جمعه, ۳۰ شهریور, ۱۴۰۳ / 20 September, 2024
مجله ویستا

چگونه از پاهای خود در برابر امراض پوستی محافظت کنیم


چگونه از پاهای خود در برابر امراض پوستی محافظت کنیم
از آنجا كه كفش ها معمولاً محیطی گرم، تاریك و مناسب برای رشد قارچ های پوستی به وجود می آورند، متخصصان آمریكایی چند راهكار برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری پوستی ارائه كرده اند.
انجمن طب پای آمریكا در این رابطه دستورالعمل های زیر را ارائه كرده است:
۱) پاهای خود را روزانه با آب و صابون بشویید و به ویژه بین انگشتان را به دقت خشك كنید.
۲)برای كاهش رطوبت به طور منظم كفش ها و جوراب ها را تعویض كنید.
۳) روزانه از پودر مخصوص پا استفاده كنید.
۴) اگر از محل مشترك دوش گرفتن مانند استخرها و كنار دریا استفاده می كنید، پابرهنه نباشید و حتماً از كفش مخصوص استفاده كنید.
۵) كفش های سبك و هواخور بپوشید.
۶) اگر این روش های محافظتی در صورت ابتلا به قارچ برای درمان آن كارایی نداشت، پس از دو هفته با پزشكی متخصص مشورت كنید.
● چند نكته بهداشتی برای شناگران تفریحگاه های آبی عمومی
كارشناسان مراكز كنترل و پیشگیری امراض در آمریكا توصیه كرده ا ند كه برای رفتن به استخر، دریاچه و یا دریا ها حتماً حوله و كرم ضدآفتاب به همراه داشته باشید و نسبت به این امر كه با چند تن دیگر در آب مشترك شنا می كنید هوشیار و گوش به زنگ باشید.
استخرهای عمومی در ایالات متحده با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری های آب های تفریحگاه ها روبه رو هستند كه دلیل آن وجود میكروارگانیسم ها در این آب ها است. این روند نگران كننده است چرا كه این ارگانیسم ها می تواند باعث بروز بیماری های جدی و حتی موجب مرگ افراد شود. از آنجا كه تعداد افراد مراجعه كننده به این استخرها و تفریحگاه های آبی عمومی در آمریكا رو به افزایش است، این مراكز مردم را به توجه بیشتر به بهداشت آبی كه در آن شنا می كنند، توصیه می نمایند.
به گفته یك اپیدمیولوژیست آمریكایی، شنا كردن ورزش مهمی است كه باید برای بهره مندی از مزایای آن ادامه پیدا كند، اما حقیقت این است كه بسیاری از كشورها به بهداشت این تفریحگاه ها توجه نمی كنند.
به گفته این كارشناس اعتماد به اینكه كلر می تواند تمام آلودگی های خطرزای این آب ها را از بین ببرد یك تصور غلط است و به علاوه حتی اگر این قبیل امور رعایت شود باز نمی توان از عدم وجود فضولات و پس مانده های انسانی در این آب ها اطمینان حاصل كرد.
تمام میكروارگانیسم های بیماری زا از قبیل باكتری ها، ویروس ها، تك یاخته ای ها و كرم ها در پس مانده های انسانی وجود دارند كه به راحتی از طریق این آب های عمومی منتقل می شوند.
از مهمترین دستورالعمل های بهداشتی كه در این زمینه ارائه شده، می توان به نكات زیر اشاره كرد:
۱) اگر به بیماری اسهال مبتلا هستید از رفتن به داخل آب خودداری كنید. توجه به این امر به ویژه برای كودكانی كه هنوز پوشك می شوند مهم است، چرا كه ممكن است در صورت وارد شدن به داخل آب، محیط را آلوده كرده و دیگران را بیمار كنند.
۲) آب استخر را به هیچ وجه وارد دهان نكنید.
۳) بهداشت خود را به دقت رعایت كنید. پیش از شنا حتماً دوش بگیرید و دست های خود را پس از اجابت مزاج بشویید. آلودگی های پوست بدن شما به راحتی در آب منتقل می شود.
۴) حتماً كودكان خردسال خود را در فواصل زمانی كوتاه حمام كرده و پوشك آنها را عوض كنید. اگر منتظر بمانید تا خود آنها اعلام نیاز كنند، حتماً دیر شده است.
۵) پوشك كودكان را در كنار استخر عوض نكنید و حتماً به سرویس بهداشتی مراجعه كنید، چرا كه آلودگی از روی سطح و اجسام قابل انتقال است.
۶) كودكان را قبل از وارد شدن به آب با آب و صابون تمیز بشویید.
همچنین كارشناسان آژانس حفاظت محیط زیست آمریكا در مورد شنا كردن در آب های آزاد مانند دریاچه ها و دریاها رعایت نكاتی را ضروری می دانند كه در ذیل مطرح شده است.
۱) از شنا كردن بلافاصله پس از بارش باران در آب های آزاد خودداری كنید. باران عمدتاً آلودگی ها را شسته و به نزدیكی زمین های اطراف دریاچه ها، رودخانه ها، دریاها و نهرها می آورد.
۲) مراقب وجود لوله های پوسیده در كنار دریا باشید و هرگز در نزدیكی آنها شنا نكنید چرا كه آبی كه از این لوله ها خارج می شود حاوی آلودگی های بسیاری است.
۳) از شناكردن در آب های حاوی زباله، مواد چربی و سایر پس مانده های جامد خودداری كنید، این آب ها حاوی میكروارگانیسم های بیماری زا هستند.
منبع : روزنامه شرق