دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

کراوات عامل ناشناخته انتقال بیماری و خطر ابتلا به گلوکوم


کراوات عامل ناشناخته انتقال بیماری و خطر ابتلا به گلوکوم
در بریتانیا گفته شد؛" پزشکان باید از پوشیدن کراوات که سبب انتقال علل بیماریزا می شود، جلوگیری نمایند." قرار است این مساله در همایش انجمن پزشکی بریتانیا درباره ی جلوگیری از گسترش بیماریهای عفونی دربیمارستانها، مورد بحث قرار گیرد. کراوات برای بسیاری از پزشکان جزء جدانشدنی از لباس است، ولی ممکن است استفاده از آن برای بسیاری از پزشکان پایان گیرد.
تحقیقات نشان داده است که کراوات در صورتی که با پوست بیمار یا زخم تماس پیدا کند، می تواند باکتریها را به خود جذب کند. این باکترها سپس ممکن است به همین صورت به بیماران دیگر که توسط پزشک مورد معاینه قرار می گیرند، منتقل شود. از آنجا که کراوات مثل سایر لباسها زود به زود شسته نمی شوند، باکتریها می توانند روی آن انباشته شوند. البته این نظر در جهان پذیرفته شده نیست و بسیاری از پزشکان می گویند، راههای بسیار بهتری برای جلوگیری از گسترش میکروب وجود دارد، مثلا شستن دستها قبل و بعد از معاینه بیمار.
از طرفی محققان بیمارستان مورفیلد(Moorfield) در لندن می گویند؛" مردانی که گره ی کراوات یا پاپیون را سفت تر از معمول می زنند، در معرض خطر ازدیاد فشار داخلی کره ی چشم هستند." بیماری گلوکوم یا ازدیاد فشار داخلی کره ی چشم، شایعترین علت قابل پیشگیری نابینایی در ایالات متحده و انگلستان است. در این بیماری فشار زیاد مایع موجود در اتاقک قدامی چشم باعث آسیب عصب بینایی می شود. به اعتقاد این محققان، گره ی سفت کراوات یا پاپیون با فشردن" ورید جوگولر" باعث کاهش سرعت تخلیه خون از وریدهای چشم می شود و این امر خود بر تنظیم حجم مایع داخل کره ی چشم اثر نامطلوبی می گذارد.
http://biology۵۱.blogfa.com/cat-۴.aspx
( BRITISH JOURNAL OF OPHTHALMOLOGY, JULY ۲۰۰۳ )
منبع : مطالب ارسال شده