دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
تاریخچه ی ظهور ایدز
در ۱۹۸۱، ۸ مورد وخیم ابتلا به بیماری ساركوم كاپوسی (KAPOSI’S SARCOMA) كه نوعی سرطان بدخیم عروقی است، در میان مردان همجنس گرای نیویورك گزارش شد. این نوع سرطان نادر است و معمولا ً سالمندان را گرفتار می كند. هم زمان با این رویداد، شمار مبتلایان به نوعی عفونت نادر ریوی نیز در نیویورك و كالیفرنیا افزایش یافت.
مسئولان بهداشت و درمان آمریكا در آن زمان علت شیوع ناگهانی این دو بیماری را نمی دانستند، اما امروزه این دو واقعه پزشكی مصادف با تولد بیماری ایدز در زندگی بشری در نظر گرفته می شود. طی یك سال، این بیماری ناشناخته گسترش یافت و در ۱۹۸۲، AIDS (ACQUIRED IMMUNO DEFICIENCY SYNDROME) به معنی «سندروم نقص ایمنی اكتسابی» نام گرفت. رفتهرفته، این بیماری نه تنها همجنسگرایان، بلكه گروههای مختلفی از مردم را مبتلا كرد. بیماران هموفیلی و معتادان گروههای بعدی بودند.
در این سالها، بیماری جدیدی در فقیرترین قاره جهان به معضلی جدی تبدیل شد. این بیماری را آفریقاییها در زبان بومی اسلیم (SLIM) به معنی مرگ در نتیجه تحلیل تدریجی بدن می نامیدند، به دنبال تحقیقات بیشتر مشخص شد كه این بیماری همان ایدز است .در ۱۹۸۴، تلاش دانشمندان و محققان برای كشف علت بیماری كشنده ایدز به نتیجه رسید. گروهی تحقیقاتی به سرپرستی رابرت گالو ادعا كرد كه عامل این بیماری را شناسایی كرده است. البته این گفته به شدت با اعتراض محققان فرانسوی كه ماهها قبل ویروس HIV را شناسایی كرده بودند رو به رو شد.
براساس آخرین تحقیقات بر روی ویژگیهای ژنتیكی ویروس HIV، این ویروس از تركیب دو ویروس مختلف در شامپانزه به وجود آمده است. ویروس HIV از دیدگاه علم ویروس شناسی به گروهی از ویروسها تعلق دارد كه در میمونها بیماریزا هستند. یافته ژنتیكی مذكور این نظریه را كه ایدز طی یك قرن گذشته در جنگلهای غرب آفریقا ظهور كرده است، تأیید می كند. به اعتقاد دانشمندان، انسان برای اولین بار در نیمه اول قرن گذشته در نتیجه شكار و تغذیه گوشت شامپانزه، سنتی كه هنوز در آفریقا ادامه دارد، به این ویروس آلوده شده است. بسیاری از دانشمندان بر این باورند كه انتقال ویروس بیش از یك بار اتفاق افتاده است، زیرا انواع متفاوتی از این ویروس باعث بروز بیماری ایدز در انسان می شود.
جالب آنكه هرچند نخستین مورد ابتلا به ایدز در ۱۹۸۱در آمریكا گزارش شده ، شواهد نشان میدهد كه اولین قربانی ایدز در این كشور یك جوان سیاه پوست بوده كه در ۱۹۶۹درگذشته است.
در توجیه كشف هم زمان این بیماری در دو نقطه جغرافیایی گفته می شود كه افزایش تعداد سفرهای بینالمللی پس از دهه ۱۹۶۰، به گسترش ویروس HIV در نقاط مختلف جهان كمك كرده است.
ادوارد هوپر، خبرنگار انگلیسی، در كتاب خود با عنوان رودخانه نظریه جالبی را درباره نحوه انتقال این ویروس از شامپانزه به انسان مطرح كرده است. به ادعای هوپر، در اواخر دهه ۱۹۵۰، برای تولید نخستین نمونههای واكسن خوراكی فلج اطفال، ۴۰۰ شامپانزه شكار شدهاند و استفاده از كلیه شامپانزههای آلوده به ویروس HIV برای تولید واكسن، ویروس را به دستكم یك میلیون نفر از اهالی كنگو، روندا و بوروندی منتقل كرده است. براساس شواهد موجود، محلهای ۲۸پروژه تولید واكسن با مكانهایی كه اولین موارد آلودگی به ویروس HIV ثبت شده همپوشانی داشته است.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست