سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
انحراف از اندیشه امام(ره) و تضعیف پشتوانه مردمی
دو شاخص مردم واسلام محوریت اندیشه های امام را تشکیل می داد. مردم در تفکر امام به عنوان وارثان دین و مکتب وحی مطرح بودند که خداوند دین را برای تعالی آنان فرستاده بود. از این رو در کلا م ایشان خدمت به مردم وخدمت در جهت اراده خداوندی در یک جهت هستند.
وقوف امام (ره) به فطرت انسانی از آنجا آشکار می شود که چه در هنگام خروج از کشور در سال ۴۲ و چه در موقع ورود به ایران در سال ۵۷ و حتی زمانی که به ملوک اعلی عروج نمود مورد استقبال کم سابقه ملت قرار گرفت.
انحراف از خط امام دو جنبه اصلی دارد. یکی آن که امام همه مسائل را به اراده مردم واگذار می کردند. در اختلا فاتی که پیش می آمد در نگاه امام همواره اراده مردم مرجح بر اراده افراد حاکم بر مردم بود و ایشان به درک و فهم عامه ایمان داشت و معتقد بود که تشخیص مردم به حقیقت نزدیک تر است. از این جهت دور شدن از اتکا بر اراده همگانی و ملی انحراف از خط امام تلقی می شود.
مساله دوم دشمن شناسی امام است. امام دشمنان را حتی در لباس تزویر و تقدس گرایی به خوبی می شناخت و با آنان بی هیچ تردیدی برخورد می نمود. در این راستا مثالی از اوایل انقلا ب می تواند راهگشا باشد.
در اولین انتخابات ریاست جمهوری تایید کاندیداها به امام محول شد. امام گفتند که من اختیار خود را به مردم تفویض می کنم هر کس را مردم انتخاب کنند مورد تایید من است. ایشان انتخابات را برای شکل گیری شورای نگهبان به تعویق نینداختند. در زمان امام هیچ گاه از سوی شورای نگهبان بحث نظارت استصوابی مطرح نمی شد و در اختلا فات میان مجلس و شورای نگهبان همیشه مجلس ارجح می نمود.
امام با این استدلا ل حق را به مجلس می دادند که منتخبان مردم مسلمان اشتباه نمی کنند. امروزه باید بنگریم که چقدربا روش های آن روزهای امام متفاوت عمل می کنیم و به میزانی که این فاصله را از بینش امام تشخیص دهیم باید بدانیم که از راه خارج شده ایم.
خطرناک ترین پیامد انحراف از اندیشه های امام بی اعتمادی مردم به زمامداران است و این بی اعتمادی پشتوانه مردمی نظام را تضعیف می کند. بی اعتمادی ملت آفتی برای جمهوری اسلامی است.
جمهوری اسلامی که مبتنی بر رای مردم است و بر طبق رهنمود امام نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر است. در این کلام جمهوری مبتدا قرار می گیرد و چون ابتدا باید مردمی معتقد به اسلام وجود داشته باشند تا حکومتی ایجاد شود. جمهوریت اصل نظام است زیرا حکومت اسلامی در خلا» مردم شکل نمی گیرد. این است رهنمود و اندیشه امام راحل که باید راهگشای ما باشد.
نویسنده : محمد صادق جوادی حصار
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست