یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا
امام حسین (ع ) در کلام و سیره امیرمومنان (ع )
امام علی (ع ) خطاب به امام حسین (ع ) و در وصف مظلومیت آن حضرت چنین فرمودند : « یا عبره کل مومن فقال : انا یا ابتا قال نعم یابنی : ای کسی که نام تو موجب جاری شدن اشک از دیده هر مومنی است . » (۱ ) همچنین مساله جانسوز عاشورا و کربلا از آن چنان اهمیت و ارزشی برای امام علی برخوردار بود که آن حضرت در زمانها و به مناسبتهای گوناگون از این فاجعه عظیم انسانی نام می بردند که یادآوریهای مکرر آن نشان از عظمت و ارزش واقعه کربلا و منزلت والای امام حسین داشت . به عنوان نمونه هنگامی که امام علی (ع ) عازم نبرد صفین بودند و از کربلا عبور کردند در بدو ورود به کربلا یکی از یاران آن حضرت به نام « هرثمه بن سلیم » نقل می کند که ابتدا امام علی وضو گرفت و در آن جا نماز خواند و پس از سلام مشتی از خاک آن سرزمین را برداشتند بوییدند و فرمودند : « خوشا به حال تو ای خاک ! گروهی از تو به محشر آیند که بدون حسابرسی وارد بهشت می شوند . » (۲ )
سعید بن حکیم عبسی این جریان و قضیه را از پدر خویش که در جنگ صفین از یاران امام علی بود چنین نقل می کند که ابتدا حضرت توضیحی پیرامون کربلا و واقعه عاشورا می دهند و سپس به قسمتهای گوناگون کربلا اشاره می کنند و می فرمایند : « هنها موضع رحالهم و مناخ رکابهم و او ما بیده الی موضع آخر فقال : هنها مهراق دمائهم : این جا محل فرودآمدن و پیاده شدن آنهاست و با دست خود به جای دیگری اشاره کرد و فرمود : این محل خون آنان است . » (۳ )
همچنین در همین جنگ صفین وقتی به حضرت اطلاع دادند که « ابوایوب » فرات را محاصره کرده و از آب گیری یاران علی ممانعت می کند حضرت سوارانی را برای رفع مانع فرستاد. دست خالی بازگشتند و امام حسین (ع ) از پدر اجازه برخورد خواست . امام اجازه داد و حضرت به پیکار رفت و ابوایوب را از سر راه برداشت و به اردوگاه بازگشت و به پدر گزارش داد. امام علی (ع ) گریست . اصحاب گفتند : « چرا گریه می کنی و حال آن که نخستین پیروزی را به دست حسین یافتیم . » امام فرمود : « به یاد آوردم که حسین در آینده در کربلا تشنه به شهادت خواهد رسید و مرکب وی گریزان و شیهه کنان به زبان حال می گوید : فغان فغان از امتی که فرزند پیامبر را می کشند! » (۴ )
همچنین آن قدر حادثه کربلا و شهادت امام حسین (ع ) برای حضرت امیرمومنان اهمیت داشت که در آخرین لحظه های عمر مبارکشان دست ابوالفضل العباس (ع ) را در دست امام حسین گذاشت و از وی خواست که در صحرای کربلا از یاری و حمایت حسین دست برندارد.
پاورقی :
۱) فرهنگ جامع سخنان امام حسین (ع ) ص .۱۷۰
۲) بحارالانوار ج ۴۳ ص ۲۷۳ ـ عوالم ج ۱۷ ص ۱۱ ـ الدمعه الساکبه ص ۲۵۹ ـ خصائص الحسینیه ص .۳۱
۳) امالی الحسینیه ص ۱۱۶ ـ بحارالانوار ج ۴۵ ص ۲۱۸ ـ مثیرالاحزان ص ۹ ـ عوالم ج ۱۷ ص ۱۵۴ ـ لهوف ص .۲۵
۴) امالی صدوق ص ۱۳۷ کامل الزیارات ص ۱۰۸ ـ بحارالانوار ج ۴۶ عوالم ج ۱۷ ص ۵۳۶ ـ اثبات الهده ج ۲ ص ۵۸۴
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست