سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

سهمیه بندی برای ورود پسران به دانشگاه


سهمیه بندی برای ورود پسران به دانشگاه
آمارها نشان می دهد در کنکور سال گذشته ۶۲ درصد دختر و ۳۸ درصد پسر، داوطلب کنکوردانشگاههای سراسری بوده اند که در نهایت از کل این داوطلبان، دختران با ۶۴ درصد پذیرش و پسران با ۳۷ درصد توانسته اند به دانشگاه راه پیدا کنند.
کنکور سراسری ورود به دانشگاه برای سال تحصیلی ۸۷-۸۸ در حالی به پایان رسید که براساس آمارها حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای تصاحب صندلی های خالی دانشگاه به رقابت نشستند.
بنا براین گزارش، تعداد داوطلبان کنکور در حالی افزایش می یابد که رشد ثبت نام و پذیرش دانشجویان دختر در سیستم آموزش عالی هر روز بیشتر شده و به مسئله ای جدی برای کارشناسان تبدیل شده است.
آمارها نشان می دهد در کنکور سال گذشته ۶۲ درصد دختر و ۳۸ درصد پسر، داوطلب کنکوردانشگاههای سراسری بوده اند که در نهایت از کل این داوطلبان، دختران با ۶۴ درصد پذیرش و پسران با ۳۷ درصد توانسته اند به دانشگاه راه پیدا کنند.
این آمار در حالی رشد چشمگیر دختران در پذیرش کنکور ورودی دانشگاههای دولتی را نشان می دهد که اضافه کردن پذیرفته شدگان در دانشگاه آزاد، آموزشکده های فنی و حرفه ای و فراگیرپیام نور باز هم حاکی از تصاحب سهم ۵۱ درصدی دختران در برابر سهم ۴۹ درصدی پسران است.
به اعتقاد کارشناسان، فرصت کافی دختران برای تحصیل بدون دردسر رفتن به سربازی، شکل گیری تعریفی جدید از نقش های انسان ها در دنیا، ورود انگیزه بالای پسران برای ورود به مشاغل آزاد و ده ها علت دیگر عواملی هستند که در کنار فارغ التحصیلان دبیرستان ها بسیاری از دخترانی که سالهای قبل دیپلم گرفته اند را ترغیب می کند تا به امید قبولی در کنکور ثبتنام کنند.به گزارش برنا، از سوی دیگر به اعتقاد کارشناسان سازمان سنجش، اعلام ظرفیت دانشجو مبنی بر پذیرش ۹ نفر از هر ۱۰ نفر و به دنبال آن ایجاد امیدواری برای پذیرش در دانشگاه، تسهیلات ثبت نام و طولانی بودن آن مهمترین علت افزایش ثبت نام کنندگان در کنکور بخصوص در میان دختران بوده است.
از این رو طی تصمیم سازمان سنجش کشور، پذیرش جنسیتی به شیوه ای خاص در برخی رشته ها ی کنکور اعمال خواهد شد که بر این اساس در برخی رشته ها پذیرش ۳۰ درصدی برای دختران و پسران تضمین شده است و ظرفیت سایر رشته ها به صورت رقابتی تکمیل خواهد شد.این پذیرش جنسیتی در برخی رشته ها ی روزانه شامل برخی رشته های علوم پزشکی، مهندسی وعلومانسانی هاصورت می گیرد.
همچنین آمار پذیرفته شدگان نشان می دهد به علت آن که دختران از نظر هوش کلامی، جلوتر از پسران و از نظر هوش عملی، عقبتر هستند، آمار قبولی آنها در دروس حفظی بیشتر است بطوری که بیشترین سهم قبولی دختران در دانشگاهها به رشته هایی چون الهیات، زمینشناسی، ادبیات، روان شناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و برخی از رشته های هنر، مربوط می شود.
این آمار در حالی روند صعودی خود را حفظ کرده است که براساس مصوبه ای مقرر شده است کنکور سراسری تا سال ۱۳۹۰حذف شود و شرط پذیرش دانشجو و سوابق تحصیلی دوران دبیرستان ملاک پذیرش دانشجو قرار گیرد که این مصوبه برای ایجاد تناسب میان پذیرفته شوندگان چندان منطقی به نظر نمی رسد.پذیرش بالای دختران بدون برنامه ریزی، در حالی به اوج خود نزدیک شده است که در مقابل علاقه پسران به رها کردن درس و وارد شدن به بازار کار، روز به روز بیشتر می شود که این تفاوت می تواند بستر بسیاری از تغییرات ساختاری در مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... باشد.
نکته قابل تامل در این مسئله این است که آیا باید این افزایش حضور دختران در دانشگاهها را به عنوان یک مسیر جدید در راه پیشرفت آنها به حساب بیاوریم و یا عاملی تاثیر گذار برای شکاف تحصیلی و در نهایت فاصله اجتماعی میان آنها و پسرانی که به بازار کار روی می آورند؟
منبع : روزنامه ابتکار


همچنین مشاهده کنید