چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

برای رفع دغدغه‌های رهبری چه کرده ایم؟


برای رفع دغدغه‌های رهبری چه کرده ایم؟
شاید در میان رهبران سیاسی جهان امروز، رهبر حکیم انقلاب یگانه فردی باشند که تا این حد بر ضرورت تلاش های فرهنگی و روندهای منبعث از آن حساسیت و توجه ویژه دارند. از آغازین سالهای دهه ۷۰ ایشان طی بیانات مبسوطی ابعاد راهبردهای غرب برای همانند سازی فرهنگی در جهان را تحت عنوان «تهاجم فرهنگی» تئوریزه کردند و همواره به مسئولان فرهنگی کشور درباره استیلای فرهنگ ماتریال : سکولار بر ساحت اجتماعی وطن اسلامی، هشدار و انذار دادند. چندی پیش نیز ایشان بحثی را تحت عنوان «ناتوی فرهنگی» فتح باب کردند که مداقه در آن متضمن شناخت همه جانبه از راهبردهای نوین فرهنگی غرب بر سیطره بر ممالک شرقی واسلامی است.
با این وصف می بینیم که طی ۱۵ سال گذشته ایشان همواره نسبت به تفوق فرهنگ سودانگار بر فرهنگ الهی و متافیزکال ما هشدار داده اند و مسئولین را به هشیاری فراخوانده اند. بنابراین پرسش بنیادین آن است که؛ تا کنون برای رفع دغدغه های رهبری چه اقداماتی شده است؟
متاسفانه باید اذعان کرد که تا مطلوب های مهندسی فرهنگی کشور، فاصله ژرف و عمیقی مشاهده می شود. جدای از آنکه هنوز در شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی دیگر از نهادها، تلاش درخوری برای پی ریزی این امر مشاهده نشده است، دیگر نهادها نظیر نظام آموزش عالی، رسانه ملی، جراید و... نیز هر کدام به راهی می روند و از یک «راهبرد واحد ومشترک» در ابعاد کلان مهندسی فرهنگی، بی بهره اند. در کنار این مقولات، هنگام تدوین بودجه فرهنگی کشور و تنظیم ساز وکار اجرایی نهادهای فرهنگی از سوی مسئولان ذیربط با کم توجهی ای مواجهیم که بلاشک از «مظلومیت فرهنگ» حکایت دارد. این همان امری است که رهبر حکیم انقلاب در دیدار با هئیت دولت نیز نسبت به آن ابراز نارضایتی کردند و خواستار توجه بایسته و شایسته به این اصل مغفول واقع شده، گردیدند.
برهمین اساس، می توان گفت یکی از مهمترین وجوه نیل به رفع دغدغه های رهبری فرزانه درباب مسائل فرهنگی، می تواند معطوف به «پرورش نیروی متعهد» باشد. از اوائل انقلاب، اگر چه نهادهایی مانند حوزه هنری و ... مسئول این امر شدند، اما به علت اسیر شدن در امور روزمره و برخی از مسائل دیگر، از این وظیفه مهم به دور افتادند. برکاتی که پرورش و تعلیم نیروی متعهد در بطن خود مستتر دارد، آنقدر وسیع است که در این مجال نمی گنجد. اما ذکر همین نکته بس که با توجه به این مهم، می توان طرحی نو در انداخت و در عرصه های سینما و تئاتر و حوزه نشر کتاب که متاسفانه میدان داری آن بعضا به دست عناصری است که قرابت چندانی با اصول ومبانی انقلاب اسلامی ندارند، تحولی جدی و متناسب با آراء و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب ایجاد کرد.
مخلص کلام اینکه برای رفع دغدغه های رهبری و مقابله با هجوم فرهنگ های بی اعتنا به دین، درکنار همه آنچه که ذکر شد، تدوین «نظریه فرهنگی اصولگرایانه» از اوجب واجبات است. اگر یک مبنای عقیدتی و ایدئولوژیک مشخص برای شکل دهی به کنش های مدیریتی فرهنگی طرح و بسط یابد، دیگر سلایق شخصی و قرائت های شبهه دار از دین و کلام ولایت موضوعیتی نخواهد یافت. اینچنین، قطعا از عرصه فرهنگ «مظلومیت زدایی» خواهد شد.
صبح صادق
محمد مطهرزاده
منبع : سایت بصیرت