاند و این سلامت برمبنای انجام تست خون بررسی شده است.
این بررسی نشان داده که مصرف بلندمدت کراتین هم تا بهحال عارضهای برای سلامتی بههمراه نداشته است.
● ترکیب جادوئی کراتین و پروتئین Whey
دو مورد از مهمترین یافتههای علم تغذیه ورزشی در ۱۰ سال اخیر این بوده است که مصرف کراتین مونوهیدرات و مکمل پروتئینی قبل و بعد از تمرین با وزنه، سرعت رشد قدرت و سایز عضلات را افزایش میدهد.
ترفندها و روشهای تغذیه قانونی و بیخطر هستند باید بخشی از برنامه تمرینی همه افرادیکه به تمرینات با وزنه مشغول هستند، باشند. دانشمندان استرالیائی شاید این یافتهها را یک پله جلوتر برده باشند. آنها یافتهاند که مصرف پروتئین وی بهاضافه کراتین مونوهیدرات نسبت به مصرف جداگانه هر یک از آنها (یا مصرف کراتین بههمراه کربوهیدرات) باعث افزایش حجم و قدرت عضلانی بیشتری میشود.
مکملهای کراتین و پروتئین وی با مکانیزهای متفاوتی نسبت به یکدیگر روی بدن تأثیر دارند و از همین جهت نباید متعجب شد که مصرف همزمان آنها دارای تأثیرات اضافی باشد. یک آزمایش خوب این است که کراتین و مکمل پروتئین وی را حدود ۳۰ الی ۶۰ دقیقه قبل از تمرین بخورید. رعایت منظم این وعده غذائی باعث رشد سریعتر عضلاتتان خواهد شد.
● ارتباط کراتین با مقاومت انسولین
مقاومت انسولین وضعیتی است که در آن انسولین بیشتر از حد نرمال ترشح میشود تا قند موجود در خون را وارد سلولها کند و یک تهدید شایع و اساسی برای سلامت مردم آمریکاست. مقاومت انسولین باعث بالا رفتن فشارخون، افزایش چربیهای ناحیه شکم، افزایش چربی خون، بروز مسائلی در لخته شدن خون و التهاب سلولهای میشود که باعث افزایش خطر بروز حملات و سکتههای قلبی میگردد.
همانطور که میدانید ورزشکاران از مکمل کراتین برای افزایش قدرت و حجم عضلات خود استفاده میکنند. در یک روند رو به رشد، پزشکان از این مکمل برای کمک به افرادی که در سلامت خود دچار مشکل هستند مثل آنهائیکه عضله از دست دادهاند یا در ریکاوری بعد از عمل جراحی قرار دارند، استفاده میکنند. دانشمندان نگران این مسئله هستند که کراتین شاید موجب بروز مقاومت انسولین شود که در نتیجه آن مسائل بسیار جدی و خطرناکی برای سلامتی بروز خواهد کرد. محققان استرالیائی یافتهاند که مصرف ۳۳ روز مکمل کراتین (همراه با فاز بارگیری و دوره نگهداری) تأثیری روی سوخت و ساز انسولین در مردان نمیگذارد. این بررسی گواه دیگری است برای سلامت بودن کراتین.
منبع : مجله دانش ورزش
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست