سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

فواید هویج پخته


فواید هویج پخته
دانش تغذیه برخام مصرف کردن سبزیجات تأکید فراوان دارد . ولی بنابر پژوهشی که در دانشگاه آرکانزاس صورت گرفته ، آشکار شده است که پختن هویج برارزش غذایی آن می‌افزاید . کارشناسان تغذیه دریافته‌اند که میزان ضداکسایشی موسوم به ‹ فنولیکس› موجود در هویج پخته ۳۴ درصد بیش از هویج خام است . ضد اکسیدکننده‌ها از طریق خنثی‌سازی بنیان‌های آزاد ، بدن را محافظت می‌کنند ، این مولکول‌های ویرانگر ممکن است یاخته‌ها را تخریب کرده و به بیماری‌های مزمنی همچون سرطان بیانجامند .
دلیل بهتربودن هویج پخته نسبت به هویج خام این است که گرم کردن ، ریشه لیفی(تارمانند) آن را نرم ساخته و باعث می‌شود که « فنولیکس » بیشتری از دیواره‌های یاخته آزاد شود . عصاره لیموترش در چند دقیقه میکروب حصبه را می‌کشد و عصاره توت‌فرنگی نیز همین اثر را دارد . به علاوه میوه‌ها دارای سلولز هم هستند . چنانکه می‌دانید سلولزها توسط بدن جذب نمی‌شوند . ولی محتویات روده را زیاد می‌کنند و از این راه روده را به کارمی‌اندازند . پس میوه برای اشخاصی که پشت‌میز یا درمنزل می‌نشینند و کمتر حرکت بدنی دارند و به این جهت مبتلا به یبوست هستند ، مناسب است . به علاوه وجود قند و اسیدهای آلی و ویتامین B در میوه‌ها بیشترین اثر را در رفع یبوست ایفا می‌کنند .
منبع : سایت آموزش و پرورش استان اصفهان