جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
اینترنت و قطعی های پیاپی آن در ایران
در هفته های اخیر شاهد سرعت بسیار پایین و قطع اینترنت در بسیاری از نقاط دنیا از جمله ایران بودیم . موضوع قطع اینترنت از این قرار بود که ظاهرا آسیب دیدن دو کابل زیردریایی در مدیترانه که دو هفته پیش رخ داد به قطع دسترسی به اینترنت در برخی از کشورهای خاورمیانه و هند منجر شد و قطعی کابل زیردریایی فالکون متعلق به شرکت مخابراتی هندی فلگ در ۶۵ کیلومتری دوبی و در ناحیهای بین امارات متحدهعربی و عمان در خلیج فارس در این موضوع بیتاثیر نبودهاند.
شرکت تعمیراتی کابل زیر دریایی در نهایت لنگر کشتی ۶ تنی را عامل اصلی قطعی کابل زیردریایی و قطعی اینترنت ۸۳ میلیون کاربر اعلام کرد.
” کشتی ۶ تنی عامل اصلی قطعی کابل زیردریایی و قطعی اینترنت ۸۳ میلیون کاربر بود.... “
استفان بکرت، یکی از کارشناسان موسسه تل جغرافی نیز در بررسی کارشناسی خود خرابی کابل
توسط فرد یا افرادی را رد نکرد و گفت: " اگر کسی بخواهد این کابل را قطع کند می تواند اما در حال باید به وسیله لنگر یک کشتی این کار را انجام دهد".
بکرت گفت: از آنجا که ارتش آمریکا از این کابل های زیردریایی برای کنترل ترافیک اینترنتی و سرورهایش استفاده می کرد این احتمال می رود که عده ای از روی قصد این کار را کرده باشند.
بر اساس گزارش منتشر شده این کابل آسیب دیده ۸.۳ کیلومتری ۶۰ میلیون کاربر را در هند، ۱۲ میلیون را در پاکستان، ۶ میلیون را در مصر و ۴.۷ میلیون کاربر را در عربستان صعودی تحت تاثیر قرار داده است.
این بار اولی نیست که یکی از کابلهای اصلی توسط لنگر کشتی قطع میشود و کاربران را در این حوزه تحت پوشش دچار مشکل میکند.
پس از این اتفاق کاربران ایرانی نیز شاهد افت شدید سرعت اینترنت شدند، این در حالی است که آثار این قطعی برای کشورهای دیگری چون مصر، ایتالیا، فرانسه، عراق، لبنان، ترکیه، هند و ... که ارتباط آنها از طریق این کابل برقرار میشد بسیاردقیقتر بود.
” این بار اولی نیست که یکی از کابلهای اصلی توسط لنگر کشتی قطع میشود .... “
دولتهای مذکور به سرعت و پس از ایجاد اختلال اقدام به برقراری ارتباط از طریق راههای ارتباطی جایگزین چون ماهواره کردند اما مسئولین شرکت ارتباطات زیرساخت که متولی اصلی اینترنت و خطوط ارتباطی دیتای کشور است، کندی و قطعی اینترنت کشور را ناشی از کنجکاوی مردم برای بررسی وضعیت اینترنت میداند! در حالی که گزارش سایتهای معتبر جهانی حاکی از دسترسی ایران به اینترنت در حد صفر است.
از طرفی دیگر شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی در پاسخ به کاربران ناراضی موضوع قطع فیبرنوری را به عنوان عامل افت سرعت شبکه عنوان میکنند.
در همین رابطه رئیس روابطعمومیشرکت ارتباطات زیرساخت میگوید که چهارSTM۱ مانع تاثیر قطعی در اینترنت کشور شده و عنوان نمودن برخی مطالب مبنی بر اختلال در اینترنت کشور در اثر حادثه دریای مدیترانه کذب است. (!!) اما نکته جالبتوجه و ظریفی در صحبتهای این مقام مسئول وجود دارد اینکه وی در ادامه اظهارنظر خود عنوان میکند که قطعی و اختلال در اینترنت دارای دلائل بسیاری است. همان دلیلی که حداقل دو ماه است کاربران را با مشکلات عمده ناشی از پایین بودن شدید سرعت اینترنت روبرو کرده است.
● رئیس کمیسیون
” فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد ارتباط کشور از طریق کابلی که قطع شد برقرار میشود.... “
اینترنت سازمان نظامصنفی رایانهای تهران میگوید: بارها بر این موضوع تاکید کردهایم که برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی، دولت بایدGateway را در اختیار خود بگیرد و این در حالی است که در شرایط فعلی مخابرات خرید اینترنت از خارج کشور را به دست گرفته و در این زمینه فعالیت میکند.
ناصر علی سعادت اظهار میکند: کمفروشی مخابرات در ارائهخدمات مرتبط با اینترنت، کاهش سرعت و کیفیت را در این سرویس موجب شده است. به طور مشخص فعلا امکانات اینترنت کشور همه یک منشاء داشته و آن مخابرات است اما مخابرات کشور در حال حاضر جوابگوی نیاز فعلی در این زمینه نیست و هر روز سرعت اینترنت پایین آمده است و تمام شرکتها در این زمینه با مشکل مواجهند و شکایت دارند. به گفتهوی کیفیت پهنای باندی که مخابرات بهISP وISDP ها فروخته، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد پایینتر از میزان پهنای باندی است که به آنها فروخته شده است.
” قطعی کابل مذکور نیز نهایتا بیش از ۲ تا ۳ روز نمیتوانست اینترنت کشور را دچار اختلال کند.... “
سعادت در پایان میافزاید: «در پروتکلIP یکسری بستههای اطلاعاتی وجود دارد و وقتی ارتباط اینترنتی
برقرار میشود بستهها در این ارتباط ارسال میشود که در بعضی مواقع و در بعضی جاها به دلیل تاخیر و سرعت کم ممکن است این اطلاعات به مقصد نرسد; استانداردهایی برای این موضوع وجود دارد; به عنوان مثال اگر از ۱۰۰ بسته ۲۰ بستهآن ارسال نشود این سرویس استاندارد نبوده و در جهان قابل فروش نیست و این در حالی است که این میزان در کشور ما بیشتر است.»
و اما جالب است بدانید ارتباط کشور ما از چندین نقطه ترکیه، بندر فجیره، کویت و ... برقرار میشود، پس این اتفاق نمیتوانست عامل اصلی این افت سرعت و اختلال باشد. قطعی کابل مذکور نیز نهایتا بیش از ۲ تا ۳ روز نمیتوانست اینترنت کشور را دچار اختلال کند. این در حالیست که فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد ارتباط کشور از طریق کابلی که قطع شد برقرار میشود.
درآخر،آسوشیتدپرس، اعلام کرد که مشکل قطعی کابل زیر دریایی فالکون به طول ۵۶ کیلومتر در خلیج فارس و شمال دوبی و همچنین مشکل کابل اروپا- آسیایی فلگ به طول ۸.۳ کیلومتر که اسکندریه را به پالرمو وصل می کرد به طور کامل برطرف شده است و بار اضافی که بر دوش اینترنت اروپا و آسیا بود برداشته شد.
تعمیر این صدمه دیدگی حدود ۱۱ روز به طول انجامید و در طول این ۱۱ روز دو کشتی تعمیراتی در مصر و خلیج فارس کار تعمیر را بر عهده داشتند.
استفاده از اینترنت با سرعت بالا و کیفیت مناسب حق هر ایرانی است. چرا سرعت اینترنت پرسرعت در کشوری مانند کرهجنوبی ۵۰۰ برابر سرعت اینترنت معمولی در ایران است که برای آن پول هم پرداخت میکنیم ؟
منبع : خبرگزاری آفتاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست