شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا
غذاهای دریایی، رمز و راز سلامتی

متخصصان مصرف غذاهای دریایی را به عنوان منبعی سرشار از پروتئین و اسید چرب امگا ۳ توصیه میکنند. بهخصوص برای خانمهای باردار این غذاها توصیه میشود زیرا موجب تقویت بینایی و رشد بهتر مغز جنین میشود. تحقیقات نشان میدهد که مصرف ماهیها در دوران شیردهی نیز برای نوزادان اثری مشابه را خواهد داشت. از آنجایی که اسید چرب امگا ۳ دارای خواص مفیدی است، محققان برخلاف انتظار مصرف ماهیهای پرچرب را بیشتر توصیه میکنند. گفته میشود مصرف ماهی هفتهای یکبار و به صورت مرتب میتواند تا ۵۰ درصد از خطر بروز سکته قلبی در افراد جلوگیری کند. ماهی و بهطور کلی غذاهای دریایی به علت پایین آوردن تریگلیسیرید خون میتواند احتمال ابتلا به مرض قند را نیز کاهش دهد به همین دلیل است که به بیماران دیابتی توصیه میشود در هفته حداقل دوبار از غذاهای دریایی استفاده کنند.
برخی از محققان توانستهاند به ارتباط متقاعدکنندهای میان مصرف ماهی و بروز افسردگی حاد دست یابند. نتایج مطالعهای که بر بروز سالیانه افسردگی حاد در بین ۱۰۰ نفر در ۹ کشور و ارتباط آن با مصرف ماهی صورت گرفته است، نشان میدهد بروز افسردگی در کشورهایی که میزان مصرف ماهی در آنها کم است، بالا گزارش شده است. در نیوزیلند با مصرف تنها ۲۰ کیلوگرم ماهی در سال، میزان بروز افسردگی ۸/۵ درصد است، در حالی که این میزان در کشور کره با مصرف سالانه بیش از ۵۰ کیلوگرم ماهی تنها ۳/۲ درصد و در نهایت ژاپن با مصرف سالانه تقریبا ۷۵ کیلوگرم ماهی دارای پایینترین میزان (۱۲/۰ درصد) بروز افسردگی است.
● آزاد یا پرورشی،کدام بهتر است؟
هرچند امروزه پرورش ماهی تجارتی سودمند مطرح میشود اما به نظر میرسد که مصرفکنندگان، مصرف ماهیهای آبهای آزاد یا به عبارت دیگر گونههای وحشی را ترجیح میدهند. کارشناسان شیلات اعتقاد دارند که بهطور کلی، تفاوت خاصی بین گونههای مشابه ماهی دیده نمیشود و تنها لذت مصرف آنها و نوع تغذیه آنها میتواند در مطلوبیت طعم گوشتشان تأثیر بگذارد. بر همین اساس هم در منابع علمی تغذیه جز در موارد خاص، که دارای اهداف علمی مشخصی هستند، تفاوتی بین ترکیبات تشکیلدهنده ماهیهای آبهای آزاد (گونههای وحشی) و پرورشی قائل نشدهاند. بنابراین با این توصیه که از سوی کارشناسان عنوان شده است، خانوادهها میتوانند با توجه به شرایط اقتصادی و در نظر گرفتن قیمت از ماهیهای پرورشی که قیمت پایینتری نسبت به ماهیهای آزاد دارند با خیال راحت استفاده کنند و از خواص سرشار آن نیز اطمینان داشته باشند.
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست