سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا


فتنه ضد اسلامی


فتنه ضد اسلامی
خیرت ویلدرس، نماینده پارلمان هلند و رئیس حزب به اصطلاح آزادی پس از چند ماه تبلیغ و اعلان، سرانجام فیلم ضد اسلامی خود را بر روی اینترنت منتشر کرده است.این فیلم از ۲۸ مارس بر روی اینترنت قرار گرفته است.
این فیلم پانزده دقیقه‌ای در بخش اول خود به صورت متناوب، آیه ای از سوره های قرآن را تلاوت می کند و سپس رابطه ای میان مضمون آیه را با خشونتهای تروریستی برجسته می سازد. مثلا در آغاز فیلم صفحه ای از قرآن کریم باز می شود و آیه ای قرائت می‌شود که در آن مومنان به دشمنی با دشمنان الله ترغیب می‌شوند. برای ما مسلمانان معنای این آیه کریمه بسیار روشن است اما در این فیلم پس از آن تصاویری از حمله هواپیماها به برج‌های مرکز جهانی تجارت در نیویورک به نمایش در می‌آید. صحنه‌هایی از بمب‌گذاری‌های لندن و مادرید و قتل کارگردان هلندی نیز در فیلم آمده است. در صحنه هایی از این فیلم نیز قمه خوردن کودکان شیعه عراقی توسط مادرانشان در عاشورا و اعدام زنی افغانی توسط طالبان در زمین فوتبالی در کابل را نشان می دهد. در بخش دوم، فیلم بر حضور مسلمانان در هلند و اروپا متمرکز می شود و تفاوت باورهای دینی آنان را در باره زناکاران ؛ جهاد و روابط شنیع همجنس‌گرایانه برجسته می سازد و آنها را به عنوان خطری برای جوامع اروپایی القا می کند!
در این فیلم کوتاه که “فتنه” نام‌ گذاری شده، سخنی گفته نمی شود و فیلم فقط با کنار هم گذاشتن آیات و صحنه هایی از فیلمهای تلویزیونی مختلف و بریده جراید پیش می رود.
در این فیلم صحنه‌هایی از سر بریدن غربیان توسط افراد گروه القاعده، سخنرانی‌های شدید اللحن خطبای اسلامی از شبکه تلویزیونی اقرء عربستان سعودی و صحنه‌های مربوط به کشته شدن کارگردان هلندی ضد اسلام، تئوفان خوخ (ون گوگ) به دست یک مراکشی مسلمان گنجانده شده است. در صحنه هایی از فیلم نیز به اصطلاح یهود‌ستیزی از زبان امامان مساجد و جمعه که به زبان عربی سخنرانی می کنند برجسته می شود. پس از آن تصاویری از ایران از جمله رئیس جمهور؛ دکتر احمدی‌ نژاد، پخش می شود که بیان می‌دارد اسلام تمام جهان را فتح خواهد کرد. تهدیدهای مختلف نسبت به سیاستمداران ضد اسلامی هلند از دیگر تصاویر این فیلم هستند.
تهیه کننده فیلم در انتها حرف اصلی خود را می زند. او می گوید: «دولت می خواهد که شما به اسلام احترام بگذارید اما اسلام برای شما احترامی قائل نیست.» در تیتراژ پایانی فیلم پیام هایی می آید در باره اینکه باید ایدئولوژی اسلامی را شکست داد همان طور که ایدئولوژی کمونیستی شکست داده شد!
در حال حاضر رسانه‌های هلند برنامه‌های ویژه بسیاری در مورد این فیلم و انتشار آن پخش می‌کنند و کارشناسان و عرب‌ شناسان و منتقدان مسلمان در شبکه‌های تلویزیونی هلند در این باره مصاحبه می‌ کنند. پس از انتشار خبر پخش این فیلم، گروه‌های مختلف اسلامی در هلند در مسجدهای این کشور گرد هم آمده‌اند تا بتوانند به طور یکپارچه دیدگاه خود را ابراز کنند. شبکه‌های تلویزیونی هلند خواستار گفتگو با شخص خیرت ویلدرس در مورد این فیلم شده‌اند. خیرت ویلدرس معمولا از حضور در رسانه‌ها خودداری می‌کند ولی در مصاحبه‌ ای با شبکه ۴ تلویزیون هلند گفت: “من با خود مسلمانان هیچ مشکلی ندارم ولی خواستار توقف اسلامی ‌سازی هلند هستم. من هیچ مسئله شخصی با خود مسلمانان ندارم. مشکل من با ایدئولوژی اسلامی است.” این سخن بیانگر وحشت واقعی اسلام ستیزان است که همانا جهان بینی ما مسلمانان است.
حزب سوسیالیست هلند تنها حزبی است که تا این لحظه به انتشار این فیلم واکنش نشان داده است. این حزب گفته است: چیز تازه‌ای در این فیلم نمی‌بینیم. این همان نظرات خیرت ویلدرس است که ما قبلا می‌دانستیم.
صحن داخلی ساختمان پارلمان هلند بسته شده و به خبرنگاران اجازه ورود داده نمی‌شود. یکی از عرب‌شناسان معروف هلندی که در بسیاری موارد در شبکه‌های تلویزیونی هلند مصاحبه می کند، اظهار داشت: این تصاویر آشنا هستند و چیز تازه‌ای نیستند. تصاویر قمه ‌زنی شیعیان، ضد غربی نیست و تنها مراسم مخصوصی است. در این برنامه واکنش یکی از شبکه های مهم رسانه‌های عربی نشان داده می‌شود که در آن آمده: این فیلم امر مهمی نیست زیرا دستکم ۸۰ درصد از هلندیان با آن مخالف هستند.
یکی از اسلام ‌شناسان برجسته هلندی مصاحبه‌ شونده در تلویزیون هلند به نام برخن، در مورد متون استفاده شده در این فیلم ابراز داشت: ترجمه‌های آیات دقیق نیست و در بیشتر موارد توجهی به پیش‌ زمینه نزول آیات نشده است.
اما واکنش ها نسبت به این حرکت تحریک آمیز همچنان ادامه دارد. دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی دولت هلند خواست از انتشار فیلم ضد قرآنی «فتنه» جلوگیری‌ کنند. «اکمل‌ الدین احسان اوغلو» که در حاشیه نشست مشترک کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و ژاپن در ریاض سخن می‌گفت، تاکید کرد: ما نباید اجازه دهیم اصل آزادی بیان به عنوان سرپوشی برای توهین به یک دین جهانی مورد سوء استفاده قرارگیرد. وی در ادامه ‌گفت: سازمان کنفرانس اسلامی درباره فیلم ضد قرآنی رایزنی‌های خوبی با دولت هلند داشته ‌است و امیدواریم که تلاش‌های ما موجب شود دولت هلند برای مقابله با پخش این فیلم اقدام ‌کند. احسان اوغلو همچنین از دیگر کشورهای اروپایی خواست به ارزش‌ها و مقدسات بیش از یک میلیارد مسلمان در سراسر جهان احترام بگذارند. باید با سیل حملات به اسلام و سوء استفاده رسانه‌های اروپایی از اصل آزادی مطبوعات و رسانه ‌ها برخورد شود.
هیئت دینی هلند متشکل از سازمان‌های اسلامی و کلیساهای مسیحی ضمن اعتراض به نمایش اینترنتی فیلم موهن به قرآن، از مسلمانان خواست به صورت سازمان‌‌یافته و بدون آن ‌که مرتکب اقدامات غیر مسئولانه‌ شوند، نسبت به پخش فیلم فتنه اعتراض‌ کنند. این درخواست به دنبال اصرار «گیرت وایلدرز»، نماینده تندروی راست‌ گرا در پارلمان هلند و تهیه ‌کننده فیلم اهانت‌آمیز فتنه در دیدار هیئت مذکور به ریاست «باس پلایسیر»، دبیرکل کلیساهای پروتستان هلند با «محمد سید طنطاوی»، شیخ الازهر مصر در قاهره، بیان شده ‌است. «مرزوق اولاد عبدالله»، استاد دانشگاه آزاد آمستردام و هماهنگ‌ کننده این هیئت در این‌‌باره گفت: ما از اعتراض‌های مردمی در جهان اسلام علیه پخش این فیلم حمایت می‌کنیم، ولی تاکید‌ می‌کنیم که این تظاهرات و اعتراض‌ها باید مسالمت‌آمیز باشد. تظاهرات و اعتراض‌های مسالمت‌آمیز مورد قبول است؛ اما هر عملی که به مسلمانان در هلند ضربه بزند و یا چهره اسلام را خدشه ‌دار ‌کند، پذیرفتنی نخواهد بود. وی همچنین هدف از این دیدار را بیان موضع هلندی‌ها نسبت به فیلم توهین‌ آمیز ضد قرآنی دانست و اذعان ‌کرد که هیچ هدف سیاسی در این میان وجود ندارد، چراکه هیئت مذکور متشکل از مسلمانان و مسیحیان کشور هلند است. هیئت هلندی مذکور نیز در دیدار با شیخ الازهر متعهد شد، تمام تلاش‌ خود را برای ممانعت از پخش اینترنتی فیلم مذکور به کار بندد.
باس پلایسیر، رئیس هیئت هلندی پس از دیدار با طنطاوی در یک نشست خبری از آمادگی کلیساهای هلند برای ممانعت از پخش این فیلم خبر داد و گفت: کلیساهای هلند برای وایلدرز شرح‌ دادند که حاضر نیستند از آزادی بیان برای توهین علیه ادیان و یا مسلمانان استفاده شده‌ و روابط مسلمانان با غیرمسلمانان را خدشه ‌دار کنند. دکتر « لطیمه پروین پیروانی»، استاد دانشگاه «فورت ورث» آمریکا نیز گفته است: ساکت ماندن در برابر توهین به مقدسات اسلامی، دشمنان را گستاخ ‌تر می‌کند، اما مسلمانان نباید با اقدامات غیرمنطقی همچون سوزاندن پرچم کشورهای غربی یا حمله به سفارتخانه ‌های آنها بهانه به دست دشمنان بدهند تا اسلام را دینی خشونت‌ طلب معرفی ‌کنند.
در صورتی که کارگردان این فیلم و دولت هلند به خواست مسلمانان جهان بی‌ توجهی کنند و این فیلم به نمایش درآید، دولت‌ها و ملت‌های مسلمان باید به صورت یکپارچه و همه‌جانبه، محصولات هلندی را تحریم کنند. خسارت‌های هنگفتی که از این طریق به هلند وارد خواهد شد به دولت این کشور و سایر کشورهای غربی نشان خواهد داد که مسلمانان در دفاع از ارزش‌های اسلامی ثابت قدمند و از این پس کسی نخواهد توانست این چنین به باورهای بیش از یک میلیارد مسلمان اهانت ‌کند. ضمن تاکید بر نادرست بودن هرگونه اقدام خشونت‌ آمیز در برابر حملات علیه ارزش‌های اسلامی، مسلمانان باید با برگزاری تظاهرات آرام در شهرهای مختلف، اعتراض خود را نسبت به این اقدام نشان داده و افکار عمومی را نسبت به ابعاد مختلف آن آگاه کنند. از سوی دیگر به اعتقاد من هرگز نباید به بهانه مصلحت‌ طلبی، مفاهیم و تعالیم قرآنی را کنار بگذاریم یا برای خوشایند غربی‌ها به این مفاهیم کمتر توجه کنیم. در عین حال باید برای رفع سوء تفاهم ‌هایی که نسبت به برخی مفاهیم قرآنی و احکام اسلامی به وجود آمده تلاش ‌کرد؛ به عنوان مثال جهاد که در قرآن‌کریم به آن اشاره شده معانی مختلفی دارد، از جمله مبارزه با نفس اماره، تلاش در جهت پیشرفت و توسعه جامعه اسلامی و یا تلاش برای کسب علم و معرفت و مبارزه با نادانی و جهالت. البته یکی از معانی جهاد هم مبارزه با دشمنان است، ولی این مبارزه تنها زمانی مشروعیت دارد که برای دفاع از دین و کشورباشد، نه برای توسعه ‌طلبی و جنگ‌ افروزی. بنابراین وقتی غیرمسلمانان از معنی واقعی جهاد آگاه شوند، وجود این مفهوم در قرآن را به معنای خشونت‌ گرا بودن اسلام تلقی نمی‌کنند.
«محمدرضا جعفری‌ جلوه» معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه هتاکی به اسلام در عالم هنر و به ویژه سینما وامدار جریانان ‌های هدایت شده است، نیز گفته است: این گونه حملات به مقدسات مسلمانان در سینما توسط جریان‌هایی هدایت می‌شود که به قدرت‌های فاسد و سیاسی و اقتصادی هدف‌ دار و معاندی وصلند و علت تولید این گونه آثار نیز این است که اسلام روز‌ به ‌روز بیشتر در جهان تجلی پیدا می‌کند. اسلامی که به نیازهای بشری پاسخ می‌دهد، در حال نشر و گسترش است. این دین، هم وجهه دنیا گرایی آیین‌های دیگر را به گونه کاملتر دارد، هم داعیه ‌های معنوی مسیحیت را. همچنین خرد گرایی، تاریخ و تمدن شکوهمند، توجه به حقوق انسان‌ها، هنر، زیبایی ‌شناسی، علم و پاسخگویی به همه نیازهای اخروی و دنیوی انسان از دیگر ویژگی‌های اسلام است و به واسطه همین جاذبه ‌هاست که حریفان، اسلام را برنمی‌تابند. امروز اقبالی که در ایالات متحده به مولانا و عرفان و حکمت اسلامی می‌شود شگفت‌انگیز است، همان طور که در کلیت جهان این علاقه مشاهده می‌شود؛ اشتیاقی که موجب شده است هوشمندان و جویندگان حرف‌های ناب به عرفان و حکمت و لطایف معرفتی اسلام نزدیک شوند. البته این میل و عطش نسبت به فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران و اسلام همواره در جوامع مختلف بشری وجود داشته اما در زمان حال این ابراز نیاز بیش از هر زمانی دیده می‌شود. وقتی رد پای علم و تمدن را جستجو می‌کنیم، می‌بینیم اگر چه اسلام و معارف عالیه ایرانی و اسلامی از سه طریق به اروپا راه یافت؛ اندلس و اسپانیا در جنوب غربی، آناتولی و شبه جزیره بالکان در شرق و سیسیل در جنوب ایتالیا، اما عطش و موج جستجو برای شناخت و حتی تصاحب ارزش‌ها و ذخایر فرهنگی و معنوی شرق به شیوه‌های استشراق و حتی ذیل و همراه با استعمار، سراسر غرب را فرا گرفت. اما چرا مقامات اروپایی از این گونه آثار سینمای ضد اسلامی حمایت می‌کنند. در این زمینه باید گفت علت این گونه عملکردها نیز این است که وقتی سیاستمداران غرب راهی را در عرصه قدرت و سیاست پیدا نمی‌کنند که در مقابل اسلام قد علم کنند، با حربه‌ های فرهنگی و هنری، ابتدا از در تلویح در می آیند و آخرالامر مستقیما به هتاکی می‌پردازند و این در حالی است که ادعای آزادی و حرمت این و آن را دارند اما برای اسلام این چنین جایگاهی را قائل نیستند. غربیان برخلاف ادعایشان نقد برخی جنبه‌ های دست ‌ساخته بشر را برنمی‌تابند مثلا اگر کسی بخواهد در مورد موضوعاتی همچون «هولوکاست» تامل یا اندکی تردید یا تحقیق کند امکان ‌پذیر نیست چون این‌ها تابوهایی هستند که کسی به آنها نمی‌تواند نزدیک شود اما از دیدگاه آنها هر کسی اجازه دارد به ساحت پیامبران و ارزش‌های آسمانی جسارت کند. بهترین اقدام متقابل، معرفی اسلام با همه عظمت‌ های آشکار و نهانش است. در همین راستا اقداماتی چند در دستور کار ماست که از جمله آنها تولید آثار فاخر و ارزشمند سینمایی حاوی داستان‌های ارجمند تاریخ ادیان، تاریخ اسلام و تمدن اسلام و ایران است. البته این کارها آثاری نیست که در کوتاه ‌مدت به نتیجه برسد، بلکه نیاز است که وقت و سرمایه مناسب صرف آن شود و مدیریت‌های هوشمند اعمال شود. این تلاش‌ها صورت می‌گیرد و به امید خدا در یکی دو سال آینده توفیقات عظیمی خواهیم داشت.
صاحب نظران داخلی نیز در این زمینه به اظهار نظر پرداختند. «ناصر شفق» تهیه کننده سینما گفت: نگاه جهان غرب به اسلام در عرصه هنر از دو منظر قابل بررسی است که در نگاه اول تفکری منطبق بر واقعیت، عقل، انصاف و آزاد‌ اندیشی است که از اسلام، سیمایی واقع‌ بینانه به تصویر می‌کشد، اما در شکل دوم که مد‌ نظر بحث ماست، وامدار تفکری سیاسی است که از جریانات خاص، تغذیه می‌شود. البته این نکته را نمی‌توان در نظر نگرفت که جهان غرب همیشه در طول تاریخ تحت تاثیر هنر و علم اسلامی بوده است، منتها حاکمان و زورمداران که اکثرا وابسته به صهیونیست‌ها هستند، هیچ گاه نخواسته ‌اند این واقعیت را قبول کنند، بنا بر این شاهدیم در طول تاریخ هر از چند گاهی این دشمنی به شکلی نمود پیدا می‌کند. این نگاه کینه ‌توزانه در دهه‌ های اخیر شکلی جدی‌ تر به خود گرفته است که نمود بیشتر آن را در هنر به وضوح شاهدیم، چراکه خیزش تفکر اسلامی به شدت جهان غرب را به هراس انداخته است و ضعف در مقابل چنین اندیشه الهی، آنها را ناامید کرده و همین مسئله و ضعف، سبب روی آوردن آنها به توهین و هتاکی شده است.
هر حرکتی که در غرب به اسم هنر انجام می‌شود در پس حرکت اصولی ای است که جمهوری اسلامی در جهان بشری امروز دارد و همچنین چون تلاش‌های غرب با بصیرت و روشن‌ روانی همراه نیست این هجمه هیچ‌گاه نخواهد توانست صدمه‌ ای به اسلام وارد کند. ساخت فیلمی همانند «بدون دخترم هرگز» در غرب این نکته را به اثبات رساند که آنها هیچ گاه در رسیدن به اهداف خود موفق نخواهند بود، چراکه به قدری در به تصویر کشیدن اعتقادات مسلمانان، دشمنی عیان به خرج داده بودند که هیچ نگاه منصفی حاضر به قبول آن نبود. البته باید توجه داشت که هنرمندان و مسئولین در مقابل چنین هجمه‌ هایی می‌توانند نقش بارزی را ایفا کنند، البته این مسئله نیز زمانی محقق می‌شود که بودجه فرهنگ و هنر بیشتر شود و هنر به عنوان ابزاری تاثیرگذار بیشتر از گذشته جدی گرفته شود.
«حسین مختاری» کارگردان سینما نیز اظهار داشت: نگاهی که جهان غرب نسبت به اسلام دارد بسیار سطحی‌ است، زیرا ما خود نتوانسته ‌ایم فرهنگ و اعتقادات خود را در بسته ‌های زیبا به دیگر مخاطبان عرضه کنیم، بنا‌بر‌این در این راه (اشاعه فرهنگ اسلامی) باید خودمان را هم مقصر بدانیم. دلیل کم ‌کاری فوق نیز بسیار واضح است، چرا که فعالیت هنری احتیاج مبرمی به سرمایه ‌گذاری دارد و تا این زمینه فراهم نباشد، نمی‌توان شاهد آثار شاخص هنری بود، برعکس غرب که در این راه از هیچ‌گونه سرمایه ‌گذاری دریغ نکرده است.
اگر هر از چند گاهی شاهدیم که در غرب آثاری به اسم تولیدات هنری تولید می‌شود، نشات گرفته از باور عموم مردم نیست، بلکه این تولیدات نشات گرفته از تفکراتی است که توسط یک عده مزدور که قصد ضربه زدن به اسلام را دارند خلق می‌شود. برای نمونه می‌توان از «سلمان رشدی» نام برد که خود مردم غرب، بزرگترین تو دهنی را به وی زدند، چراکه هیچ موحد واقعی قادر به هتاکی به دیگر ادیان نیست. اسلام تفکری نیست که با این گونه توهین‌ها آسیبی ببیند، اما این مسئله نباید توجیهی برای کم کاری هنرمندان و مسئولین ما باشد. به همین دلیل لازم است که در راه پاسداری از اسلام تلاش بیشتری شود. سیاستمداران غرب گرچه راه توهین به مقدسات توسط هنر برای ایجاد موج اسلام‌ ستیزی را آغاز کرده‌اند ولی حرکتشان نوپاست و تا زمانی که کاملا فراگیر نشده، مقابله با آن ساده ‌تر است لذا نباید از این مهلت غفلت کنیم. «سعید ابراهیمی‌ فر» کارگردان نیز گفت: استنباط شخصی من این است که آثار توهین‌ آمیزی که در غرب ساخته می‌شود هنوز نتوانسته حتی در بین کشورهای اروپایی عمومیت پیدا کند، چرا که این آثار به اصطلاح هنری عرصه‌ ای است که به تازگی سیاست ‌گذاران به روی آن سرمایه ‌گذاری کرده‌اند. به همین دلیل بهترین زمان برای مقابله با چنین آثاری نیز زمان حال است که هنوز این‌گونه تولیدات فراگیر نشده است. اما نکته جالب این است که با توجه به این گونه تولیدات در غرب باز هم گرایش روز افزون غربیان را به هنر اسلامی شاهد هستیم، گرایشی که اولین قدم برای نزدیکی به اسلام است و این رویکرد عاملی مهم برای اسلام ‌هراسی سیاستمداران غرب شده است. سینماگران از جمله کسانی هستند که قادرند به واسطه آثار خود، بهترین پاسخ را به ادعا‌های بیهوده غربیان بدهند، البته منظورم توهین متقابل نیست بلکه منظور، روشنگری در فیلم ‌هاست تا بتوان به واسطه آن ذهن مخاطب غربی را روشن کرد.
همان طور که برخی از فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌های خارجی این وظیفه را عهده ‌دار هستند. تنها هنرمندان نیستند که باید در راه مبارزه با چنین آثاری قدم بردارند، بلکه مسئولین سینمایی نیز باید با در اختیار قرار دادن امکانات، این زمینه را برای سینماگران فراهم آورند. در صورتی که برای خود من این‌اتفاق نیفتاده است، چراکه سال‌ هاست فیلمنامه ‌ای در باره جنگ‌های صلیبی دارم که معرف شخصیت واقعی صلیبیون است که هیچ گاه نتوانسته ‌ام آن را به تولید نزدیک کنم، چون هر دفعه فقط وعده همکاری داده می‌شود اما از عمل خبری نیست. اسلام ‌ستیزی و اسلام ‌‌هراسی دو شاخصه‌ ای است که تمامی سیاست‌ گذاران غرب به آن می‌اندیشند و هر از گاهی به شکلی تفکرشان رخ می‌نماید، اما مسلما این گونه عکس‌العمل‌ها هیچ گاه به نتیجه لازم نخواهد رسید زیرا ذات هنر با توهین سازگار نیست لذا این برخوردها نمی‌تواند نتیجه لازم را برای هتاکین در پی داشته باشد.‌
حمله به مقدسات مسلمانان در هنر و به ‌ویژه سینما به دست جریان‌هایی هدایت می‌شود که به قدرت‌های فاسد و سیاسی و اقتصادی هدف‌ دار و معاندی متصل هستند. اسلامی که جمهوری اسلامی منادی آن است برای جهان غرب خطر‌ ساز است و گرنه اسلام قبل از انقلاب برای غربیان خطری به همراه نداشت و به همین دلیل غرب در تلاش ضربه زدن به اسلام است.
«جمال شورجه» کارگردان هم با بیان این مطلب که هنرمندان ما نتوانسته‌ اند آنچنان که شایسته است در مقابل آثار توهین‌آمیز غرب عکس‌العمل نشان دهند، اظهار داشت: هنرمندان ما نتوانسته ‌اند آنچنان که لازم است در مقابل آثار به اصطلاح هنری غرب که در آن به مقدسات اسلامی توهین می‌شود عکس‌العمل شایسته نشان دهند که دلیل آن را می‌توان در چند عامل جستجو کرد. چون دین اسلام کاملترین دین الهی است اجازه توهین به هیچ فردی را نمی‌دهد و در ضمن تمام پیامبران الهی در دین اسلام مقدس هستند، بنا بر این مقابله به مثل ما تنها می‌تواند به اشاعه فرهنگ دینی معطوف شود که در آن تفکرات اسلامی به شکلی واقع ‌بینانه مورد توجه قرار گرفته است. این گونه نیست که اسلام برای سیاستمداران غربی، تازه ظهور کرده، بلکه اسلامی که تا قبل از انقلاب اسلامی شاهد آن بودیم فقط اسمی از اسلام به یدک می‌کشید در صورتی که فاقد خاصیت واقعی این دین بود، اما با وقوع انقلاب اسلامی، چهره‌ای از اسلام به جهانیان معرفی شد که با منافع کشورهای استعمارگر، تعارض شدید داشت. البته به کسانی که خالق این گونه آثار هستند نمی‌توان هنرمند نام نهاد، چراکه سرشت آزاده هنرمند هیچ گاه با توهین و هتاکی همراه نیست. به همین دلیل معتقدم کسانی که این گونه آثار را خلق می‌کنند به نوعی مزدور قدرت‌های استعمارگر و صهیونیست هستند.
با تمام هجمه‌هایی که نسبت به اسلام می‌شود باید گفت که این آثار حتی در مواقعی سبب گرایش بیشتر غربیان نسبت به اسلام می‌شود، چراکه مخاطبی که این‌گونه توهین‌ها را می‌بیند یا می‌خواند، در پی کشف حقیقت می‌رود و همین مسئله سبب آشنایی مخاطبان غربی با اسلام واقعی می‌شود. کسانی که این گونه تولیدات را برنامه ‌ریزی می‌کنند به اندازه‌ای از شیوع اسلام عصبانی هستند که با حماقت‌های خود به فراگیر‌تر شدن اسلام به نوعی کمک هم می‌کنند. در هر حال، مسلمانان جهان نباید در برابر حملات و توهین‌ها به مقدسات اسلامی ساکت بنشینند، بلکه باید با تدبیر و خردمندی و به دور از هر گونه خشونت، با این اقدامات، مقابله کنند.
منبع : روزنامه رسالت