پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا
یک طواف بیدغدغه
![یک طواف بیدغدغه](/mag/i/2/hwg6m.jpg)
شاید روند بیماری تا دو ماه بعد نیز ادامه داشته باشد، از اینرو با استراحت بهمدت سه روز، شرکت نکردن در تراکمهای غیرواجب نظیر طواف مستحبی، پرهیز از روبوسی و مصافحه، شستوشوی مداوم دست و پرهیز از اضطراب، مصرف فراوان میوه و سبزی و خودداری از مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها و کورتیکواستروئیدها (بهمنظور جلوگیری از افت سیستم ایمنی) میتوان به بهبود سریعتر بیماری کمک کرد. اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، پس واکسن بزنید. مننژیت هموفیلوسی، بیماری خطرناک و مرگباری است که همچون آنفلوآنزا در شرایط زندگی جمعی به سرعت گسترش مییابد، با تزریق واکسن از ابتلا به این آنفلوآنزا و این نوع مننژیت ایمن شوید.
● سرماخوردگی، یک مشکل شایع
تعریق ناشی از فعالیت بدنی در آب و هوای گرم به هنگام به جا آوردن مناسک حج و قرار گرفتن در معرض باد کولرها یا نوشیدن آب یخ به راحتی فرد را در معرض ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا قرار میدهد. در مرحله بعد، حضور بیماران در مراسم و عطسه و سرفه آنان موجب انتشار سریع ویروس و همهگیری سریع بیماری میشود. برای پرهیز از این عارضه توصیههای زیر را رعایت کنید: از قرار گرفتن در معرض باد کولر یا نوشیدن آب یخ بلافاصله بعد از فعالیت شدید بدنی و با تن عرقدار خودداری کنید. در صورت ابتلا به سرماخوردگی مصرف مایعات زیاد و استراحت و استفاده از ماسک به هنگام حضور در تجمعات را فراموش نکنید. در صورت شیوع سرماخوردگی، استفاده از ماسک، تاثیر چشمگیری در جلوگیری از ابتلای شما به سرماخوردگی خواهد داشت.
● مراقب غذای خود باشید
شرایط پخت و پز غذا در آشپزخانههای جمعی اگر با غفلت در رعایت نکات بهداشتی همراه شود، میتواند زمینهساز ایجاد بیماریهای گوارشی و مسمومیتهای غذایی شود. رعایت دقیق نکات بهداشت فردی از جمله شستن مرتب دستها با آب و صابون در پیشگیری از ابتلا به مسمومیتهای گوارشی نقش مهمی دارد. همچنین رعایت نکات زیر را در ارتباط با بیماریهای گوارشی توصیه میکنیم. اگر به هنگام صرف غذا متوجه تغییر رنگ یا بو و مزه خاص و نامطبوع غذا شدید بلافاصله از خوردن خودداری کرده و موضوع را پیگیری کنید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید. به محض بروز کوچکترین نشانهای از مسمومیت غذایی از جمله تهوع و استفراغ، درد شکم، اسهال و... موضوع را جدی گرفته و سریعا به پزشک کاروان خود مراجعه نمایید. اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید یا تحت رژیم غذایی خاصی قرار دارید سعی کنید حتیالامکان رژیم خود را رعایت کنید. انجام فعالیت بدنی ممکن است موجب افزایش اشتهای شما شود. به یاد داشته باشید که صرف غذا بیش از اندازه معمول همیشگی، میتواند سبب فشار به دستگاه گوارش و بروز اختلالات گوارشی شود.
● داروی خود را فراموش نکنید
اگر تحت رژیم دارویی خاصی مثل مصرف قرص فشارخون یا داروهای قلبی قرار دارید، حتما مقدار کافی از داروی مورد نیاز خود را به همراه داشته باشید.
● لوازم شخصی خود را همراه داشته باشید
از آنجا که استفاده مشترک از وسایل برنده میتواند منجر به انتقال بیماریهای منتقله از طریق خون از جمله هپاتیت شود، توصیه ما برای زائران حج عمره این است که حتما یک قیچی کوچک و تیغ یکبارمصرف برای انجام «تقصیر» همراه داشته باشند.
● بیماریهای منتقله از طریق خون
معمولا دیده میشود که به دلیل خشکی شرایط آب و هوایی عربستان، استفاده مداوم از دمپایی و همچنین پیاده رویهای طولانی با پای برهنه هنگام مناسک حج، زائران دچار ترکخوردگی و بعضا زخمهای ناحیه کف و پاشنه پا میشوند. توصیه میشود با استفاده از کرمهای چربکننده از بروز این زخمها و ترکخوردگیها جلوگیری شود. اما در صورت بروز زخم، حتما نسبت به پانسمان زخمها به ویژه هنگام راه رفتن در مسجدالحرام اقدام نمایید. در صورت بروز هرگونه سانحه یا بیماری وخیم، حتیالامکان از دریافت خون و فرآوردههای خونی پرهیز کنید.
محمد ملکی
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست