یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا
شوری ،شیرینی و بیو شیمی
خیلی از شرکتهای تولید کننده مواد غذایی و نوشابه ها در جدالی با مشتریان حافظ سلامت در صدد استفاده از ماده ای هستند که می تواند گیرنده های مزه های مختلف را گول بزند و باعث شود زمانی که این مزه ها واقعا وجود ندارند آنها را حس کند .
. غذاهای بسته بندی شده ، nestle ، coca cola و Campbell soup همگی با شرکت بیوکتنولوژی به نام Senomyx قرارداد بسته اند که مواد شیمیایی زیادی تولید کرده ، موادی که به خودی خود هیچ مزه ای ندارند ولی در عوض توسط فعال کردن یا غیر فعال کردن گیرنده های موجود در دهان که مسئول حس مزه ها هستند کار می کند . آنها می توانند مزه ی شکر ،نمک و مونو سدیم گلوتامات (MSG) را در غذاها اضافه و یا حتی دو برابر کند .
با اضافه کردن یکی از انواع senomyx به محصولات خود ، تولید کننده ها می توانند به عنوان مثال میزان شکر را در شیرینی ها و یا نمک را در سوپها تا مقدار نصف مقدار اولیه کاهش دهند در حالی که مزه ی شیرینی یا شوری غذا تغییری نکند . همانند سایر افزودنی ها محصولات senomyx به صورت جداگانه به عنوان مواد تشکیل دهنده ماده ی غذایی ذکر نمی شود ( چون افزودنی های مجاز جزئ مواد تشکیل دهنده هست).
منبع : اخبار زیست شناسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست