یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا
برخی اصول و قوانین ساده دادوستد
بخشی از اساسی ترین اصول و قوانین بازی اوراق بهادار و نقش بسیار موثر آنها در بهبود دادوستد در زیر ترسیم شده است:
۱) پیش از پرش یاد بگیرید.
یكی از رایجترین اشتباهاتی كه اكثر سرمایهگذاران و معاملهگران تازهكار مرتكب میشوند این است كه بدون آنكه در مورد كاری كه میخواهند انجام دهند، بیاندیشند وارد بازار میشوند. به بیان دیگر بدون هیچ برنامه و تصمیمی آغاز به فعالیت و دادوستد میكنند. اینگونه افراد پیش از آنكه دارایی خود را به خطر بیاندازند سعی نمیكنند تا مدتی را صرف یادگیری كنند. آنها در پی یافتن چگونگی عملیات بازار نیستند. اگر میخواهید برای تجارت خود سیستمی داشته باشید ابتدا آن را روی كاغذ پیاده كنید و نقاط ضعف و قدرت خود را تشخیص دهید. میتوانید سیاست و استراتژی خود را آزمون كنید. آزمایش كنید و با سیاستگذاری و استراتژی تجاری خود روراست و امین باشید. هر دادوستدی قواعد و قوانین خاص خود را دارد و نیاز است كه پیش از پرش فرا گیرد!
۲) انضباط بسیار حیاتی است.
معاملهگران و سرمایهگذاران منضبط كه همواره با سیستم و نقشه های تجاری آزمایش شده فعالیت میكنند سود بیشتری را نسبت به آنهایی كه براساس احساسات وارد بازار می شوند، خواهند برد. این گفتار به ما میگوید كه همواره یك سیستم صحیح و نقشه تجاری را سرلوحه كار خود قرار دهیم.
۳) سود را افزایش دهید و جلوی زیان را بگیرید.
مدتهاست ضرب المثل مشهوری وجود دارد كه از گفته بسیاری از معامله گران شنیده می شود: «زیانهای خود را كاهش دهید و اجازه دهید تا سودهایتان زیادتر شود.»
اشتباه رایجی كه معاملهگران و سرمایهگذاران تازهكار انجام میدهند آن است كه در بازار كاهشی و بازنده به مدت زیادی باقی میمانند، به این امید كه روند بازار دوباره باز خواهد گشت. همین طور، هرگاه در حالت برنده شدن هستند تمایل دارند، ناگهان و خیلی زود سود بدست آمده را نقد كنند. این حالتهای افراطی معمولا به زیان معاملهگران خواهد بود.
۴) روی تغییرات تمركز كنید.
شاید به نظر برسد كه دقت كردن روی تغییرات بجای سود كردن حقیقی كار درستی نباشد، ولی معاملهگران حرفهای عقیده دارند این كار بسیار حیاتی است؛ چرا كه زیان كردن در بازارهای مالی جزء اجتناب ناپذیر تجارت است. كسانی كه فقط به فكر پول ساختن هستند بیشتر زیان خواهند دید، زیرا مواقعی كه سرمایه آنها در یك روند رو به پایین غیر قابل اجتناب (بر خلاف روند مورد انتظار) قرار میگیرد، نمیتوانند به طور موفقیتآمیزی آنرا هدایت كنند. شما نمیتوانید هر بار مسیر ارقام بازار را تصحیح كنید و یا به دلخواه خود تغیر دهید. به خاطر داشته باشید كه هیچگاه یك سیستم عالی و مطلق وجود ندارد.
۵) زمان خروج خود را بشناسید.
پیش از ورود به هر بازاری سرمایه گذار بایستی بداند كه چه وقت و در كجا از بازار خارج شود. این موضوع كمك خواهد كرد كه حدس دومی در ذهن بوجود نیاید و شانس دخالت احساسات در دادوستد، كم شود. دانستن این كه در كجا جلوی ضرر را بگیریم و در كجا سود خود را نقد كنیم یكی از مهمترین بخشهای دستگاه سیاست هر معاملهگری میباشد.
۶) پولتان را مدیریت کنید.
معاملهگران حرفهای پیشنهاد میکنند که درصد مشخصی از سرمایه خود را به خطر بیاندازید. هرگز این درصد را تغییر ندهید. در هنگام دادوستد، مدیریت میتواند به صورت موفقیتآمیزی بر روی زیانها صورت گیرد. این بخش مهمی از سیاست تجاری شما است. با دارایی خود آن طور که واقعا هست دادوستد کنید و در این راه منتظر بدترین حالتها و سناریوها باشید. برای باقی ماندن در قدرت و افزایش دادوستدهای سودآور تمركز خود را از دست ندهید و در هنگام خطر از تمام تمرکز خود بهره گیرید. خود را كنترل كنید. معاملهگران تازه کار پس از این که بخشی از نقشههای تجاری خود را وارونه میبینند به سرعت کنترل و تمرکز خود را از دست می دهند. خطر بزرگی آنها را تهدید میکند و در این هنگام مدیریت صحیح سرمایه، نجات دهنده خواهد بود. زنده بمانید تا یک روز دیگر بجنگید.
۷) روند دوست شماست.
بسیاری از معاملهگران حرفهای توصیه میكنند كه حركت با جریان روند بازار بهتر از آن است كه افزایش كاهش بازار را حدس بزنید. برخی از سرمایهگذاران ترجیح میدهند تا در هنگام تغییر روند، خرید یا فروش انجام دهند كه پیدا نمودن این نقاط نیاز به صرف زمان زیاد دارد و شاید گاهی در عمل نتوانیم آن را به اجرا درآوریم. معاملهگران تازهكار تلاش میكنند كه در نقاط پایین و كف قیمت به خرید بپردازند. گرچه این طرز عمل ممكن است در مواردی مناسب به نظر آید اما ماهیت بازارهای كارا تصمیمگیری بدین صورت را با مشكل مواجه میسازد. بهتر است سوار بر موج شوید و از روندها سود بگیرید. زمان را از دست ندهید. روند دوست شماست.
۸) احساسی دادوستد نكنید.
داشتن یك فكر آرام برای ایفای نقش صحیح در بازار، بسیار حیاتی است. این گفته به نظر آشنا میآید. به خاطر داشته باشید كه نقشه تجاری منسجم با خیال آسوده شكل میگیرد. در این حالت به نقشهای كه كشیدهاید تكیه كنید و هرگز اجازه ندهید فكر دوم یا حدس و گمان دیگری بر احساسات شما غلبه كند. اغلب احساسات ما گولزننده هستند. با فكری آسوده نقشههای خود را دنبال كنید.
۹) متوجه باشید كه چه فردی زیان میكند.
بازار بورس به واسطه ماهیت خود صحنه یك نبرد است. دشمن خود را شناسایی كنید. در برابر هر برندهای به نظر بایستی بازندهای وجود داشته باشد و كاملاً مشهود است كه همه میخواهند برنده باشند. اگر در بازار وارد شدید و در موقعیتی چه كوتاه مدت و چه بلند مدت قرار گرفتید، بررسی كنید كه چه كسی در طرف مقابل شما در همان موقعیت تصمیمگیری میكند.
گاهی روند دادوستد می تواند با ایجاد مداخله در بازار تغییر كند و چه بسا افرادی برای كسب سود در این جریانات نقش ایفا میكنند. آنها معمولاً برای ایجاد روندكاهشی بازار به فروشهایی دست می زنند و برای تغییر روند به سمت بالا به خریدهای خود میافزایند.
۱۰) فروتن باقی بمانید.
افرادی كه تصور میكنند از بقیه هوشیارتر و زرنگتر هستند و در بازار، شانس را جایگزین مهارت میكنند، به احتمال زیادی در بلندمدت پابرجا نخواهند ماند. همواره فروتن بمانید و به موفقیتهای زودگذر چشم ندوزید.
۱۱) مانند یك چریك بجنگید.
بایستی یاد بگیرید كه موضع خود را در برخی موارد سریع عوض كنید. اگر طرف برنده در حال تغییر است در پیوستن به گروه جدید تردید به خود راه ندهید و تمامی نیروی خود را در این طرف بكار گیرید و تا زمانی كه شرایط بازار تغییر كند، منتظر شوید. نیروهای شما شامل سرمایه، فكر و اندیشه، عقل و احساس میباشند. با معاملاتی كه انجام میدهید ازدواج نكنید و برای مدت طولانی با هر معاملهای پیوند برقرار نكنید.
۱۲) به اصول و سیستم تجاری خود پایبند باشید.
دادوستد تنها قرار گرفتن در یك موقعیت خرید و فروش نیست. دلایل رفتن در وضعیت دادوستد و نیز مشخص نمودن سطوح خروج از بازار نیز جزو معاملات محسوب میشود. در یك مبارزه طولانی و در زمانی كه بازار شرایط متلاطم و سختی دارد، انضباط و اصول پایهای تجارت، نجات دهنده شما خواهد بود. به نقشه و اصولی كه طراحی كردهاید پایبند بمانید.
۱۳) بر روی موجها سوار شوید.
هنگامی كه فكر می كنید روند را شناختهاید شناور شوید و از نوسانات بازار استفاده كنید. بر طبق قوانین پیشین كه فرا گرفتهاید روند دوست شماست. بهترین وضعیت دادوستد همواره خرید در پایین ترین و فروش در بالاترین سطح نیست. سعی نكنید كه گیرنده ماهی در عمق یا در سطح باشید.
۱۴) زمینههای فكری خود را گسترش دهید و مانند یك تحلیلگر معامله كنید.
در آنسوی زمینههای فكری خود برای سرمایهگذاری میبایست كه تحلیلهای بنیادی و تكنیكی را كاملا فهمیده باشید. زمانی كه ادراك بنیادی با ادراك تكنیكی یك سمت را نشان میدهد شانس زیادی برای یك معامله موفق خواهید داشت. همسویی بینش تحلیل بنیادی و تكنیكی تضمین كننده نیست اما اطمینان در ساختن یك دادوستد سودآور را افزایش میدهد.
۱۵) در بازار رو به رشد میتوانید دیدگاه بلند مدت داشته باشید.
بسیاری از مردم این اصل مهم را فراموش میكنند كه وضعیت روندهای كوتاه مدت متغیر هستند و در دادوستد همواره نوسانات كوتاهمدت وجود خواهد داشت. این امر باعث از دست دادن تعادل روحی سرمایهگذاران میشود كه اغلب زیان به همراه خواهد داشت. وقت بیشتری برای شناسایی نقاط مناسب ورود صرف كنید و به نقاط ضرر تكیه نكنید. صبور باشید و كمی بازار را به حال خود بگذارید.
۱۶) صبور باشید.
هر چه عقاید، نظرات و تحلیلهای شما عمیقتر باشد برای دیگران زمان بیشتری میبرد كه از آن آگاه شوند و همین طور برای بازار بیشتر طول خواهد كشید كه مسیری را كه شما در نظر دارید انتخاب كند و به حركت در آن ادامه دهد. صبور باشید و به خود و دادوستدی كه قصد انجام آن را دارید مجال و فرصت بیشتری دهید.
۱۷) روشنفكر و صادق باشید.
هرگاه اشتباهی را مرتكب میشوید آنرا بپذیرید. از آن درس بگیرد و آماده دادوستد بعدی شوید. بازار پاسخ روشنفكران خودخواه را با زیان جبران میكند و این برای كسانی روی خواهد داد كه تنها به نقطهنظرهای خود وابسته باشند و به هیچ قیمتی حاضر نباشید كه از فرضیات و نظرات خود دست بكشند؛ حتی اگر شواهد، عكس آن را نشان دهد.
۱۸) به زیانهای خود اضافه نكنید.
افزودن به ضررها یك فاجعه است؛ مخصوصا هنگامی كه بازار تغییر مسیر داده است. از زیانهای پیشین خود درس بگیرید و تلاش كنید كه با فكر آرام زیانهای خود را كاهش دهید. برخی معاملهگران در باقی ماندن در بازارهایی كه به زیان آنها می افزاید اصرار می ورزند. در این حالت تنها به كاهش زیان و خروج از بازار بیاندیشید.
۱۹) یك معامله برنده را بازنده نسازید.
در جایی كه پیش از این برای خروج و گرفتن سود مشخص كردهاید، دادوستد خود را متوقف كنید و بیاموزید كه سود ببرید. تغییر مسیرهای ناگهانی و شدید موجب درهم ریختگی فكری سرمایهگذاران میشود و گاهی به زیانها منجر میشود. هرگز طمع نكنید و در بازاری كه برنده هستید سود خود را خارج سازید. در شرایطی برخی معاملهگران سعی میكنند كه سود بیشتری نصیب خود سازند، اما در همین راه یك دادوستد سودآور را با زیان به پایان میبرند. سعی كنید كه عادت در سود گرفتن را تقویت كنید.
۲۰) به قویترین روند بازار، وارد شوید.
در موقعیتهایی كه روند بازار به حد كافی قوی نیست، متمركز نشوید. همچنین در نوسانات بیش از حد بالا و پایین بازار، احتمال شكست افزایش مییابد. نیروی خود را بیشتر روی روندهای قویتر بكار گیرید.
۲۱) زیانها را بپذیرید.
خود را از نظر ذهنی و احساسی آماده هرگونه رویداد كنید. در بازار امكان هر حادثهای وجود دارد. اگر ضربهای سخت به شما وارد شد استراحت كنید و با روحیهای تازه برگردید . این بخشی از بازی است.
۲۲) با دادوستدهایی كه انجام میدهید، نجنگید.
كلمات تاسفبار بكار نبرید. در هنگامی كه برخی سرمایهگذاران مرتكب اشتباه میشوند تمركز خود را از دست میدهند و خود را بطور مداوم سرزنش میكنند. بهتر است برای خود چند معامله صوری انجام دهید تا به شرایط روحی پیشین بازگردید. خود را با ذهنیت مثبت آماده سازید و آنگاه موفقیت بیشتری در انتظار شماست. میتوانید در معاملات واقعی همچون معاملات صوری با آرامش سود بگیرید. مثلا در اینگونه معاملات تمرین میكنید كه اگر به این قیمت برسد آنرا خریداری میكنم.
۲۳) اصرار به معاملات زودگذر نداشته باشید.
روندها معمولا از نظر بنیادی درست عمل میكنند. صبور باشید و منتظر برگشت روند بمانید. وقتی كه تحلیلهای تكنیكی و بنیادی به سمت دیگری برمیگردند، كمی صبر كنید و سپس وارد بازار شوید. در برابر معاملات زودگذر مقاومت كنید و شرایط را دقیق بررسی نمایید.
منبع : رهنمون سرمایه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست