چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
صرفه جویی به چه قیمتی؟
یکی از مشکلات عمده کشور ما “ ضعف فرهنگسازی” است. تجربه نشان داده در هر امری که فرهنگسازی شده درصد موفقیت بسیار بالا بوده است. فرهنگسازی میتواند بهترین الگو و به صرفهترین شیوه و پرثمرترین روش باشد. در طول سالهای گذشته مسئولین امر تا حدودی از این شیوه استفاده کردهاند و نتایج بسیار خوبی نیز به دست آمده است. چندی است که “ کمبود برق “ به معضلی مشکلساز تبدیل شده و محدودیتهایی برای مردم عزیز کشور ایجاد کرده است . البته این مشکل از دیرباز مطرح بوده و همواره دولتهای مختلف با آن دست به گریبان بودهاند ولی تا کنون به راهحل مناسبی برای رفع آن دست نیافتهاند. در تابستان امسال شاهد بودیم که توزیع برق در مناطق مختلف سهمیهبندی شده و در ساعاتی از شبانهروز با مشکل “ خاموشی” مواجه شدیم .این اقدام در راستای صرفه جویی! صورت گرفت. ولی باید بررسی شود تا چه میزان در مصرف برق صرفه جویی شد؟
آیا مردم متوجه اهمیت انرژی برق و لزوم صرفهجویی در مصرف آن شدند؟ آیا مردم در بقیه ساعات در مصرف برق صرفهجویی کردند؟ آیا صرفه جویی در مصرف برق به صورت یک فرهنگ درآمد؟آیا خاموشی شیوه مناسبی برای صرفهجویی میباشد؟این پرسشهایی است که مسئولین باید پاسخگوی آن باشند. گرچه این اقدام محاسنی داشت اما معایب قابل توجهی نیز به دنبال داشت که برخی از آنها عبارتنداز: - بروز حوادث ناگوار برای مردم در معابر و اماکن بویژه در شب به دلیل تاریکی مطلق. - بروز آتش سوزی و وارد شدن خسارات سنگین. - وارد شدن خسارت به برخی مواد غذایی. - از کار افتادن برخی مراکز مهم خدماتی همچون نانواییها،پمپبنزینها ،بیمارستانها و درمانگاهها و ... که موجب بروز اختلال در کار مردم و نارضایتی آنها میگردید. - ایجاد نقص فنی در دستگاهها و لوازم الکتریکی به دلیل قطع و وصل برق. - و موارد متعدد دیگر. باید توجه داشت که علیرغم لزوم صرفه جویی در مصرف برق وانرژیهای دیگر چنانچه این امر فرهنگسازی نشود صرفه جویی واقعی نیز انجام نخواهد شد و در واقع جز ایجاد مزاحمت برای مردم ثمری نخواهد داشت. باید به این نکته توجه کرد که صرفه جویی لازم است اما به چه قیمتی؟ خاموشی معابر برای صرفه جویی به قیمت جان همشهریان عزیز تمام خواهد شد وقطعا چنین امری نه مقصود مسئولین محترم میباشد و نه مطلوب مردم عزیز.
خاموشی برای آنها که در منازل و یا اماکن خود ژنراتور دارند چه تاثیری خواهد داشت؟ خاموشی برای کسانی که در بقیه ساعات چند برابر مصرف میکنند و به راحتی هزینه آن را میپردازند چه اثر بازدارندهای دارد؟ متاسفانه در این اوضاع شاهد برگزاری کنفرانسها و همایشهایی هستیم که در تالارهای بزرگ شهرها برگزار میشوند و بیشترین مقدار مصرف برق را نیز به خود اختصاص دادهاند و مسئولین امر نیز هیچ تدبیری برای آن نیندیشیدهاند. بدیهی است که صرفه جویی باید در همه سطوح و همه جا رعایت شود. اگر برق نیاز ضروری کشور است باید تامین شود. این قاعده باید مورد توجه قرار بگیرد که :” صرفهجویی کم مصرف کردن نیست، درست مصرف کردن است .” اگر مسئولین محترم به دنبال صرفه جویی در این انرژی ضروری هستند میبایست در زمینه فرهنگسازی آن سرمایهگذاری کنند. معرفی لوازم کم مصرف و منظور کردن تخفیف ویژه برای آن میتواند در همین راستا صورت پذیرد. همچنین تشویق مشترکین کم مصرف و جریمه کردن مشترکین پرمصرف و حتی قطع برق آنها میتواند از جمله راهکارهای دیگر باشد. در آستانه ماه مبارک رمضان و بهار قرآن و مناجات شایسته است تدابیری اندیشیده شود که این ایام پرفیض و برکت به ذائقه مومنین روزهدار تلخ نگردد. انشاءالله.
محمد بومیان
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست