سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
وبلاگ نویسی ، فضایی برای بیان" خود "
اولین وبلاگ توسط "تیم برنرزلی " ( مخترع وب ) ایجا د شد ، تعداد وبلاگ ها در ابتدا بسیار اندک بود تا اینکه در سال ۱۹۹۹ با راه اندازی چندین سرویس رایگان تعداد وبلاگ نویسان افزایش یافت. تا اواسط ۲۰۰۰ ، بیش از یک هزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا ۲۰۰۲ به بیش از نیم میلیون رسید.
تاریخچه وبلاگ نویسی در ایران به ۱۶ شهریور ۱۳۸۰ باز می گردد . روزی که سلمان جریری اولین وبلاگ فارسی را بر سوی صفحه اینترنت قرار داد . حسین درخشان در مهر ماه ۱۳۸۰ در مقاله ای که در روزنامه حیات نو ، به چاپ رسید ، به معرفی سیستم رایگان وبلاگ نویسی بلاگر پرداخت . مقاله درخشان نقطه عطفی در تاریخ وبلاگ نویسی ایران بود. شاید روزی بلاگر _ آن هم به زبان انگلیسی _ برای داشتن یک صفحه از معدود راه های ممکن بود ولی امروزه دیگر گرفتن وبلاگ برای یک فارسی زبان و ایرانی با وجود سایت های persianblog , blogfa , ... از این حرف ها هم ساده تر شده است.
ایوان ویلیامز، یکی از خالقین محبوبترین ابزار وبلاگ نویسی یعنی بلاگر تعریف مختصر زیر را ارائه داده است:برای من، مفهوم بلاگ سه چیز است: تداوم، ایجاز و فرد محور بودن.
بعد از گذشت یک سال از تاریخ اولین وبلاگ امار وبلاگ های فارسی زبان از مرز ۱۵۰۰۰ نیز می گذرد و امروزه به جایی می رسد که در دنیای وبلاگ بعد از زبان های انگلیسی ، پرتقالی و لهستانی ، زبان فارسی قرار دارد . از کنار رتبه چهارم زبان در وبلاگ نویسی برای ایرانی ها – آن هم با این وضعیت دسترسی به اینترنت - نمی توان به راحتی گذشت .
ابتدا این فرضیه مطرح شد که دلیل این تعداد بالا وبلاگ نویسی به دلیل نبودن ازادی بیان است و موضوع به سیاست مرتبط شد ، ولی با انجام تحقیقاتی به مرور روشن شد وبلاگ های ایرانی بیشتر از آن که سیاسی باشند جنبه اجتماعی و بیان خاطرات شخصی و ... دارند .
شری ترکل(۱۹۹۱) اینترنت را وسیلهای برای ابراز و نمایش روایات خود معرفی میکند که در آن افراد هم کارگردان، هم نویسنده و هم بازیگر این نمایشها میباشند.ارتباطات اینترنتی بر این اساس، زمینهی جدیدی برای ابراز و اظهار تمایلات فرد فراهم میآورد . وبلاگ با داشتن ویژگی تعاملی بودن ، اینکه فرد هم نویسنده است و هم خواننده ،این امررا پررنگ تر می کند .
نوشتن خاطرات ، دغدغه ها ، تجربیات و...موجب می شود افراد خود را بازگو کنند و یکی از فرصت های " خود – آگاهی " است . با نوشتن انسان از دست عواطف منفی و نامطلوب خلاص می شود و از موفقیت ها و توانایی ها لذت می برد و در کل نوشتن موجب اصلاح و بالا رفتن تراز " مفهوم خود " می شود .( فرهنگی ۱۳۷۴:۱۵۴ )
یکی از ویژگی های وبلاگ بازخور است که با نقد و اظهار نظر از سوی دیگران باعث بالا رفتن این آگاهی می شود ." هویت را محصول فرآیندی مستمر میان خود و دیگری میداند و معتقد است یک دیالکتیک درونی- برونی برای یافتن این هویت وجود دارد ." (جنکینز،۱۳۸۱:۶).
شاید یکی از مهمترین تأثیرات وبلاگ، تأثیر آن بر شخصیت اجتماعی فرهنگی و رها کردن و آشکار ساختن لایههای پنهانی هویت افراد باشد،طبق مدل "مازلو" انسان ها علاوه بر نیاز های جسمانی دارای نیاز های اجتماعی نیز هستند که حد نهایی آن "خود شکوفایی " است ، نیاز به راستی رساندن هستی خویش و کشف توانایی های بالقوه و به کار گرفتن آن . گذشته از خود شکوفایی وبلاگ فضای برای ارتباط برقرار کردن ایجاد می کند ، فرد سعی می کند ارتباطی اثر بخش داشته باشد تا بتواند در نتیجه آن لذت ببرد ویژگی هایی که به طور معنی داری بر اثر بخشی اثر می گذارد : گشودگی ، همدلی ، مثبت گرایی و تساوی است (فرهنگی ۱۳۷۴:۱۱۲).
وبلاگ با ویژگی های خاصی که دارد این موارد را شامل می شود . " خود گشودگی " یکی از عوامل موثر در خود شکوفایی می باشد و وبلاگ فضایی را ایجاد می کند که فرد از این طریق و ارتباط برقرار کردن با دیگران ، خود شکوفایی اش بالاتر می رود . در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ و آداب رسوم و میزان جمع گرایی یا فردگرایی و ... بازنمایی خود در واقعیت فرق می کند .
http://cyber-shahbandi.blogfa.com/۸۴۱۱.aspx
منبع : مطالب ارسال شده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست