یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


فرهنگ ایرانی و اسلامی ما، هیچ چیز کم ندارد


فرهنگ ایرانی و اسلامی ما، هیچ چیز کم ندارد
«مهدی هاشمی» بازیگر نام آشنای سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان این روزها با سریال روزگار قریب میهمان خانه های مردم است.
این سریال از شبکه سوم سیما پخش می شود و مروری بر زندگی و اتفاقات پیرامون دکتر قریب دارد. اگر ببیننده قدیمی سریالهای تلویزیونی باشید، حتماً «شیروی ساده دل» را در سریال «سلطان و شبان» به خاطر دارید.
این سریال برمی گردد به تجربه های دوران جوانی هاشمی، اما سالها بازیگری برای او کارنامه درخشانی را رقم زده است. هر چند که چهره او رانسبت به قبل کمتر می بینیم، اما سریال «روزگار قریب» بهانه خوبی برای یک گفتگوی کوتاه با این هنرمند است. هاشمی چندان تمایلی به گفتگو ندارد، اما اصرار من نتیجه می دهد تا این گفتگو هر چند کوتاه شکل بگیرد.
هاشمی قبل از هرچیز در مورد این سؤال که چرا چهره اش را کمتر می بینیم، می گوید: هنر اصالت خاصی برای بازیگر دارد و یک بازیگر نمی تواند این اصالتها را با قبول کردن هر نقشی زیرپا بگذارد. من هم از این قاعده مستثنا نیستم. دوست ندارم این حریم را در ازای دریافت پول از بین ببرم.
در مورد نقشهایم، سبک و سنگین می کنم و وقتی به این نتیجه رسیدم که تأثیرگذار و ماندگار است، آن نقش را می پذیرم.
وی در ادامه می گوید: در مورد دکتر قریب هم به همین ترتیب عمل کردم. وقتی فیلمنامه را خواندم این شخصیت عجیب، ذهن من را به خودش معطوف کرد. پزشکی خیر، که فارغ از حرفه پزشکی به مشکلات مردم رسیدگی می کند و در طول زندگی اش خودش را از مردم جدا نمی داند.
این آدم چندان هم دور از ذهن نبود. سعی کردم در موردش بیشتر بدانم و هرچه اطلاعات بیشتری کسب می کردم، علاقه ام به پذیرش آن بیشتر می شد.
به خصوص اینکه در کنار «کیانوش عیاری» کارکردن، خالی از تجربه های تازه نیست. با علاقه این نقش را قبول کردم که امیدوارم مردم هم بپسندند.
وقتی از هاشمی در مورد روند سریالهای تاریخی در پرداختن به شخصیتهای تأثیرگذار کشور می پرسم، می گوید: در طول این سالها تلاش خوبی دراین زمینه دیده شده، اما هنوز هم بسیار محدود است. ما در کشورمان آدمهای تأثیرگذار زیادی داریم که مردم از خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی آنها کمترین اطلاعات را دارند. هنر بیان خوبی خواهد بود برای به تصویر کشیدن حالات زندگی این افراد.
درست مثل دکتر قریب که با این ویژگیهای برجسته شخصیتی هنوز ناشناخته است و این سریال تلاش کرده که دوران زندگی این شخصیت بزرگ را از کودکی، نوجوانی، جوانی و میانسالی تا انتهای عمر به تصویر بکشد. دکتر قریب به واسطه هم عصری با وقایع تاریخی کشور، ویژگیهای خاصی دارد و البته تجربه های فراوان، و داستان هم به روایت خودش شکل می گیرد. به عقیده من، مقطع کنونی بهترین فرصت برای اشاعه و انتشار افکار بزرگمردان ایران زمین است و چه خوب است با پرداختن به این شخصیتها ذهن مردم را بیدار کنیم.
وی با انتقاد از مورد توجه قرار گرفتن برخی سریالهای بی محتوای خارجی می گوید: مردم ما تشنه دیدن و دانستن هستند. ایران فرهنگ و تمدنی عظیم و غنی دارد؛ کشوری است که مورد توجه بسیاری از مردم جهان است.
متأسفانه گاهی این سوژه های بکر و دست یافتنی فراموش می شوند و مردم ما مجبورند بعضی سریالهای بی محتوای خارجی را که رنگ و لعاب خاصی هم دارند تماشا کنند. اگر ما و همه هنرمندان دست به دست هم بدهیم و تلاش کنیم از این فرهنگ غنی و آدمهای بزرگ که سرمایه های تاریخی کشورمان هستند، تصویری درست و عالی نشان بدهیم دیگر فرزندان ما تصاویر هنرپیشه های خارجی را در مدارس دست به دست نمی کنند. چرا باید به یک شخصیت در فلان سریال خارجی به عنوان اسطوره نگاه کنیم؟ مگر ما در فرهنگ دینی و ایرانی خودمان اسطوره نداریم!؟
امیدوارم همه هنرمندان دست به تلاش جدی در این زمینه بزنند تا عطش بیننده ها را با آثار برجسته ایرانی و اسلامی سیراب کنند.
ملیحه پژمان
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید