دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
آشنایی با گروه ۲۰
گروه ۲۰ متشکل از وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو در سال ۱۹۹۹ به منظور تشکیل جلسات منظم میان مهمترین کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال توسعه تاسیس شد.
جلسات این گروه با هدف بحث و بررسی درباره مباحث جهانی برگزار میشود.
اولین اجلاس گروه ۲۰ در دسامبر ۱۹۹۹ در برلین به میزبانی مشترک وزرای دارایی آلمان و کانادا برگزار شد.
● اختیارات
گروه ۲۰ اجلاسی است غیر رسمی که گفت وگوی آزاد و سازنده میان کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال ظهور درباره موضوعات مرتبط با ثبات اقتصاد جهانی را با هدف مشارکت کشورهای عضو در تقویت ساختار بازارهای مالی بینالمللی و فراهم آوردن زمینه گفتوگو درباره سیاست مالی ملی، همکاری بینالمللی و موءسسات مالی بینالمللی، ترویج میکند. بر اساس این تعریف، گروه ۲۰ از رشد و توسعه اقتصادی در سراسر جهان حمایت میکند.
● منشا گروه ۲۰
گروه ۲۰ در پاسخ به بحرانهای مالی اوخر دهه ۱۹۹۰ میلادی و پذیرش این مساله که قدرتهای اقتصادی در حال ظهور به نحو مناسبی در مباحثات مربوط به اقتصاد جهانی مشارکت داده نشدهاند، تاسیس شد. پیش از تشکیل گروه ۲۰ نیز گروههای مشابهی به ابتکار گروه ۷ (متشکل از کشورهای صنعتی) تاسیس شده بودند. گروه ۲۲ در واشنگتن ماههای آوریل و اکتبر سال ۱۹۹۸ تشکیل جلسه داده بود. هدف از تشکیل این اجلاس مشارکت دادن کشورهای غیر عضو در گروه ۷ در حل بحران اقتصاد جهانی بود. در ماههای مارس و آوریل نیز گروهی متشکل از ۳۳ کشور تشکیل جلسه داد.
پیشنهادات گروههای ۲۲ و ۳۳ مبنی بر کاهش حساسیتهای اقتصادهای جهانی نسبت به بحرانها، منافع تشکیل اجلاس منظم سالانه مشاورهای که اقتصادهای در حال ظهور را نیز در برمیگرفت، بیش از پیش آشکار ساخت. بر همین مبنا جهت انجام مباحثات مالی مستمر و منظم میان تعدادی کشور ثابت، گروه ۲۰ در سال ۱۹۹۰ تشکیل شد.
● اعضاء
گروه ۲۰ متشکل از وزرای دارایی و روءسای بانکهای مرکزی ۱۹ کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان ، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه ، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که توسط شورای ریاست دورهای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی میشود. در این اجلاس همچنین مدیر عامل صندوق بینالمللی پول(IMF) و رئیس بانک جهانی، روءسای کمیتههای پولی و مالی توسعه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی که به اعتبار مقام خود حضور دارند. گروه ۲۰ مهم ترین کشورهای صنعتی و قدرتهای اقتصادی در حال ظهور را در برمیگیرد.
کشورهای عضو این گروه ۹۰ درصد تولید ناخالص ملی(GNP) و ۸۰ درصد تجارت جهانی و دو سوم جمعیت جهان را نمایندگی میکنند.
● دستاوردها
گروه ۲۰ از سال ۱۹۹۹ درباره مسائل مهمی به پیشرفتهای مهمی دست پیدا کرده است. توافق درباره سیاستهای توسعهای، کاهش موارد نقض نظام مالی، نحوه برخورد با بحران مالی و مبارزه با تروریسم مالی از جمله موارد مهمی است که گروه ۲۰ در آنها به پیشرفت دست یافته است.گروه ۲۰ همچنین در نظر دارد تعدادی از معیارها را بر پایه آن تجربیاتی که کشورهای عضو این گروه در زمینههای شفافیت قضایی و مبارزه با پولشویی و تروریسم مالی به دست آوردهاند در عرصه بینالملل رواج دهد.
در سال ۲۰۰۴، اعضای گروه ۲۰ متعهد شدند معیارهای برتری برای شفافیت و تبادل اطلاعات در زمینههای مالیاتی به اجرا در آورند. این توافق با هدف مبارزه با نقض نظام مالی و فعالیتهای غیر قانونی نظیر فرار مالیاتی انجام گرفته است.
گروه ۲۰ همچنین نقش مهمی را در زمینه مسائل مرتبط با اصلاحات در نظام مالی بینالمللی ایفا میکند.
● ریاست
بر خلاف موسسات بینالمللی نظیر سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه(OECD) ، صندوق بینالمللی پول یا بنک جهانی گروه ۲۰(مانند گروه ۷) دارای ستاد دائم مختص به خود نیست. ریاست اجلاس گروه ۲۰ به طور دورهای میان کشورهای عضو میچرخد. رئیس جلسه هر ساله از میان کشورهایی که در گروه بندیهای متفاوت منطقهای عضویت دارند، انتخاب میشود. در سال ۲۰۰۹ ریاست اجلاس گروه ۲۰ را انگلیس عهده دار خواهد بود و در سال ۲۰۱۰ این مقام به کره جنوبی تفویض میشود.
● روسای اجلاسهای گذشته گروه ۲۰
▪ ۱۹۹۱- ۲۰۰۱ کانادا
▪ ۲۰۰۲ هند
▪ ۲۰۰۳ مکزیک
▪ ۲۰۰۴ آلمان
▪ ۲۰۰۵ چین
▪ ۲۰۰۶ استرالیا
▪ ۲۰۰۷ کره جنوبی
▪ ۲۰۰۸ بزریل
▪ ۲۰۰۹ انگلیس
● جلسات
وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو گروه ۲۰ سالی یکبار تشکیل جلسه میدهند. دیدار قبلی وزرا و رئءسای بانکها در ۸-۹ نوامبر ۲۰۰۸ در سائو پائولوی برزیل انجام گرفت و اجلاس اخیر گروه ۲۰ در انگلیس در سایه اختلافات بر سر چگونگی بحران اقتصادی اخیر برگزار شد.
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست