چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بر اساس یک طرح مقاومت خیار به بیماریهای باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت


بر اساس پژوهشهای انجام شده توسط محققان مركز تحقیقات كشاورزی ورامین، گروه گیاهپزشكی مجتمع آموزشی عالی ابوریحان، دانشگاه تهران، موسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی و دانشگاه مازندران مقاومت ارقام مختلف گیاه خیار به بیماریهای باكتریایی مورد بررسی قرار گرفت،
به گزارش خبرگزاری كشاورزی ایران(ایانا) در طی این بررسی كه در مزارع ورامین انجام شد، علایم سكه برگی وسوختگی به صورت r شكل همراه با هاله زرد رنگ روی گیاهان طالبی،كدو وخیار مشاهده شد. این پژوهش نشان داد كه دمای ۲۷ تا۳۰ درجه سانتیگراد موجب گسترش بیماری بلایت باكتریایی شد.
باكتری های جدا شده بیماری زا در خیار گلخانه ای و هم سلوانو لاین R-S-۴۱۰۳۳۲ بدست آمد وبررسیهای در رمینه اریابی مقاومت ۷۷ رقم تجاری و این خیار به عامل بیماری انجام گرفت و نتایج نشان داد كه بسیاری از ارقام و لاینهای خیار حساس، برخی متحمل برخی نسبتاً مقاوم و كاملاً مقاوم به این بیماری هستند.
منبع : blogfa


همچنین مشاهده کنید