چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
بدون پشیمانی و حسرت زندگی کنید
آدمها گاهی فكر میكنند اگر كارهای بهخصوصی را در گـذشـتـه انجـام میدادند یا برعكس، زندگی حالشان تفاوت میكــرد.چنین حسرت خوردنی بـیفـایـده و پوچ است. به جای حسرت خوردن بهتر است اعمال خود را قبول كنید و از آنها درس بگیرید.
● پشیمانی چیست؟
پشـیـمانــی احساسی توأم با یأس، ناامیدی و نارضایتی است. احساس ندامت از انجام عملی یا غفلتی است. بهطور كلی، فردی كه همیشه با احساس پشیمانی زندگی میكند، همیشه به گذشته خود افسوس و حـــسرت موقعیتهایی را میخورد كه میتوانست طور دیگری رفتار كند.
شـمـا تـنـهـا كـسی نیـسـتـید كـه ممكن است به گذشته افـسوس بخورد، به چیزها یا كسانی كه از دست داده، به كارهایی كه كرده یا نكرده و... این احساس گاهی به همه ما دست میدهد. مقدار مشخصی از آن اشكالی ندارد اما خوب است كههر از گاهی نگاهی بازنگرانه به زندگیمان داشته باشیم تا اطمینان یابیم كه مسیر زندگی را درست طی میكنیم اما این احساس میتواند گاهی ناسالم باشد. وقتی این عمل برای كسی به صورت عادت درآید و هر كار كوچكی را مشكل بزرگی فرض كند، اگر این احساس بخواهد به افسردگی فرد منجر شود، به این معناست كه فرد بیش از حد به این مساله بها میدهد و زندگی او توأم از حسرت خوردن بر گذشته است.
احساس پشیمانی و حسرت احساساتی كاملاً عادی هستند. برای همه ما پیش میآید. مساله مهم این است كه نگذاریم این احساسات بر ما غلبه كند و زمام اختیار ما را در دست گیرد. چون باعث استرس و فشارهای روحی و روانی میشود كه روی سلامتی جسمی و روحی ما تاثیرات مخربی از جمله سردرد، كمر درد و مشكلات گوارشی میشود. كنترل این احساس، نیاز به كمی تعادل شخصیت و داشتن دیدگاه و رفتاری سالم است.
● ۶ راه برای دوری از احساس ندامتو پشیمانی
۱) همه چیز را كلی بررسی كنید
هنگام تصمیمگیریها همه جنبههای مساله را بررسی كنید، جنبههای مثبت و منفی. بررسی همهجانبه كار تا حد زیادی از پشیمان شدن در آینده جلوگیری میكند. همیشه كمی به خود فرصت دهید، از تصمیمگیریهای عجولانه بپرهیزید. درست است كه بعضی چیزها خارج از كنترل شماست اما اگر درست برنامهریزی نكنید، باید منتظر عواقب بد آن باشید. در نظر گرفتن جنبههای مثبت و منفی هر تصمیمی، ممكن است همیشه باعث نشود كه اشتباه كنید اما اگر وقت گذاشته و خوب تحقیق كنید و همه جوانب را بسنجید، تا حد زیادی از حسرت خوردنتان در گذشته جلوگیری میكند.
۲) قاطع و محكم باشید
وقتی تصمیمی میگیرید، بگذارید اجرا شود. مطمئن باشید و تردید نكنید. اجازه ندهید كه مسائل حاشیهای شما را از تصمیمتان منصرف كند.
۳) اتفاقات را بپذیرید
واقعیت را بپذیرید. زندگی پر از حادثه است كه شما از آنها بیخبرید. بعضی از این حوادث خوب هستند و بعضی بد اما باید مزه بدی را بچشید تا خوبی به سراغتان آید. ما نمیتوانیم جلوی روی دادن اتفاقات را بگیریم، باید آنها را قبول كنیم و تا میتوانیم از آنها نهایت استفاده را ببریم.
۴) دست به عمل بزنید
ببینید حسرت چه چیزهایی را میخورید و هر چه میتوانید برای از بین بردن آن انجام دهید. اگر حسرت میخورید كه در دوران دانشجویی زیاد مسافرت نكردهاید، همین حالا یك برنامه سفر برای خود درست كنید. كارهایی را كه انجام ندادهاید و حسرتش را میخورید، از همین الان انجام دهید.
۵) مثبت بیندیشید
دیدگاهتان را تغییر دهید. درك كنید كه اگر الان خوشحال و خوشبخت هستید، برای تجربه كردن چیزهای بخصوصی بوده است. شما نتیجه تجربیات گذشتهتان و پذیرش مثبت آنها هستید. بله، مثبت اندیشیدن هنگام مصائب و سختیها كار آسانی نیست اما وقتی دوستی یا آشنایی را از دست میدهید، به جای حسرت خوردن به چیزهایی كه میخواستید به او بگویید و نگفتید، سعی كنید به خاطرههای خوبی كه با او داشتهاید بیندیشید.
۶) مثل افراد شكستخورده رفتار نكنید
اگر چیزی را از دست دادهاید، حسرتش را نخورید. آنچه از دست رفته، تمام شده است و دیگر برنمیگردد. سعی كنید به آینده و به موفقیتهایی كه میتوانید به دست آورید فكر كنید.
● نگران نباشید، لبخند بزنید!
هر چیزی كه در گذشته برایتان اتفاق افتاده، حكمتی داشته است. باید سعی كنید كه از آنها درس بگیرید و برای آینده خود از این تجربیات استفاده كنید. فقط به حال و آینده فكر كنید، چون گذشته، دیگر گذشته است و نمیتوانید به عقب برگردید. از هر لحظه زندگی لذت ببرید.
منبع : روزنامه تهران امروز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست