سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
آشنایی با ویندوز تلفن همراه
ویندوز تلفن همراه سیستم عاملی فشرده به همراه تعدادی از برنامههای اصلی و کاربردی تلفن همراه برای گوشیهایی است که بر اساس API های Microsoft win۳۲ کار میکنند. این سیستم عامل شبیه نسخه رومیزی ویندوز طراحی شده است.
● ویژگیهای اصلی:
برخی ویژگیهای این سیستم عامل برای رایانه های جیبی (Pocket PC) ها استاندارد است:
در قسمت Today Screen یا صفحه نمایش روز، تاریخ جاری و اطلاعاتی در مورد صاحب گوشی و قرار دیدارها و پیامهای ایمیل و برخی کارها و وظایف روزانه از قبل تعریف شده قرار دارند. علاوه بر این، نوار مشخصاتی شامل آیکونهایی مانند وضعیت اتصال به بلوتوث نیز در این صفحه مشخص میشود. برنامههایی که روی این سیستم عامل نصب میشود آیتمها و آیکونهای جدیدی را روی صفحه Today اضافه میکند. یکی از این برنامهها Microsoft Money برای رایانه های جیبی است.
نوار وظیفه یا Task bar نشان دهنده زمان جاری و میزان صدا و وضعیت اتصال است. زمانی که برنامه ای یا صندوق پیامها باز باشد، روی قسمت خالی این نوار آیکونی برای OK یا Close کردن برنامه در کنار ساعت قرار دارد. ویژگی اصلی نوار وظیفه دکمه Start یا شروع است که شبیه دکمه Start نسخه رومیزی ویندوز برای رایانه ها طراحی شده است. در منوی Start برنامه هایی که اخیراً اجرا شده اند، ۹ آیکون منوی تغییر پذیر، لینکهایی به برنامهها، تنظیمات یا Setting، دکمه جستجو (Find & Search )، Help، وجود دارد.
Office Mobile که نسخه ای از برنامه های Microsoft Office برای تلفن همراه است در این سیستم عامل گنجانده شده؛ این برنامه شامل واژه پرداز Word Mobile وExcel Mobile و Power Point (از نسخه ۵ ویندوز به بعد) است. برنامهای به نام Active Sync کارایی تبدیل فایلهای Office ویندوزهای رومیزی به فایلهای دفتر تلفن همراه را دارد.
نرم افزار Outlook Mobile با امکاناتی از قبیل Task(کارها)، Calendar (تقویم )، Contacts (تماسها)، Inbox (صندوق پیامها)، در این سیستم عامل وجود دارد که ویژگی همزمان شدن و تطبیق با Outlook رایانه را دارد. البته برای این کار، اتصال به اینترنت لازم است.
برنامه Windows Media Player که برای پخش فایلهای صوتی و تصویری استفاده میشود در ویندوز تلفن همراه وجود دارد. در ویندوزهای جدید، ویرایشهای ۶ به بالا نسخه ۱۰.۳ این نرم افزار وجود دارد؛ اما برای ویرایشهای پایینتر، نسخه ۱۰ این نرم افزار مناسب دانلود و استفاده است. این Player کارایی پخش فایلهای WMA ، WMV ، MP۳ ، AVIرا دارد. در حال حاضر، فایلهای MPEG۴ با این نرم افزار اجرا نمی شود و برای پخش آنها باید برنامه ای جانبی را نصب کرد. فایلهای WAV نیز به طور جداگانه و در Player دیگری پخش میشوند.
● نسخههای مختلف ویندوز تلفن همراه:
۱) Pocket PC ۲۰۰۲
سیستم عامل Pocket PC ۲۰۰۲ که بر اساس Windows CE ۳.۰ و مخصوص رایانه های جیبی بدون صفحه کلید با صفحه نمایش ( QVGA(۳۲۰*۲۴۰ طراحی شد، مشابه نسخه ابتدایی آن - یعنی Pocket PC۲۰۰۰ - است.
۲) Windows Mobile ۲۰۰۳
سومین نسخه ویندوز ویندوز تلفن همراه که Windows Mobile ۲۰۰۳ نام گرفت در ۲۳ ژوئن عرضه شد و در واقع اولین نسخه این سیستم عامل با عنوان «ویندوز تلفن همراه» بود و در نسخههای مختلف عرضه شد.
آخرین ویرایش آن مخصوص گوشیهای تلفن همراه شامل برنامههای خاص تلفن همراه طراحی شده است. نسخه ای که برای تلفنهای هوشمند (Smart Phone) طراحی شده است پلات فرم متفاوتی دارد که برنامههای خاصی برای این نوع گوشیها را شامل میشود. از جمله ویژگیهای تلفنهای هوشمند داشتن صفحه نمایش لمسی و صفحه کلید خاص است.
۳) Windows Mobile ۲۰۰۳ SE
نسخه دوم ویندوز تلفن همراه ۲۰۰۳ که Windows Mobile ۲۰۰۳ SE نام دارد در ۲۴ مارچ سال ۲۰۰۴ عرضه شد و برای اولین بار روی سیستمهای Dell Axim X۳۰ - با تغییرات زیادی نسبت به نسخه قبلیش - ارائه شد. این تغییرات عبارت است از :
امکان تغییر صفحه نمایش از حالت عمودی (Portrait) به حالت افقی (Landscape)جستجوگر اینترنت Pocket Internet Explorer یا PIE که صفحه اینترنتی را به حالت یک ستونی در میآورد و با این کار خواندن صفحات وب را راحت تر می کند.
رزولوشن صفحه نمایش VGA ۶۴۰ * ۴۸۰ در این سیستم پشتیبانی میشود. علاوه بر این، رزولوشن مربعی مثل ۲۴۰ * ۲۴۰ در برخی نسخهها وجود دارد.
منبع : آسمونی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست