چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
فاتح قله های بلند
زمانی كه نوجوان بودم دوست داشتم كاری را انجام دهم تا به تمام مردم جهان نشان دهم زنان نیز مانند مردان باهوش، زیرك و توانا هستند و كافی است به آنها فرصت داده و توجه شود.
«آنی اسمیت پك»(Annie Smith Peck) یكی از زنان برجسته در تاریخ (Rhode Island) رود آیلند به شنا می رود.
آنی در ۱۹ اكتبر سال ۱۸۵۰ به دنیا آمد و در میان پنج فرزند خانواده جوانترین عضو بود و پدرش جرج بی پك و مادرش پاور اسمیت پك نام داشت. پدرش از دانشگاه «براون» فارغ التحصیل شده و عضو انجمن شهر بود. آنی به مدرسه دكتر استاك بریج رفت كه برای زنان جوان تأسیس شده بود و تحصیلات دوره دبیرستان را نیز در همان جا ادامه داد وتوانست در سال ۱۸۷۲ تحصیلات ابتدایی خود را به پایان برساند. او به «میشیگان» نقل مكان كرد و در آنجا در یك دبیرستان به عنوان مربی مشغول به كار شد. او در آن زمان جزو نخستین زنانی بود كه در نسل خود موفق شده بود تحصیل كند. اما او خیلی زود بعد از پایان تحصیلاتش تصمیم گرفت كه تحصیلات عالیه خود را نیز ادامه دهد بنابراین در دانشگاه میشیگان كه برای بار نخست اجازه تحصیل را در سال ۱۸۸۱ به زنان داده بود ثبت نام كرد و توانست در رشته زبان و ادبیات باستانی (یونان و رم) تحصیلات ۴ ساله خود را در عرض ۳ سال به پایان برساند. او بلافاصله موفق شد تا مدرك فوق لیسانس خود را در رشته زبان یونانی بگیرد. با در دست داشتن مدرك فوق لیسانس به عنوان پروفسور زبان لاتین و سخنوری در دانشگاه پردو Pardue مشغول به كار شد.
بدین ترتیب او نخستین زنی بود كه در ایالات متحده آمریكا توانست چنین مقامی را به دست بیاورد. سپس او به یونان رفت و در دانشگاه مطالعات ادبیات باستانی روم و یونان مشغول به تحصیل شد و در آنجا نیز او نخستین زنی بود كه در كلاسهای آن دانشگاه شركت كرد. بعد از ۲ سال اقامت موقتی در اروپا مجدداً به آمریكا بازگشت و به سمت استادی در كالج اسمیت برگزیده شد. در سال ۱۸۹۲ او به اندازه كافی شهرت كسب كرده بود تا بتواند مقالات و نوشته های خود را به چاپ برساند و در عین حال موقعیت او در كالج اسمیت بسیار قویتر و بهتر از قبل شده بود.
در آن زمان داشتن چنین موقعیتها و موفقیتها آرزوی هر زن بود اما «پك» خستگی ناپذیر و طالب دانستن و كشف كردن بود به همین دلیل در سن ۴۴ سالگی تصمیم به كوهنوردی گرفت. بعد از كوششهای فراوان او توانست سومین زنی باشد كه به كوههای ماترهورن (Matterhorn) در سوئیس صعود كند و نخستین زنی بود كه با شلوار كوهنوردی كرد و آن را جایگزین دامن های بلند و طاقت فرسای آن زمان كرد. او همچنان به تمام دنیا مسافرت می كرد و قله های بلندی را فتح می كرد. سرانجام در سن ۵۸ سالگی در سال ۱۹۰۸ او توانست ركوردهای قبلی خود را بشكند و به كوههای مونت هوآسكاران (Mount Huascaran) با ارتفاع ۲۲/۲۰۵ فوت در پرو را فتح كند. تا آن زمان ارتفاع و بلندی اكثر قله ها دقیقاً مشخص نبود اما «پك» توانست ارتفاع این كوه را دقیقاً اعلام كند و در این كار نیز او نخستین شخصی بود كه توانست ارتفاع كوه را دقیقاً محاسبه نماید. در آن زمان لباسها و تجهیزات كوهنوردی ویژه مردان تهیه می شد و پوشیدن آنها برای یك زن كمی مضحك به نظر می آمد. بنابراین برای صعود به «هوآسكاران» او خودش كفشهای كوهنوردی را طراحی كرد و به یك كفاش سفارش داد و تمام لباسهایش را جداگانه تهیه كرد. او جزو افراد مدافع حق رأی برای زنان بود و زمانی كه به كوه مونت كوروپونا با ارتفاع (۲۱/۰۸۳ فوت) در پرو صعود كرد در سال ۱۹۰۹ پرچمی را كه بر روی آن نوشته شده بود «حق رأی برای زنان» به اهتزاز درآورد.
تقریباً می توان گفت تا آخرین روزهای زندگی اش نیزاو همچنان به اقصی نقاط دنیا سفر می كرد و به كوهنوردی می پرداخت. آخرین كوهی را كه او در سن ۸۲ سالگی فتح كرد كوه «مونت مدیسون» بود كه حدوداً ۵/۶۳۶ فوت ارتفاع داشت «آنی اسمیت پك» در ۱۸ جولای سال ۱۹۳۵ در نیویورك جان سپرد. جسد او را سوزاندند و خاكسترش را به محل تولدش فرستادند.
م . شاطرانی
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست