چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
نمودار رویای شما
برای همه ما پیش آمده كه تصمیم گرفتهایم كار جدیدی را شروع كنیم ولی خانواده و دوستان و اطرافیان گفتهاند كه «نه اصلاً بهتر است این فكر را از سرت بیرون كنی». این حرفها باری منفی و دلسردكننده را منتقل میكنند و بسیاری از ما به كلی منصرف می شویم و آن رویا را به فراموشی میسپاریم. مثلاً شما قصد دارید كار خوبی را كه حقوق بالایی هم دارد ترك كرده كسب و كاری مستقل به راه بیندازید و دیگر كارمند نباشید. وقتی كه به دیگران میگویید كه چنین قصدی دارید، همگی سرشان را به علامت نفی تكان میدهند و میگویند: «به نفع خودت است كه این كار را نكنی.» این افراد همگی به شما علاقهمندند و موفقیت و خوشبختی شما آرزویشان است ولی وقتی كه سرشان را با قاطعیت به نشانه نفی گفتههایتان تكان میدهند، میتوانند راه ورود شما به جاده هدف را سد كنند.
متاسفانه اكثر ما این نظرات و گفتههای منفی را درونی میكنیم و این بارهای منفی باعث میشوند كه ما در میانه راه به درستی هدفمان شك كنیم و از ادامه راه منصرف شویم در اكثر مواقع رویایمان را به حاشیه میرانیم و همان كار قبلی را از سر میگیریم. اما چرا؟ علتش اینست كه عدهای برای شروع كاری و موفقیت در آن به تایید دیگران محتاج هستند و این طور باور دارند كه وقتی دیگران ایده خوبی درباره كارشان داشته باشند پس قطعاًَ فكر و رویای آنها نیز منطقی و قابل تحقق است. ولی بدانید كه اگر می خواهید به رویاهایتان جامه عمل بپوشانید باید یاد بگیرید كه از خودتان در برابر این انرژیهای منفی دفاع كنید و رویایتان را حفاظت نمایید. به جای این كه به این صداهای ناامیدكننده گوش كنید به ندای درونتان و سخنان آن مربی درونی توجه نمایید. این مربی همان وجود كوچكی است كه در درون شما زندگی میكند و در همه حال همراه شماست ولی مشكل اینست كه اكثر مواقع مورد بیتوجهی واقع میشود و در حاشیه قرار میگیرد. مربی درون صدای آهستهای دارد كه اگر دقت نكنید زیربار سنگینی توصیهها و گفتههای یأسآور دیگران خاموش خواهد شد. دقت كنید! منظور ما از این حرفها این نیست كه هرگز با كسی مشورت نكنید و به توصیههای دیگران بیتوجه باشید. نه، مشورت قبل از شروع هركاری ارزشمند و مفید است ولی باید مراقب باشید كه گفتهها و توصیههایی كه از احتیاط و دقت در كار حرف میزنند را با سخنان ناامیدكننده و منفی اشتباه نگیرید و بالعكس. ندای درون عامل اصلی تصمیمگیری است. ارزشهای شخصی و باورها و تجربیات شما همگی نتهای موسیقی درون را تشكیل میدهند كه بازتاب ایدهها و گفتههای بقیه نیز در شكلگیری آوای مربی درونی موثر است. وقتی كه میخواهید تصمیمگیری كنید ابتدا دقت كرده ببینید كه آیا مربی درون واقعاً از وجود شما حرف میزند یا این كه فقط صحبتهای اطرافیان را بازتاب میكند. در ضمن اگر میخواهید مشورت كنید به سراغ افرادی بروید كه در كارشان موفق و پیروز هستند. از آنها نظر بخواهید نه از كسانی كه در همان كار موردنظر شما شكست خوردهاند. واضح است كسی كه تجربه خوبی از كاری نداشته باشد نمیتواند توصیههای امیدواركنندهای ارائه دهد.
اگر به این نتیجه رسیدید كه این مربی درونی واقعاً متعلق به خودتان است آنگاه بررسی كنید و ببینید كه آیا حرفها و نظراتش منطقی و معتبر هست یا نه. اگر به ایده یا توصیهای برخوردید كه منطقی نبود و با عقل جور درنمیآمد سریعاً آن را حذف كنید. گاهی اوقات این صدای درونی برآمده از ترس است؛ ترس از شكست، ترس از ریسك، ترس از موفقیت یا ترس از هرچیز غیرمنطقی. بدانید كه ترس میتواند شما را ناتوان از پیشرفت كند. شاید بپرسید كه راه غلبه براین ترسها چیست؟ نوشتن. بنشینید و اهداف و برنامههای رسیدن به آنها را روی كاغذ بیاورید. زمانی كه این اهداف روی كاغذ آمدند باید به سوالات مهمی پاسخ دهید. كدام یك از این اهداف، خواسته و آرزوی واقعی من است؟ برای نیل به آن باید چطور برنامهریزی كنم؟ آیا اصلاً این آرزو منطقی و قابل دسترسی است یا نه؟ اگر كه در این راه موفق شوید، زندگیتان چه تغییراتی خواهد كرد؟ آیا ثروتمندتر خواهید شد؟ وقت آزاد بیشتری خواهید داشت؟ اتومبیل تازهای خواهید خرید؟ چقدر طول میكشد تا به این خواسته برسید؟
خواهید دید كه اگر رویاهایتان را بنویسید، آن ظاهر ترسناك و مهیب جای خود را به رویاهایی قابل لمس و دستیافتنی میدهند كه در انتهای مسیری هدفمند و روشن و شفاف قرار گرفتهاند. در این نقطه و پس از خلق یك هدف منطقی، قابل لمس و دستیافتنی نوبت به طراحی نقشه راه میرسد. هدف را پیش روی خود بگذارید و برآورد كنید كه برای دستیابی به آن چقدر زمان لازم دارید. اگر چند هدف پیش رویتان قرار دادهاید، این كار را برای هركدام انجام دهید و آنها را به ترتیب اولویت زمانی روی كاغذی بنویسید و اگر میتوانید مقابل خود روی تابلویی بچسبانید. سپس تمامی مطالب و مفاهیمی كه میتوانند در رسیدن به هدف به شما كمك كنند را جمع آوری نمایید. بعد از هركدام آنها نماد یا سمبلی تهیه كنید و كنار آن برنامه قرار دهید. این منابع میتوانند مجلات، كتابها، دایرهالمعارف، سایتهای اینترنت، بروشورها، تصاویر و هر منبع اطلاعاتی دیگر باشند. میتوانید نشانهای كلیدی از هر كدام از اینها را كنار نقشه راه و اهداف خود نصب كنید. این مجموعه را روی تابلویی كه همیشه مقابل دیدتان باشد بچسبانید. در ضمن هرروز كه منابع تازهای پیدا كردید آنها را به مجموعه اضافه كنید و میزان پیشرفت خود را نیز در كنار این تصاویر و برنامهها ثبت نمایید.
قبل از این كه هرروز را آغاز كنید و به سركارتان بروید، حداقل پانزده دقیقه به این «نمودار رویا» دقت كنید و روی آن تمركز كاملی داشته باشید. خود را «ببینید» كه این موفقیتها را كسب كردهاید و یكییكی مراحل این نمودار و جداول را طی میكنید. این خیال كردن نیست بلكه «دیدن» به واقع است. باید بارها و بارها در طول روز این تصویرسازی مثبت و انرژی بخش را انجام دهید و این حداقل پانزده دقیقه در صبح الزامیست. هنگامی كه گفتگوی درونی مثبتی را با خودتان شروع كنید، این صدای صحبت دوستانه و نویدبخش بر صداهای مزاحم و منفی غالب میشود. خواهید دید كه ذهن شما با آغوش باز پذیرای رویایتان خواهد شد. ابتدا این آرزو را در ذهنتان به تصویری واقعی تبدیل میكنید و سپس آن را به كلام درمیآورید و بعد به عمل دست میزنید و اندكاندك این رویا به عینیت درآمده آن را زندگی خواهید كرد.
By: Niqenya D.Fulbright
مترجم: آذین صحابی
مترجم: آذین صحابی
منبع : روزنامه تفاهم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست