چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ارتباط غذاهای پروتئین دار و کاهش وزن
دانشمندان می گویند؛ با بررسی هورمون های شکم مشخص شده است غذاهایی که مقادیر بسیاری پروتئین دارند موجب کمبود وزن می شوند. به گفته دانشمندان هنگامی که شخص غذاهای پروتئین داری می خورد با ترشح ماده ای به نام pyy در بدن سیگنال هایی به مغز فرستاده می شود که حاکی از سیری فرد است.
آنها می گویند، یافته هایشان در آینده ممکن است به درمان چاقی های مفرط نیز کمک کند، متخصصان تغذیه می گویند پیش از اینکه از مردم بخواهیم در عادت های غذایی طولانی مدت خود تغییراتی بدهند باید تلاش ها و کارهای بسیار زیادی انجام دهیم. آنها می گویند هنوز دلایل این موضوع که چرا غذاهایی با پروتئین زیاد در کمبود وزن افراد موثر است، مشخص نیست. گرچه حضور ماده pyy در بدن ۲۰ سال پیش کشف شد، اما دانشمندان هنوز در ارتباط با عملکرد این ماده بحث می کنند، بعضی از آنها معتقدند که شاید میزان کم این ماده در بدن موجب چاقی مفرط می شود.
به گفته دانشمندان غذاهایی با پروتئین بسیار به میزان زیادی در بدن pyy ترشح می کنند و مانع از ایجاد حس گرسنگی هم در افراد چاق و هم افرادی با وزن طبیعی می شوند. به طور کلی میزان این ماده در بدن افراد چاق بسیار پایین تر از افرادی است که وزن طبیعی دارند. محققان تصمیم گرفتند تا موش هایی را که از نظر ژنتیکی قادر به تولید pyy در بدن نیستند مورد مطالعه قرار دهند تا به تاثیرات طولانی مدت غذاها با پروتئین زیاد پی ببرند.
این موش ها بیش از حد طبیعی غذا می خورند و چاق می شوند.هنگامی که دانشمندان به این موش ها ماده pyy را تزریق می کردند تا کمبود این ماده در بدنشان جبران شود، دریافتند که به حد طبیعی غذا می خورند، اما هنگامی که این روش درمان را در موش ها قطع کردند، دوباره چاق شدند. دکتر باتر هام می گوید، ما اثبات کرده ایم که اگر ماده pyy در بدن وجود نداشته باشد افراد چاق می شوند و اگر این ماده در بدن باشد انسان ها دوباره وزن کم خواهند کرد. وی اضافه کرد قدم بعدی در تحقیقات این است که مطالعات بیشتری روی انسان ها انجام دهیم، تا بتوانیم رژیم غذایی طولانی را برای افراد تجویز کنیم.
دکتر باترهام گفت؛ باید تغییرات بسیار کمی در رژیم غذایی افراد داد مثلا پروتئین غذاها را ۲ تا ۳ درصد افزایش داده و کربوهیدارت های موجود در غذا را کم کنیم. وی می گوید؛ افراد باید نشاسته کمتر بخورند و گوشت بیشتری را با غذای اصلی خود مصرف کنند. یکی از متخصصان تغذیه می گوید، پیش از اینکه اینگونه رژیم های غذایی را به افراد تجویز کنیم باید از کارآیی طولانی مدت آنها اطمینان حاصل کنیم.
منبع؛www.BBC.com
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست