دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
پرسش خبرنگاران، پاسخ اسماعیل هنیه حماس هدف را گم نکرده است
«اسماعیل هنیه» نخست وزیر دولت منتخب مردم فلسطین در جمع شماری از خبرنگاران رسانه های جمعی فلسطین در غزه به پرسش های مختلف آنان پاسخ داده است که بخش هائی از آن برای اطلاع خوانندگان انتخاب شده است. گفتنی است این مصاحبه چند روز قبل از برقراری آتش بس در غزه انجام گرفته است.
اسماعیل هنیه در پاسخ به سؤالی درباره اوضاع غزه پس از اجرای طرح ضربتی حماس گفت:
غزه امروز به مراتب منسجم تر از سال قبل است. سه قوه در نوار غزه فعالانه کارهای خود را دنبال می کنند. مجلس قانونگذاری فلسطین به رغم همه موانع و مشکلات موجود به خوبی کار می کند. وضعیت قوه قضاییه نیز بسیار خوب است و ساختار این قوه اصلاح شده است و هم اکنون به طور مستقل و به دور از مداخلات سیاسی فعالیت می کند. ساختار قوه مجریه نیز اصلاح شده است و پس از آنکه هزاران کارمند کار خود را رها کرده بودند اما هم اکنون همه وزارتخانه ها فعالیت خود را از سر گرفته اند. ما با توجه به امکانات اندکی که در اختیار داریم، به ملت خود کمک شایان توجهی کردیم تا این ملت بتواند به مقاومت و پایداری خود ادامه دهد و در امور مختلف به خودکفایی برسد. خلاصه اینکه به ضرس قاطع عرض می کنم که سه قوه به صورت طبیعی به فعالیت های خود در غزه ادامه می دهند. همچنین رسانه جمعی نیز به عنوان چهارمین قوه آزادانه و مجدانه فعالیت می کند. بدیهی است که در جریان کار اشتباهاتی رخ می دهد هر کس که کار نکند دچار اشتباه نیز نمی شود.
سال پس از اجرای طرح ضربتی حماس در نوار غزه را می توان به دو بخش تقسیم کرد؛ شش ماه نخست که با توجه به حوادث زیاد و غیرمنتظره، اشتباهاتی در آن رخ داد و ما به همه آنان رسیدگی کردیم و شش ماه دوم که در آن مؤسسات مختلف به ویژه مؤسسه امنیتی رابطه و تعامل خوبی با شهروندان داشته اند.
نخست وزیر فلسطین درباره حامیان و عناصر قدرت حماس که به آن تکیه کرده است گفت:
نخست اینکه ما پیوسته خداوند را در همه حال یار و یاور خود می دانیم و حتی در امور سیاسی نیز ما این نصرت را به عینه مشاهده می کنیم. نیرو و قدرت حماس در وهله دوم پس از خداوند از سوی ملت است که از آغاز تاسیس حماس، همواره از این جنبش حمایت کرده و هم اکنون بیش از ۲۰ سال است که همراه آن هستند و در انتخابات سراسری به نمایندگان حماس رأی دادند و هم اکنون با وجود گذشت دو سال از محاصره و یک سال از تشدید آن لحظه ای از حمایت حماس دست برنداشته اند و این بدان معناست که حماس و دولت منتخب فلسطین طرف های ناچیزی نیستند که بتوان آنها را حذف کرد یا اینکه از صحنه کنار زد بلکه آنها از حمایت کامل ملت خود برخوردارند و هیچ دشمن یا رقیبی قادر به نابودی این جنبش نیست. سومین عامل قدرت حماس حمایت امت های عربی و اسلامی است، اما ما از دولت های عربی می خواهیم که درباره مسائل فلسطین به ویژه مسئله محاصره موضع گیری شفاف و آشکارتری داشته باشند برخی از دولت های عربی از ملت و مسئله فلسطین حمایت می کنند اما ملت های عربی همگی در کنار ملت ما و حامی مقاومت و پایداری آن هستند.
۱۴۰ میلیون دلار طی یک سال در میان ۲۰ هزار کارمند که حقوق شان قطع شده بود توزیع شد این مبلغ از کجا وصول شد؟ هیچ گونه کمک مالی از اروپا یا کشورهای کمک کننده به دست ما نمی رسد همچنین مالیات های اسرائیلی وارد غزه نمی شود و درآمد حاصل از اخذ مالیات های داخلی برای دولت غزه بسیار ناچیز و اندک است. نکته چهارم که می توان از آن به عنوان یکی دیگر از عوامل قوت حماس و دولت منتخب یاد کرد نحوه مدیریت بحران است به این معنا که ما از پشت درهای بسته امور را هدایت نمی کنیم ما وزارتخانه های متعدد و انسان های زبده و کارشناس را در اختیار داریم که امور داخلی و خارجی را اداره می کنند.
هنیه درباره محاصره غزه و مشکلات ناشی از آن نیز اظهار داشت:
جای هیچ شک و شبهه ای نیست که رژیم صهیونیستی دامنه محاصره را تشدید کرده است رژیم صهیونیستی مسئول اصلی عواقب ناگوار محاصره ای است که امروز شکست خورده است و این مسئله ای است که یک مقام عالی رتبه وزارت خارجه آمریکا نیز بدان اعتراف کرده است، اما با وجود این، محاصره تأثیر منفی خود را بر همه بخش های حیاتی زندگی فلسطینیان گذاشته است و در این جا باید از کشور دوست و برادر خود مصر بخواهیم که گذرگاه رفح را به روی فلسطینیان باز و بند محاصره را پاره کند. درست است که درگذشته توافقات و تفاهماتی صورت گرفته، اما این سؤال مطرح می شود که آیا صهیونیست ها تاکنون به توافقات و تفاهمات قبلی پایبند بوده اند؟! اگر صهیونیست ها می خواهند که همه گذرگاه های ما را ببندند چرا ما اقتصاد خود را به اقتصاد عربی گره نمی زنیم و رابطه اقتصادی خود با برادران عربی خود را تقویت نمی کنیم؟! البته این به معنای جدا کردن نوارغزه از کرانه باختری یا انفصال سیاسی نیست ما مشوق همکاری اقتصادی فلسطین با کشورهای عربی هستیم و با ارتباط با کشورهای عربی باید جان ۱.۵میلیون فلسطینی را از بند وابستگی و خواسته های رژیم صهیونیستی در زمینه گذرگاه های مرزی و غیره برهانیم.
وی افزود: ما با پایداری و مقاومت و تکیه بر وحدت ملی و حمایت های کشورهای عربی و اسلامی با همه سناریوها مقابله و تلاش می کنیم که با بهره گیری از این فاکتورها از وقوع هرگونه جنایتی علیه ملت خود جلوگیری کنیم جهت حرکت ما به سوی کجاست؟ به طور حتم حرکت ما به سوی قدس است. ما راه را گم نکرده ایم. وضعیت معیشتی کنونی در نوار غزه یک وضعیت استثنایی است و برای ما اصل وحدت اراضی و وحدت ملت و وحدت اهداف است ما بر این اساس فعالیت می کنیم و امیدواریم که بزودی در پای میز مذاکره بنشینم همه تلاش ما این است که امنیت و ثبات را برای مردم خود به ارمغان آوریم.
هنیه درباره تهدیدهای رژیم صهیونیستی اظهار داشت: اولا این که هدف از به راه انداختن جنجال های تبلیغاتی درباره حمله گسترده نظامی به نوار غزه سرپوش گذاشتن بر جنایت های روزمره رژیم صهیونیستی و منحرف کردن افکار عمومی است مبنی بر این که حملاتی که هم اکنون در نوار غزه اتفاق می افتد بسیار ناچیز است اما واقعیت این است جنایت های روزمره اشغالگران در نوارغزه بسیار هولناک و در حد یک فاجعه است به طوری که از آغاز ماه جاری تا اواسط آن نزدیک به ۴۵فلسطینی به شهادت رسیدند و بسیاری از اراضی کشاورزی و منازل مسکونی تخریب شدند، اما این تهدیدات هرگز ملت فلسطین را نمی ترساند به علاوه این که اوضاع داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی به گونه ای است که فعلا به آن اجازه نمی دهد تا حمله گسترده ای را علیه نوارغزه به راه اندازد. رژیم صهیونیستی با انواع رسوایی داخلی و پرونده های فساد و «وینوگراد» و اختلافات سیاسی ریشه دار دست به گریبان است و در خارج نیز با مقاومت لبنان و فلسطین مواجه است گذشته از این، رژیم صهیونیستی هم اکنون به موضوع آتش بس فکر می کند صهیونیست ها از آن جهت به آتش بس روی آورده اند که در شکست اراده مقاومت در نوارغزه ناکام ماندند. صهیونیست ها در طول یک سال نتوانستند به اهداف شوم خود در زمینه براندازی دولت غزه یا سرکوب مقاومت و یا تضعیف اراده پولادین ملت و اجبار آن برای انقلاب علیه دولت منتخبش دست یابند لذا این تهدیدات با این که آن را جدی می گیریم هرگز ما را نمی ترساند. ملت ما ملتی صبور و مقاوم است که قادر است با هرگونه جنایات اشغالگران به مقابله برخیزد.
رئیس دولت منتخب فلسطین درباره آتش بس، رژیم صهیونیستی نیز گفت:
تحقق یا عدم تحقق آتش بس به رفتار و عملکرد رژیم صهیونیستی بستگی دارد اگر رژیم صهیونیستی به شروط گروه های فلسطینی و طرح مصر مبنی بر پایان محاصره، بازگشایی گذرگاه های مرزی و توقف جنایت های روزمره پاسخ مثبت بدهد آن موقع راه برای دستیابی به آتش بس هموار می شود.
وی افزود: مانع اصلی در راه آتش بس وقت کشی های رژیم صهیونیستی و مشخص نبودن موضع این رژیم در پاسخ به خواسته های فلسطینیان و نیز شفاف عمل نکردن با خواسته های طرف مصر است. صهیونیست ها در آغاز خواستار آتش بس در مقابل توقف کلیه حملات شدند سپس بحث یک دوره آزمایشی را برای آتش بس مطرح کردند و اندکی بعد درباره بازگشایی گذرگاه های مرزی بدون ذکر زمان آن سخن گفتند سپس مدعی شدند که گذرگاه رفح باید خارج از موضوع آتش بس مورد بررسی قرار گیرد. واقعیت این است که ما خواهان آتش بسی فراگیر و همزمان و متقابل مشروط بر پایان محاصره و بازگشایی گذرگاه ها و توقف جنایت ها هستیم. رژیم صهیونیستی تا این لحظه به این شروط ما پاسخ مثبت نداده است در این جا باید متذکر شوم که رژیم صهیونیستی حتی با طرح ارائه شده مصر به گروه های فلسطینی نیز تعامل مثبتی نداشته است.
گذشته از این موضوع «گلعاد شالیط» نظامی اسیر صهیونیست بخشی از موضوع آتش بس نبوده است و آنان می خواهند این موضوع نیز در جریان آتش بس حل و فصل شود ما نیز می خواهیم که موضوع مبادله اسیران سریعا پایان یابد اما پیش از آن باید آتش بس کاملا برقرار و بعد درباره پرونده اسیران و آزادی شالیط بحث و بررسی شود.
درباره وضعیت معیشتی نیز باید این نکته را عرض کنم که ما برای تامین معیشت و نیازهای زندگی مردم تصمیم گرفته ایم که برای خانواده هایی که از هیچ نهاد یا سازمانی حقوق دریافت نمی کنند، حقوق ماهیانه درنظر بگیریم و به احتمال قوی این طرح را از آغاز ماه آینده میلادی آغاز خواهیم کرد.
اسماعیل هنیه با اظهار نظر درباره تحولات آینده گفت: در موضوع باقی نگاه داشتن وضعیت به صورت نه جنگ و نه صلح، ما بارها عنوان کرده ایم که هم اکنون شاهد شکست طرح آمریکا هستیم و در مقابل جریان مقاومت در حال پیروزی است رژیم صهیونیستی هم اکنون با بحران داخلی و خارجی زیادی مواجه است. ملت فلسطین همچنان به مقاومت ادامه می دهد. با پایان سال جاری میلادی جغرافیای سیاسی منطقه و جهان تغییر خواهد کرد نخستین اولویت ما تا پایان سال ۲۰۰۸ م. احیای وحدت ملی، پایان محاصره و حمایت از ملت فلسطین و مقاومت است. منتظر تحولات بعدی تا پایان سال هستیم واقعیت این است که جهان بدون بوش امن تر خواهد بود.
وی درباره زمزمه هائی پیرامون اعزام نیرو از سوی کشورهای عربی به فلسطین نیز گفت: اولا موضوع ارسال نیروهای عربی به نوارغزه در حد یک خبر و تنها در سطح رسانه های جمعی منتشر شد و هیچ سخن یا موضع گیری رسمی در این زمینه اعلام نگردید و بنده گمان نمی کنم که هیچ یک از کشورهای عربی نیروهای خود را به نوارغزه گسیل دارد. گذشته از این، ما هرگز نمی پذیریم که نیروهای عربی به طور مستقل و جدا از نیروهای فلسطینی در نوارغزه فعالیت کنند اما اگر این نیروها برای کمک به نیروهای ما برای آزادسازی سرزمین مقدس فلسطین نزد ما بیایند از آنان استقبال خواهیم کرد. فرق است میان عدم تعامل ما با طرح اعزام نیروهای عربی و میان استفاده از تجربیات کشورهای عربی در ساماندهی و اصلاح ساختار موسسه امنیتی.
نخست وزیر منتخب ملت فلسطین درباره روی آوردن اروپائی ها برای مذاکره با حماس نیز گفت: درباره موضوع رایزنی با مقامات اروپایی باید بگویم که آری، اخیراً دامنه گفت وگو و رایزنی ما با اروپا افزایش یافته است و تاکنون مقامات اروپایی بسیاری برای دیدار با رهبران حماس وارد نوار غزه شده اند از جمله مشاور تونی بلر در کمیته بین المللی چهارجانبه، به اعتقاد بنده اروپا در احیای نقش خود در فلسطین با مشکلات عدیده ای مواجه است؛ نخست آن که اسرائیلی ها تلاش می کنند که اروپا را از صحنه سیاسی دور کنند و نقش این قاره را تنها به اوضاع انسانی و کمک رسانی و غیره خلاصه کنند. مشکل دیگر اروپا این است که از آمریکا بیش از حد حرف شنوی دارد و در تصمیم گیری های خود مستقل نیست. چند روز پیش بنده یک نامه طولانی و مفصل را برای سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه ارسال داشتم و در آن اوضاع فلسطین را تشریح کردم و ما امیدواریم که فرانسه به عنوان رئیس آتی اتحادیه اروپا برای رفع محاصره تحمیلی علیه ملت فلسطین اقدامی انجام دهد اگر فرانسه برای حل اختلافات داخلی فلسطین اقدامی انجام دهد ما از این تلاش ها و اقدامات استقبال می کنیم ما از اروپایی ها به طور شفاهی و نه مکتوب پاسخ دریافت می کنیم برخی هیئت های پارلمانی اروپا تاکنون با ما چندین بار دیدار کرده اند. ما حتی با برخی مقامات آمریکایی که برای اولین بار وارد نوار غزه شده بودند دیدار کردیم. یک چنین دیدارهایی در چند ماه اخیر هرگز وجود نداشت. جهانیان ارتباط خود را با نوار غزه به طور کامل قطع کرده بودند و با آن هیچ ارتباطی نداشتند اما پایداری و مقاومت ملت ما در نهایت خواسته خود را به طرف های جهانی تحمیل کرد تا در سیاست های خود در قبال این ملت بازنگری کنند. امروزه همه طرف های جهانی دریافته اند که در منطقه هیچ اقدام مثبتی بدون درنظر گرفتن حماس رخ نخواهد داد و نیز به این باور رسیده اند که بدون استیفای حقوق حقه ملت فلسطین، منطقه رنگ آرامش و امنیت را نخواهد دید. ما از اروپایی ها می خواهیم که درخصوص ایجاد روابط گسترده تر با ما و نیز رفع محاصره و محنت های تحمیلی علیه فلسطینیان و نیز توقف جنایت های اشغالگران جرأت و شهامت بیشتری از خود نشان دهند و خود را از آمریکا که تمام و کمال در خدمت و حمایت از اسرائیل گام برمی دارد جدا سازند و نیز خود را از نقشی که تنها در بخش کمک رسانی خلاصه می شود برهانند و به مسئولیت ها و وظایف شان حتی در بعد سیاسی عمل کنند و در این عرصه به طور بارز و برجسته فعال باشند.
نخست وزیر فلسطین درباره اوضاع کرانه باختری گفت: بدون شک اوضاع کرانه باختری بسیار بحرانی است و اطلاع از این اوضاع قلب همگان را به درد می آورد. قدس درحال یهودی شدن است، ساخت دیوار حایل و شهرک های یهودی و ایست های بازرسی و جنایت های روزمره اشغالگران صهیونیست ادامه دارد. اینها تنها بخشی از محنت های اهالی فلسطین در کرانه باختری و قدس است. متأسفانه طرف های داخلی نیز بر این محنت ها دامن می زنند؛ بازداشت ها به رغم کلیه درخواست ها برای از سرگیری گفت وگو ادامه دارد و مؤسسات خیریه و مردمی همچنان تعطیل می شوند، دانشجویان اسلام گرا تحت پیگرد قرار دارند، برای سرکوب مقاومت در کرانه باختری تلاش می شود و ده ها تن از اعضای گردان های شهدای الاقصی به علت اعمال قوانین ظالمانه در حقشان در شرایط بسیار بدی به سر می برند و خواستار آزادی از زندان های تشکیلات خودگردان هستند ما نیز همصدا با این مبارزان خواستار آزادی کلیه اسرا هستیم. هرگز نباید در زندان های فلسطینی به اتهام فعالیت های سیاسی یا مقاومت اسیری به بند کشیده شوند.
درباره وقوع انقلاب در کرانه باختری ذکر این نکته را ضروری می دانم که ما خواستار آزادسازی کرانه باختری هستیم و نه وقوع انقلاب و تشدید بحران در آن. خواسته ما این است که آحاد ملت فلسطین با یکدیگر علیه اشغالگران صهیونیست متحد شوند. امروزه وضعیت به گونه ای است که افق ها برای دستیابی به یک راه حل سیاسی نامشخص و می توان گفت که تقریباً بسته است.
هنیه درباره گفت وگوها با فتح افزود: ما امیدواریم این مهم تحقق یابد اما تا این لحظه هیچ موضع رسمی اتخاد نشده و هیچ گونه دعوت رسمی برای گفت وگو مطرح نگردیده است. در زمینه تحقق آشتی ملی پیش از پایان دوران ریاست محمود عباس نیز باید بگویم که ما نیز همین آرزو را داریم و برای تحقق آن تلاش می کنیم اما اگر آشتی صورت نگیرد و دوران ریاست عباس نیز پایان یابد ما موضع خاص خود را خواهیم داشت و این موضع را شش ماه دیگر اعلام خواهیم کرد.
وی درباره گفت وگوی دوجانبه با فتح نیز یادآور شد:
ما بیش از این که خواهان انجام گفت وگوی دوجانبه باشیم خواهان فراهم شدن زمینه و ارائه راهکاری مناسب برای موفقیت این گفت وگو هستیم. گفت وگوی مستقیم بین رهبران فتح وحماس یکی از این راهکارهاست؛ چرا که مشکل بین این دو طرف رخ داده است، اما اشکالی هم ندارد که گفت وگو در دایره گسترده تری انجام شود به این معناکه همه گروه های فلسطین که در نشست سال ۲۰۰۵ م. قاهره شرکت کرده بودند این بار نیز مشارکت کنند. این گونه نیست که حماس یک طرف باشد و سازمان آزادیبخش فلسطین طرفی دیگر. ما بر مبنای مساوات و مشارکت البته از موضع مسئولیت ملی خواستار گفت وگوی فراگیر بین همه گروه های فلسطینی هستیم اما در آغاز باید رهبران فتح و حماس با یکدیگر دیدار کنند و راهکارها را مورد بحث و بررسی قرار دهند و سپس گفت وگو در سطح گسترده تری انجام شود حال اگر گفت وگو از آغاز به طور گسترده و فراگیر انجام شود باز اعلام می کنیم که ما مشکلی نداریم.
اسماعیل هنیه در پاسخ به سؤالی درباره اوضاع غزه پس از اجرای طرح ضربتی حماس گفت:
غزه امروز به مراتب منسجم تر از سال قبل است. سه قوه در نوار غزه فعالانه کارهای خود را دنبال می کنند. مجلس قانونگذاری فلسطین به رغم همه موانع و مشکلات موجود به خوبی کار می کند. وضعیت قوه قضاییه نیز بسیار خوب است و ساختار این قوه اصلاح شده است و هم اکنون به طور مستقل و به دور از مداخلات سیاسی فعالیت می کند. ساختار قوه مجریه نیز اصلاح شده است و پس از آنکه هزاران کارمند کار خود را رها کرده بودند اما هم اکنون همه وزارتخانه ها فعالیت خود را از سر گرفته اند. ما با توجه به امکانات اندکی که در اختیار داریم، به ملت خود کمک شایان توجهی کردیم تا این ملت بتواند به مقاومت و پایداری خود ادامه دهد و در امور مختلف به خودکفایی برسد. خلاصه اینکه به ضرس قاطع عرض می کنم که سه قوه به صورت طبیعی به فعالیت های خود در غزه ادامه می دهند. همچنین رسانه جمعی نیز به عنوان چهارمین قوه آزادانه و مجدانه فعالیت می کند. بدیهی است که در جریان کار اشتباهاتی رخ می دهد هر کس که کار نکند دچار اشتباه نیز نمی شود.
سال پس از اجرای طرح ضربتی حماس در نوار غزه را می توان به دو بخش تقسیم کرد؛ شش ماه نخست که با توجه به حوادث زیاد و غیرمنتظره، اشتباهاتی در آن رخ داد و ما به همه آنان رسیدگی کردیم و شش ماه دوم که در آن مؤسسات مختلف به ویژه مؤسسه امنیتی رابطه و تعامل خوبی با شهروندان داشته اند.
نخست وزیر فلسطین درباره حامیان و عناصر قدرت حماس که به آن تکیه کرده است گفت:
نخست اینکه ما پیوسته خداوند را در همه حال یار و یاور خود می دانیم و حتی در امور سیاسی نیز ما این نصرت را به عینه مشاهده می کنیم. نیرو و قدرت حماس در وهله دوم پس از خداوند از سوی ملت است که از آغاز تاسیس حماس، همواره از این جنبش حمایت کرده و هم اکنون بیش از ۲۰ سال است که همراه آن هستند و در انتخابات سراسری به نمایندگان حماس رأی دادند و هم اکنون با وجود گذشت دو سال از محاصره و یک سال از تشدید آن لحظه ای از حمایت حماس دست برنداشته اند و این بدان معناست که حماس و دولت منتخب فلسطین طرف های ناچیزی نیستند که بتوان آنها را حذف کرد یا اینکه از صحنه کنار زد بلکه آنها از حمایت کامل ملت خود برخوردارند و هیچ دشمن یا رقیبی قادر به نابودی این جنبش نیست. سومین عامل قدرت حماس حمایت امت های عربی و اسلامی است، اما ما از دولت های عربی می خواهیم که درباره مسائل فلسطین به ویژه مسئله محاصره موضع گیری شفاف و آشکارتری داشته باشند برخی از دولت های عربی از ملت و مسئله فلسطین حمایت می کنند اما ملت های عربی همگی در کنار ملت ما و حامی مقاومت و پایداری آن هستند.
۱۴۰ میلیون دلار طی یک سال در میان ۲۰ هزار کارمند که حقوق شان قطع شده بود توزیع شد این مبلغ از کجا وصول شد؟ هیچ گونه کمک مالی از اروپا یا کشورهای کمک کننده به دست ما نمی رسد همچنین مالیات های اسرائیلی وارد غزه نمی شود و درآمد حاصل از اخذ مالیات های داخلی برای دولت غزه بسیار ناچیز و اندک است. نکته چهارم که می توان از آن به عنوان یکی دیگر از عوامل قوت حماس و دولت منتخب یاد کرد نحوه مدیریت بحران است به این معنا که ما از پشت درهای بسته امور را هدایت نمی کنیم ما وزارتخانه های متعدد و انسان های زبده و کارشناس را در اختیار داریم که امور داخلی و خارجی را اداره می کنند.
هنیه درباره محاصره غزه و مشکلات ناشی از آن نیز اظهار داشت:
جای هیچ شک و شبهه ای نیست که رژیم صهیونیستی دامنه محاصره را تشدید کرده است رژیم صهیونیستی مسئول اصلی عواقب ناگوار محاصره ای است که امروز شکست خورده است و این مسئله ای است که یک مقام عالی رتبه وزارت خارجه آمریکا نیز بدان اعتراف کرده است، اما با وجود این، محاصره تأثیر منفی خود را بر همه بخش های حیاتی زندگی فلسطینیان گذاشته است و در این جا باید از کشور دوست و برادر خود مصر بخواهیم که گذرگاه رفح را به روی فلسطینیان باز و بند محاصره را پاره کند. درست است که درگذشته توافقات و تفاهماتی صورت گرفته، اما این سؤال مطرح می شود که آیا صهیونیست ها تاکنون به توافقات و تفاهمات قبلی پایبند بوده اند؟! اگر صهیونیست ها می خواهند که همه گذرگاه های ما را ببندند چرا ما اقتصاد خود را به اقتصاد عربی گره نمی زنیم و رابطه اقتصادی خود با برادران عربی خود را تقویت نمی کنیم؟! البته این به معنای جدا کردن نوارغزه از کرانه باختری یا انفصال سیاسی نیست ما مشوق همکاری اقتصادی فلسطین با کشورهای عربی هستیم و با ارتباط با کشورهای عربی باید جان ۱.۵میلیون فلسطینی را از بند وابستگی و خواسته های رژیم صهیونیستی در زمینه گذرگاه های مرزی و غیره برهانیم.
وی افزود: ما با پایداری و مقاومت و تکیه بر وحدت ملی و حمایت های کشورهای عربی و اسلامی با همه سناریوها مقابله و تلاش می کنیم که با بهره گیری از این فاکتورها از وقوع هرگونه جنایتی علیه ملت خود جلوگیری کنیم جهت حرکت ما به سوی کجاست؟ به طور حتم حرکت ما به سوی قدس است. ما راه را گم نکرده ایم. وضعیت معیشتی کنونی در نوار غزه یک وضعیت استثنایی است و برای ما اصل وحدت اراضی و وحدت ملت و وحدت اهداف است ما بر این اساس فعالیت می کنیم و امیدواریم که بزودی در پای میز مذاکره بنشینم همه تلاش ما این است که امنیت و ثبات را برای مردم خود به ارمغان آوریم.
هنیه درباره تهدیدهای رژیم صهیونیستی اظهار داشت: اولا این که هدف از به راه انداختن جنجال های تبلیغاتی درباره حمله گسترده نظامی به نوار غزه سرپوش گذاشتن بر جنایت های روزمره رژیم صهیونیستی و منحرف کردن افکار عمومی است مبنی بر این که حملاتی که هم اکنون در نوار غزه اتفاق می افتد بسیار ناچیز است اما واقعیت این است جنایت های روزمره اشغالگران در نوارغزه بسیار هولناک و در حد یک فاجعه است به طوری که از آغاز ماه جاری تا اواسط آن نزدیک به ۴۵فلسطینی به شهادت رسیدند و بسیاری از اراضی کشاورزی و منازل مسکونی تخریب شدند، اما این تهدیدات هرگز ملت فلسطین را نمی ترساند به علاوه این که اوضاع داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی به گونه ای است که فعلا به آن اجازه نمی دهد تا حمله گسترده ای را علیه نوارغزه به راه اندازد. رژیم صهیونیستی با انواع رسوایی داخلی و پرونده های فساد و «وینوگراد» و اختلافات سیاسی ریشه دار دست به گریبان است و در خارج نیز با مقاومت لبنان و فلسطین مواجه است گذشته از این، رژیم صهیونیستی هم اکنون به موضوع آتش بس فکر می کند صهیونیست ها از آن جهت به آتش بس روی آورده اند که در شکست اراده مقاومت در نوارغزه ناکام ماندند. صهیونیست ها در طول یک سال نتوانستند به اهداف شوم خود در زمینه براندازی دولت غزه یا سرکوب مقاومت و یا تضعیف اراده پولادین ملت و اجبار آن برای انقلاب علیه دولت منتخبش دست یابند لذا این تهدیدات با این که آن را جدی می گیریم هرگز ما را نمی ترساند. ملت ما ملتی صبور و مقاوم است که قادر است با هرگونه جنایات اشغالگران به مقابله برخیزد.
رئیس دولت منتخب فلسطین درباره آتش بس، رژیم صهیونیستی نیز گفت:
تحقق یا عدم تحقق آتش بس به رفتار و عملکرد رژیم صهیونیستی بستگی دارد اگر رژیم صهیونیستی به شروط گروه های فلسطینی و طرح مصر مبنی بر پایان محاصره، بازگشایی گذرگاه های مرزی و توقف جنایت های روزمره پاسخ مثبت بدهد آن موقع راه برای دستیابی به آتش بس هموار می شود.
وی افزود: مانع اصلی در راه آتش بس وقت کشی های رژیم صهیونیستی و مشخص نبودن موضع این رژیم در پاسخ به خواسته های فلسطینیان و نیز شفاف عمل نکردن با خواسته های طرف مصر است. صهیونیست ها در آغاز خواستار آتش بس در مقابل توقف کلیه حملات شدند سپس بحث یک دوره آزمایشی را برای آتش بس مطرح کردند و اندکی بعد درباره بازگشایی گذرگاه های مرزی بدون ذکر زمان آن سخن گفتند سپس مدعی شدند که گذرگاه رفح باید خارج از موضوع آتش بس مورد بررسی قرار گیرد. واقعیت این است که ما خواهان آتش بسی فراگیر و همزمان و متقابل مشروط بر پایان محاصره و بازگشایی گذرگاه ها و توقف جنایت ها هستیم. رژیم صهیونیستی تا این لحظه به این شروط ما پاسخ مثبت نداده است در این جا باید متذکر شوم که رژیم صهیونیستی حتی با طرح ارائه شده مصر به گروه های فلسطینی نیز تعامل مثبتی نداشته است.
گذشته از این موضوع «گلعاد شالیط» نظامی اسیر صهیونیست بخشی از موضوع آتش بس نبوده است و آنان می خواهند این موضوع نیز در جریان آتش بس حل و فصل شود ما نیز می خواهیم که موضوع مبادله اسیران سریعا پایان یابد اما پیش از آن باید آتش بس کاملا برقرار و بعد درباره پرونده اسیران و آزادی شالیط بحث و بررسی شود.
درباره وضعیت معیشتی نیز باید این نکته را عرض کنم که ما برای تامین معیشت و نیازهای زندگی مردم تصمیم گرفته ایم که برای خانواده هایی که از هیچ نهاد یا سازمانی حقوق دریافت نمی کنند، حقوق ماهیانه درنظر بگیریم و به احتمال قوی این طرح را از آغاز ماه آینده میلادی آغاز خواهیم کرد.
اسماعیل هنیه با اظهار نظر درباره تحولات آینده گفت: در موضوع باقی نگاه داشتن وضعیت به صورت نه جنگ و نه صلح، ما بارها عنوان کرده ایم که هم اکنون شاهد شکست طرح آمریکا هستیم و در مقابل جریان مقاومت در حال پیروزی است رژیم صهیونیستی هم اکنون با بحران داخلی و خارجی زیادی مواجه است. ملت فلسطین همچنان به مقاومت ادامه می دهد. با پایان سال جاری میلادی جغرافیای سیاسی منطقه و جهان تغییر خواهد کرد نخستین اولویت ما تا پایان سال ۲۰۰۸ م. احیای وحدت ملی، پایان محاصره و حمایت از ملت فلسطین و مقاومت است. منتظر تحولات بعدی تا پایان سال هستیم واقعیت این است که جهان بدون بوش امن تر خواهد بود.
وی درباره زمزمه هائی پیرامون اعزام نیرو از سوی کشورهای عربی به فلسطین نیز گفت: اولا موضوع ارسال نیروهای عربی به نوارغزه در حد یک خبر و تنها در سطح رسانه های جمعی منتشر شد و هیچ سخن یا موضع گیری رسمی در این زمینه اعلام نگردید و بنده گمان نمی کنم که هیچ یک از کشورهای عربی نیروهای خود را به نوارغزه گسیل دارد. گذشته از این، ما هرگز نمی پذیریم که نیروهای عربی به طور مستقل و جدا از نیروهای فلسطینی در نوارغزه فعالیت کنند اما اگر این نیروها برای کمک به نیروهای ما برای آزادسازی سرزمین مقدس فلسطین نزد ما بیایند از آنان استقبال خواهیم کرد. فرق است میان عدم تعامل ما با طرح اعزام نیروهای عربی و میان استفاده از تجربیات کشورهای عربی در ساماندهی و اصلاح ساختار موسسه امنیتی.
نخست وزیر منتخب ملت فلسطین درباره روی آوردن اروپائی ها برای مذاکره با حماس نیز گفت: درباره موضوع رایزنی با مقامات اروپایی باید بگویم که آری، اخیراً دامنه گفت وگو و رایزنی ما با اروپا افزایش یافته است و تاکنون مقامات اروپایی بسیاری برای دیدار با رهبران حماس وارد نوار غزه شده اند از جمله مشاور تونی بلر در کمیته بین المللی چهارجانبه، به اعتقاد بنده اروپا در احیای نقش خود در فلسطین با مشکلات عدیده ای مواجه است؛ نخست آن که اسرائیلی ها تلاش می کنند که اروپا را از صحنه سیاسی دور کنند و نقش این قاره را تنها به اوضاع انسانی و کمک رسانی و غیره خلاصه کنند. مشکل دیگر اروپا این است که از آمریکا بیش از حد حرف شنوی دارد و در تصمیم گیری های خود مستقل نیست. چند روز پیش بنده یک نامه طولانی و مفصل را برای سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه ارسال داشتم و در آن اوضاع فلسطین را تشریح کردم و ما امیدواریم که فرانسه به عنوان رئیس آتی اتحادیه اروپا برای رفع محاصره تحمیلی علیه ملت فلسطین اقدامی انجام دهد اگر فرانسه برای حل اختلافات داخلی فلسطین اقدامی انجام دهد ما از این تلاش ها و اقدامات استقبال می کنیم ما از اروپایی ها به طور شفاهی و نه مکتوب پاسخ دریافت می کنیم برخی هیئت های پارلمانی اروپا تاکنون با ما چندین بار دیدار کرده اند. ما حتی با برخی مقامات آمریکایی که برای اولین بار وارد نوار غزه شده بودند دیدار کردیم. یک چنین دیدارهایی در چند ماه اخیر هرگز وجود نداشت. جهانیان ارتباط خود را با نوار غزه به طور کامل قطع کرده بودند و با آن هیچ ارتباطی نداشتند اما پایداری و مقاومت ملت ما در نهایت خواسته خود را به طرف های جهانی تحمیل کرد تا در سیاست های خود در قبال این ملت بازنگری کنند. امروزه همه طرف های جهانی دریافته اند که در منطقه هیچ اقدام مثبتی بدون درنظر گرفتن حماس رخ نخواهد داد و نیز به این باور رسیده اند که بدون استیفای حقوق حقه ملت فلسطین، منطقه رنگ آرامش و امنیت را نخواهد دید. ما از اروپایی ها می خواهیم که درخصوص ایجاد روابط گسترده تر با ما و نیز رفع محاصره و محنت های تحمیلی علیه فلسطینیان و نیز توقف جنایت های اشغالگران جرأت و شهامت بیشتری از خود نشان دهند و خود را از آمریکا که تمام و کمال در خدمت و حمایت از اسرائیل گام برمی دارد جدا سازند و نیز خود را از نقشی که تنها در بخش کمک رسانی خلاصه می شود برهانند و به مسئولیت ها و وظایف شان حتی در بعد سیاسی عمل کنند و در این عرصه به طور بارز و برجسته فعال باشند.
نخست وزیر فلسطین درباره اوضاع کرانه باختری گفت: بدون شک اوضاع کرانه باختری بسیار بحرانی است و اطلاع از این اوضاع قلب همگان را به درد می آورد. قدس درحال یهودی شدن است، ساخت دیوار حایل و شهرک های یهودی و ایست های بازرسی و جنایت های روزمره اشغالگران صهیونیست ادامه دارد. اینها تنها بخشی از محنت های اهالی فلسطین در کرانه باختری و قدس است. متأسفانه طرف های داخلی نیز بر این محنت ها دامن می زنند؛ بازداشت ها به رغم کلیه درخواست ها برای از سرگیری گفت وگو ادامه دارد و مؤسسات خیریه و مردمی همچنان تعطیل می شوند، دانشجویان اسلام گرا تحت پیگرد قرار دارند، برای سرکوب مقاومت در کرانه باختری تلاش می شود و ده ها تن از اعضای گردان های شهدای الاقصی به علت اعمال قوانین ظالمانه در حقشان در شرایط بسیار بدی به سر می برند و خواستار آزادی از زندان های تشکیلات خودگردان هستند ما نیز همصدا با این مبارزان خواستار آزادی کلیه اسرا هستیم. هرگز نباید در زندان های فلسطینی به اتهام فعالیت های سیاسی یا مقاومت اسیری به بند کشیده شوند.
درباره وقوع انقلاب در کرانه باختری ذکر این نکته را ضروری می دانم که ما خواستار آزادسازی کرانه باختری هستیم و نه وقوع انقلاب و تشدید بحران در آن. خواسته ما این است که آحاد ملت فلسطین با یکدیگر علیه اشغالگران صهیونیست متحد شوند. امروزه وضعیت به گونه ای است که افق ها برای دستیابی به یک راه حل سیاسی نامشخص و می توان گفت که تقریباً بسته است.
هنیه درباره گفت وگوها با فتح افزود: ما امیدواریم این مهم تحقق یابد اما تا این لحظه هیچ موضع رسمی اتخاد نشده و هیچ گونه دعوت رسمی برای گفت وگو مطرح نگردیده است. در زمینه تحقق آشتی ملی پیش از پایان دوران ریاست محمود عباس نیز باید بگویم که ما نیز همین آرزو را داریم و برای تحقق آن تلاش می کنیم اما اگر آشتی صورت نگیرد و دوران ریاست عباس نیز پایان یابد ما موضع خاص خود را خواهیم داشت و این موضع را شش ماه دیگر اعلام خواهیم کرد.
وی درباره گفت وگوی دوجانبه با فتح نیز یادآور شد:
ما بیش از این که خواهان انجام گفت وگوی دوجانبه باشیم خواهان فراهم شدن زمینه و ارائه راهکاری مناسب برای موفقیت این گفت وگو هستیم. گفت وگوی مستقیم بین رهبران فتح وحماس یکی از این راهکارهاست؛ چرا که مشکل بین این دو طرف رخ داده است، اما اشکالی هم ندارد که گفت وگو در دایره گسترده تری انجام شود به این معناکه همه گروه های فلسطین که در نشست سال ۲۰۰۵ م. قاهره شرکت کرده بودند این بار نیز مشارکت کنند. این گونه نیست که حماس یک طرف باشد و سازمان آزادیبخش فلسطین طرفی دیگر. ما بر مبنای مساوات و مشارکت البته از موضع مسئولیت ملی خواستار گفت وگوی فراگیر بین همه گروه های فلسطینی هستیم اما در آغاز باید رهبران فتح و حماس با یکدیگر دیدار کنند و راهکارها را مورد بحث و بررسی قرار دهند و سپس گفت وگو در سطح گسترده تری انجام شود حال اگر گفت وگو از آغاز به طور گسترده و فراگیر انجام شود باز اعلام می کنیم که ما مشکلی نداریم.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست