سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
راهاندازی Logical Volume Manager در لینوکس
شما میتوانید از LVM(Logical Volume Manager)i در لینوکس برای ایجاد درایوهای مجازی استفاده کنید، و هنگامی که LVM به همراه RAID به کار برده شود افزونگی را فراهم میسازد. راهنمایی Vincent Danen نحوه ایجاد نخستین volume را به شما نشان خواهد داد.
Logical Volume Manager (LVM)i، ساز و کاری است برای ایجاد درایوهای مجازی بر روی درایوهای فیزیکی.
این درایوهای مجازی (یا منطقی) سپس میتوانند به شیوههای جالبی اداره شوند: آنها میتوانند رشد یابند یا کوچک شوند، و میتوانند بر روی بیش از یک دیسک فیزیکی گسترش یابند. یک LVM به خودی خود جالب است زیرا این امکان را به شما میدهد که تعدادی دیسک را به یک دیسک حجیم تبدیل کنید، اما صبر کنید چرا که وقتی RAID را نیز به این مجموعه بیافزایید قضیه جالبتر هم میشود.
استفاده از LVM به همراه یک سیستم RAID-۱ ابزارهای بزرگی را با افزونگی فراهم مینماید. این مهم است زیرا اگر یک درایو در یک مجموعه LVM volume از بین برود، میتواند داده شما را در یک وضعیت نامناسب (یا کاملا از بین رفته) قرار دهد. استفاده از LVM علاوه بر RAID در واقع تفاوتی با استفاده از LVM بر روی یک دیسک فیزیکی ندارد؛ به جای افزودن volume های فیزیکی برای مجموعه LVM، شما ابزارهای md را میافزایید، با استفاده از /dev/md۰ به جای /dev/hda۱.
برای شروع، ایجاد یک مجموعه LVM از دیسکهای فیزیکی کاملا آسان است. دستورات زیر شما را برای شروع کار راهنمایی میکنند. در اینجا فرض بر این است که شما از یک کرنل لینوکس جدید استفاده میکنید؛ LVM برای اغلب توزیعها قابل دستیابی است.
# modprobe dm-mod
# vgscan
# fdisk /dev/hda
نخستین گام، پارتیشنبندی درایو است. اگر نمیخواهید مجبور نیستید کل درایو را به LVM اختصاص دهید. یک پارتیشن ایجاد کنید، مثلا hda۱، و نوع ۸e را به آن اختصاص دهید، که برای LVM لینوکس است. همین کار را برای دیسک دوم (فرض کنید hdb۱) نیز انجام دهید. پس از آن، اجرا کنید:
# pvcreate /dev/hda۱
# pvcreate /dev/hdb۱
این دستورات، پارتیشنها را برای LVM به منظور استفاده قابل دستیابی مینماید. گام بعدی، ایجاد گروه volume است:
# vgcreate data /dev/hda۱ /dev/hdb۱
این یک گروه volume به نام data ایجاد خواهد کرد و /dev/hda۱ و /dev/hdb۱ را به آن نسبت خواهد داد. اگر شما خواهان آن هستید که در آینده یک درایو سوم به این گروه بیافزایید، میتوانید از vgextend data /dev/hdc۱ استفاده نمایید. برای دستیابی به اطلاعات بر روی گروه volume خود، از vgdisplay و نام گروه volume استفاده کنید. برای اطلاعات موجود بر روی volume فیزیکی، pvdisplay را به کار ببرید. شما نیازمند آن هستید که از vgdisplay برای درک این مطلب که چگونه تعداد زیادی فضای فیزیکی برای استفاده قابل دستیابی است استفاده کنید. اینجا، ما همه آنها را به یک ابزار منطقی بزرگ نسبت خواهیم داد:
#vgdisplay data | grep "Total PE"
#lvcreate -l ۱۰۲۳۰ data -n files
تعداد فضاهای فیزیکی در دسترس ۱۰۲۳۰ است، و همگی به volume منطقی files نسبت داده شدهاند. اکنون شما میتوانید این volume را درست همانند هر دستگاه دیگری فرمت، اداره و mount کنید، به جز نام ابزار که /dev/data/files یا /dev/mapper/data-files خواهد بود:
# mke۲fs -j /dev/data/files
# mkdir -p /srv/files
# mount /dev/data/files /srv/files
اطلاعات بسیار بیشتری را میتوانید در مورد اداره و نگهداری volumeهای LVM در اینترنت بیابید، و آشنا شدن با آن کار خردمندانهای است، اما ایجاد نخستین LVM volume برای شما کاملا ساده است.
مترجم: امین ایزدپناه
منبع : علم الکترونیک و کامپیوتر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست