شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

قوانین طلایی وام گرفتن


قوانین طلایی وام گرفتن
اگر شركت شما درصدد گرفتن وام است، لحظه‌ای درنگ كنید و دلیل آن را از خود بپرسید. آیا این وام برای خرید تجهیزات جدید، تامین مالی یك قرارداد بزرگ، پرداخت دستمزدهای این ماه، یا بازپرداخت وام‌های ماه قبل است؟
آیا این وام گرفتن نشانه‌ای از موفقیت یا ناكامی است؟
قرض كردن برای خرید تجهیزات جدید یا تامین مالی یك قرارداد بزرگ جدید، ممكن است نشانهء موفقیت باشد، اما شما باید از خود بپرسید آیا ناتوانی‌تان در ایجاد پول نقد كافی از سوی شركت برای تامین مالی این فعالیت‌ها، نشان از آن دارد كه شركت شما فراتر از توان خود عمل می‌كند. آیا جمع هزینه‌ها را درست حساب كرده‌اید؟ آیا شركت به سوی سقوط می‌رود؟ آیا شركت قادر خواهد بود وام‌ها را بازپرداخت كند؟ اگر شركت شما برای پرداخت دستمزدها یا بازپرداخت وام‌های قبلی پول قرض می‌كند، تقریبا همیشه این كار نشانه‌ای از _عدم موفقیت است و شما باید نگران باشید.
نمی‌گویم وام گرفتن نادرست است، تقریبا هر شركت موفقی تا حدی قرض می‌گیرد، اما شركت‌های موفق خطر وام گرفتن نابخردانه و قرض كردن بیش از حد را تشخیص می‌دهند. اگر می‌خواهید بقای شركت خود را تضمین كنید، پیشنهاد می‌شود از قوانین طلایی زیر تبعیت كنید:
▪ هرگز بیش از آنچه می‌دانید توان بازپرداختش را دارید، وام نگیرید.
▪ وقتی ارزیابی می‌كنید چقدر می‌توانید بازپرداخت كنید، بدترین شرایط را در نظر بگیرید و نه فقط شرایط خوشبینانه را.
▪ هرگز برای تامین مالی طرف‌هایی كه از نظر كار تجاری درست و منطقی نیستند، قرض نكنید. وجود امكانات مالی نمی‌تواند یك فرصت نامناسب كاری را به فرصتی خوب مبدل كند.
▪ نكوشید تا با وام گرفتن از ورشكستگی نجات پیدا كنید. قرض كردن به خودی خود مسالهء ورشكستگی را حل نمی‌كند. فقدان پول نقد مشكل واقعی نیست بلكه نشانه‌ای از یك مساله‌ای اساسی‌تر است. اگر شركت شما بخواهد باقی بماند و رونق بگیرد، باید دربارهء علت مساله، كاری انجام دهد،_ نه فقط دربارهء عوارض آن. شركت باید راه‌هایی برای افزایش درآمد، كاهش هزینه‌ها و ایجاد پول نقد بیش‌تر بیابد. همچنین باید راه‌هایی را پیدا كند كه مانع از نیاز به قرض گرفتن شود. تلاش برای قرض گرفتن و خلاص شدن از ورشكستگی تنها به تسریع در رسیدن سرنوشت نهایی خواهد انجامید. هر شركتی بیش‌تر بدهكار باشد، بازپرداخت بدهی‌اش سخت‌تر خواهد بود و احتمال این‌كه وام‌دهندگان تصمیم بگیرند دیگر به او وام ندهند بیش‌تر خواهد شد.
اگر شما از این قوانین طلایی پیروی نكنید، بیش از حد قرض خواهید كرد. كتاب‌های تاریخ مملو از شركت‌هایی است كه چنین اشتباهی را مرتكب شدند و از سوی وام‌دهندگان مجبور شدند تاوان بدهند. اجازه ندهید شركت شما هم به آن‌ها بپیوندد.

دكتر فاطمه احسان
منبع : روزنامه سرمایه