یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا
سفر خوب
برخی معتقدند گاه می توان به درون سفر كرد و غبار خستگی را از تن زدود، اما بسیاری بر این عقیده اند كه با كمی زحمت و بار سفر بستن، می توان ذهن خسته را به وجد آورد. به ویژه آن كه سفر خانوادگی باشد، در این صورت سفر گاه پر ماجرا نیز خواهد بود و شاید پیشامدهایی كه مسافران را به زحمت می اندازد!
تابستان رسیده است و بیشتر ما به سفر می رویم، گاهی به ولایت مان و شاید هم دورتر. مسافرت به علت استراحت كم، خستگی راه، تغییر شرایط آب و هوایی و تهیه آب و مواد غذایی از منابع گوناگون در شهرها و روستاهای مختلف مسیر سفر، كاهش مقاومت بدن را به همراه دارد و از طرفی مسافر بیش از سایر مواقع در معرض بیماری ها قرار می گیرد و عوامل خطر آفرین بیش از همیشه خود را نشان می دهند، بنابراین رعایت ضوابط و نكات ایمنی و بهداشتی ضرورت بیشتری می یابد و با حساسیت مضاعف باید مورد توجه قرار گیرد.
عمده مسایلی را كه در سفر باید بدان توجه نمود می توان به شرح زیر خلاصه كرد:
▪ آب آشامیدنی
آب را از منابع مطمئن تهیه نمایید. با توجه به كیفیت پایین آب های زیرزمینی در مناطق كویری پیشنهاد می شود آب آشامیدنی خود را حتماً از ایستگاه های برداشت آب تامین كنید. در ییلاق های اطراف شهر نیز بهترین منبع تهیه آب آشامیدنی، شبكه های لوله كشی روستایی است كه تحت كنترل و نظارت خانه های بهداشت بوده و آب بهداشتی مورد نیاز ساكنین محل را تامین می كند.
به كودكان خود بیاموزید كه آب برخی از شیرها آب پارك ها و معابر عمومی، ممكن است غیر آشامیدنی باشد.
▪ مواد غذایی
مواد مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر تهیه و پیش از خرید مواد غذایی بسته بندی شده، از درج شماره پروانه ساخت و سپری نشدن تاریخ انقضای مصرف آن اطمینان حاصل كنید. از خرید مواد غذایی مخصوصاً ساندویچ، بستنی، فالوده و آبمیوه از فروشندگان دوره گرد جدا بپرهیزید.
از خرید كنسرو و كمپوت متورم، زنگ زده یا ضربه خورده و پنیر تازه محلی خودداری نمایید. كنسرو را قبل از بازكردن درب آن به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید. توجه داشته باشید آلودگی كنسرو به سم كشنده و مرگ آور بوتولیسم هیچ گونه علامتی (مانند بادكردگی قوطی) ندارد و فقط با حرارت می توان آن را خنثی نمود.
از مصرف باقیمانده مواد غذایی پاستوریزه كه پس از باز شدن درب ظرف در خارج از یخچال نگهداری شده خودداری نمایید.
در سفر از غذاهای ساده و حتی الامكان مواد غذایی مطمئن كه خودتان تهیه كرده اید استفاده كنید.
آجیل و خشكبار مورد نیاز را حتی الامكان به صورت بسته بندی تهیه كنید. از خرید خشكبار و آجیل كه آثار آفت زدگی، رطوبت و كهنگی در آن ها دیده می شود پرهیز كنید. حتی الامكان از مصرف سالاد و سبزیجات در رستوران ها خودداری كنید.
▪ سالم سازی سبزیجات
پاك كردن سبزیجات قبل از مصرف در پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی و انگلی روده ای موثر است. سالم سازی سبزیجات در چهار مرحله پاكسازی، انگل زدایی، گندزدایی و شست و شو انجام می شود. میوه جاتی را كه خریداری می كنید، با آب تمیز و بهداشتی، یكی یكی و به دقت بشویید. ریختن میوه ها در داخل لگن دستشویی اماكن می تواند بر آلودگی سطح آن بیفزاید.
در صورت نیاز به گوشت تازه حتماً آن را از فروشگاه های معتبر و گوشت دارای مهر نظارت دامپزشكی تهیه نمایید. مرغ و ماهی را فقط از فروشگاه های مواد پروتئینی تهیه كنید و ظروف و وسایل پخت و پز را در داخل كیسه های نایلون تمیز نگهداری كنید تا در مدت سفر آلوده نشوند.
برای شستن ظروف و البسه حتماً از آب سالم استفاده كنید. شست و شوی در آب جوی و رودخانه خطر آلودگی بیشتر را به دنبال دارد.
هنگام مسافرت با اتوبوس حتماً از لیوان شخصی استفاده نمایید یا از راننده لیوان یكبار مصرف نو بخواهید. راننده موظف به تامین درخواست شما است.
ظروف یكبار مصرف را كه در اماكنی مانند رستوران، آبمیوه فروشی یا اتوبوس در اختیار شما گذاشته می شود پس از استفاده خرد كرده در سطل زباله بیندازید تا امكان استفاده مجدد از آن ها میسر نشود.
از ریختن زباله در اماكن و معابر عمومی جدا خودداری كنید. زباله های خود را در طول سفر در كیسه های نایلون نگهداری و در اولین سطل زباله شهری بریزید.
در حمل و نگهداری وسایل آتشزا و گازسوز مانند كپسول پیك نیك دقت كنید. همواره در مسافرت، صابون به همراه داشته باشید و پس از توالت رفتن، دست های خود را با آب و صابون بشویید و قبل از تشرف به اماكن زیارتی، پاها را شسته و از جوراب نخی تمیز استفاده كنید.
▪ سیگار كشیدن
كشیدن سیگار در مراكز زیارتی، اماكن عمومی و وسایل نقلیه همگانی، تجاوز به حقوق عمومی جامعه به شمار می رود و از نظر قانونی نیز ممنوع است. از این عمل غیراخلاقی جداً خودداری كنید. جهت پیشگیری از بیماری های پوستی، هنگام اقامت در هتل حتی الامكان از ملافه و وسایل شخصی استفاده نمایید.
▪ مطالعه
مطالعه كردن در داخل خودرو در حال حركت سبب خستگی چشم می شود.
منبع : روزنامه جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست