چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
کدامیک در پی جنگ با دیگری است .. رژیم صهیونیستی یا سوریه!
چند ماهی است که رسانههای صهیونیستی، منطقهیی و غربی، از احتمال وقوع جنگ میان سوریه و رژیم صهیونیستی سخن میگویند.
گاه این احتمال با شدت و حدت مطرح میشود و برخی تحرکات نظامی صهیونیست ها، آن را تقویت میکند و زمانی، اظهارات مقامات سیاسی اسراییلی، احتمال را کمرنگ میسازد. با این حال، جزر و مد شایعات به قوت خود باقی است.
نشریهی صهیونیستی "جروزالم پست" یکی دو روز پیش مدعی شد: "اسراییل در چارچوب آمادگی برای یک جنگ احتمالی با سوریه که ممکن است در جریان آن هدف حملات موشکی بیسابقه قرار گیرد، به تجدید آرایش سامانههای دفاع موشکی خود روی آورده است".
"یدیعوت آحرونوت" دیگر روزنامهی صهیونیستی نیز نوشت: "نیروی هوایی اسراییل برای مقابله با تهدیدهای سوریه که بناست، طی چند ماه آینده، نوع جدیدی از سیستم ضد موشکی آمریکایی "پاتریوت" را دریافت کند، آماده است".
اشاره به احتمال وقوع جنگ میان سوریه و رژیم صهیونیستی در حالی افزایش یافته که رژیم صهیونیستی، همچنان پیشنهادهای سوریه را برای ازسرگیری مذاکراتی که از سال ۲۰۰۰میلادی ناتمام رها شد، رد کرده است.
سوریه از هنگام تعرض رژیم صهیونیستی به خاک این کشور در سال ۱۹۶۷میلادی که طی آن بخشهایی از سوریه، مصر، و باقی سرزمین فلسطین به اشغال صهیونیستها درآمد، در وضعیت جنگی با این رژیم به سر میبرد.
آخرین بار، سوریه توانست، در جنگ اکتبر سال ۱۹۷۳میلادی حدود ۶۰۰ کیلومتر مربع از سرزمین اشغالی "جولان" را که مساحت کلی آن بالغ بر یک هزار و ۸۰۰کیلومتر مربع است، بازگرداند.
مقامات سوری پیوسته تاکید دارند که صلح عادلانه و فراگیر، گزینه راهبردی سوریه بوده و این کشور خواهان برقراری صلح در چارچوب مفاد کنفرانس مادرید اصل "زمین در برابر صلح" و قطعنامههای بینالمللی است.
با این حال، تداوم بیاعتنایی صهیونیستها به پیشنهادهای صلح سوریه، مسوولان سوری را بر آن داشت که در یک سال گذشته، لحن خود را تغییر دهند و بصراحت اعلام کنند: "اگر امکان بازگرداندن جولان با مذاکره فراهم نیاید، راه دیگری - مقاومت - نیز وجود دارد".
در واکنش به شایعات حاکی از احتمال جنگ میان سوریه و رژیم صهیونیستی در تابستان امسال، "فاروق الشرع" معاون رییس جمهوری سوریه چندی پیش، تصریح کرد: "سوریه خواهان جنگ با اسراییل نیست، اما برای آن آماده میشود، زیرا می داند که اسراییل به دنبال بهانهیی برای جنگ است .. به همین علت باید آمادگی داشته باشیم".
ناظران سیاسی میگویند: مانورهای نظامی گسترده، پر ساز و برگ و در عین حال بیسابقهی ارتش اشغالگر صهیونیستی در بخش اشغالی سرزمین جولان، گواهی می دهد، آن طرفی که خواهان اعلان جنگ است، صهیونیستها هستند.. اما سوریه نیز برای هر احتمالی خود را آماده میکند".
به گفتهی بسیاری از تحلیلگران، مانورهای بیسابقهی نظامیان صیهونیستی در جولان، در برگیرندهی آمادهسازی نیروها برای اشغال روستاهایی از سوریه است .
مشارکت نیروی هوایی آمریکا با رژیم صهیونیستی در مانور اخیر در صحرای "نقب" در فلسطین اشغالی، این گمان را تقویت کرد که هدف از این تحرکات، آمادهسازی برای یک عملیات تجاوزکارانه جدید در منطقه با مشارکت نظامیان آمریکایی و برای جبران شکست خفت بار در تجاوز تابستان گذشته به لبنان است.
بنابر برخی تحلیل ها، مانورهای نظامی ارتش صهیونیستی در جولان و ادعای صهیونیستها مبنی بر آماده شدن سوریه برای جنگ با این رژیم، احتمال تجاوز اسراییل به سوریه را قوت بخشیده است .
به باور ناظران، "اسراییل در حال زمینهسازی تبلیغاتی برای تجاوز احتمالی به سوریه است و از طریق رسانههای خبری صهیونیستی و دیگر رسانه های وابسته، میکوشد، وانمود سازد، سوریه در تدارک حمله به اسراییل بوده و عملیات احتمالی صهیونیست ها، اقدامی دفاعی برای دفع تجاوز خواهد بود".
ناظران تاکید دارند که مانورهای نظامی عدیدهیی را که اسراییل در چند ماه گذشته انجام داده، نمیتوان دفاعی ارزیابی کرد و ساده اندیشی است، اگر تصور کنیم اسراییل خواهان تجاوز به سوریه یا لبنان نیست.
محافل سیاسی رژیم صهیونیستی، هر از گاهی در مورد تمایل به از سرگیری مذاکرات با سوریه جنجال تبلیغاتی به پا میکنند، در حالی که تحرکات این رژیم در ماههای اخیر، جنبه سیاسی نداشته، بر عکس کاملا نظامی است.
مذاکرات صلح میان طرفهای سوری و صهیونیستی که در ابتدای دههی ۹۰قرن گذشتهی میلادی آغاز شده بود، در سال ۲۰۰۰میلادی در حالی متوقف شد که بر سر ۸۵درصد از مسایل مورد اختلاف، توافق حاصل شده بود.
اما، اصرار صهیونیستها برای تداوم اشغال نوار ساحلی دریاچهی طبریا، به شکست مذاکرات انجامید.
سوریه پیوسته بر ضرورت بازگرداندن تمامی سرزمین جولان تا مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷که این نوار ساحلی را نیز شامل میشود، تاکید دارد.
گذشته از تحلیل ها، بسیاری از رخدادها در منطقه نشاندهنده ی آن است که صهیونیستها در راستای سیاست تجاوزگری و توسعه طلبی خود، در صدد آغاز یک جنگ جدید در منطقه هستند.
"جرج بوش" رییس جمهوری آمریکا نیز که در عراق و افغانستان شکستهای سنگینی را متحمل شده، به دنبال بازگرداندن حیثیت از کف رفته خود از طریق دست زدن به یک ماجراجویی نظامی جدید در منطقه، برای تشدید بحران و سرپوش گذاشتن بر ناکامی هایش است.
از سوی دیگر، "ایهود اولمرت" نخست وزیر رژیم صهیونیستی، میخواهد، پیش از ترک منصب خود، اقدامی برای جبران شکست خفت بار در برابر مقاومت حزب الله لبنان، انجام دهد، در غیر این صورت، نام وی در تاریخ به عنوان بی کفایتترین نخست وزیر رژیم صهیونیستی در طول ۶۰سال گذشته، ثبت خواهد شد.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست