سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
ارتش و بحران رهبری در "اسرائیل"
دور اساسی جنگ میان مقاومت لبنان و ارتش اشغالگر صهیونیستی این گونه به پایان رسید و بی فایده بودن دل بستن دولت اولمرت به سیاست هایش در برخورد با لبنان و مقاومت مسلحانه اش را نشان داد و علاوه بر آن هم شمار زیادی از نظامیان صهیونیست در این جنگ كشته شدند كه سؤالات زیادی را در جامعه صهیونیستی و در میان نیروهای ارتش صهیونیستی مطرح كرده است، علاوه بر همه این ها تلفات انسانی خیلی فراتر از همه پیش بینی ها بود و مهم ترین این تلفات حمله هدفمند موشكی به تجمع نظامیان صهیونیست در نزدیكی شهرك كفار گلعادی بود كه در نتیجه آن ۱۲ نیروی ارتش جان خود را از دست دادند.
ارتش "اسرائیل" ثمره تلخ جنگ را دید و حملات ددمنشانه هواپیماهای فانتوم اف ۱۶ به مناطق مختلف لبنان هم به خصوص مناطق حومه جنوب بیروت در محلات حریك، الغبیری، الشاح و بئر العبد نتیجه ای در بر نداشت و رسوایی های تعدادی از رهبران "اسرائیل" و فرماندهان ارتش آن هم بر تلخی نتیجه این جنگ برای دولت اولمرت و شركایش در این دولت ائتلافی افزود. از جمله این رسوایی ها می توان به قضیه ژنرال دان هالوتس رئیس ستاد مشترك ارتش اشاره كرد. وی اندكی قبل از وقوع جنگ اوراق سهام خود را فروخته و خود را برای شكست و فرار به خارج از سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ آماده كرده بود.
به دنبال فرو نشستن غبار جنگ خانمانسوز "اسرائیل" علیه لبنان و ملتش و شكست دولت اولمرت در رسیدن به نتایج مورد نظر در این جنگ سؤالاتی خود به خود در داخل "اسرائیل" مطرح شده است. این سؤالات بسیار بجا و مهم هستند كه احتمال دارد پاسخ به آن ها آینده سیاسی اولمرت و پرتس را به خطر بیاندازد. اما تاثیرات موشك های حزب الله تنها در میزان تلفات در میان نظامیان و غیرنظامیان و پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی خلاصه نمی شود، بلكه آثار آن در دراز مدت خود را در جبهه داخلی این رژیم نشان خواهد داد. اكنون همه صهیونیست ها می دانند كه همه آن ها در معرض این موشك ها قرار دارند.
كنار گذاشتن ژنرال عودی آدم فرمانده منطقه شمال "اسرائیل" از فرماندهی جنگ در جبهه شمال كه نیروهایش در خطوط مقدم با حزب الله می جنگیدند، كاری عمدی بود و در واقع آدم قربانی مشكلات ارتش در میدان نبرد شد و ستاد مشترك ارتش پس از بركنار آدم، فرماندهی عملیات در لبنان را به معاون رئیس ستاد مشترك ارتش یعنی ژنرال موشه كابلنسكی واگذار كرد.
ارتش "اسرائیل" ژنرال كابلنسكی را همزمان به عنوان نماینده شخصی هالوتس و مسئول هماهنگی عملیات های هوایی، دریایی و زمینی در لبنان تعیین كرد. در گذشته هم چنین اتفاقاتی در ارتش "اسرائیل" افتاده و در اكتبر ۱۹۷۳ هم ژنرال شمویل گونن فرمانده نیروهای زرهی به علت درست برآوردن نكردن توان نظامی ارتش مصر در مقابله با تانك های رژیم صهیونیستی بركنار شد و حاییم بارلیف رئیس سابق ستاد مشترك ارتش جایگزین او شد.
به دنبال همه این مسائل، ما اكنون شاهد «بحران رهبری نظامی و سیاسی در "اسرائیل"» هستیم كه با اعتراض سیاستمداران و نظامیان در محكومیت عملكرد كلی باند اولمرت، پرتس و كمیته امنیتی كابینه همزمان شده است.
این تحولات از یك سو نتیجه پایداری لبنانی ها و از سوی دیگر نتیجه حجم زیاد زیان ها و تلفات رژیم صهیونیستی است به خصوص این كه فرود آمدن موشك های كاتیوشا بر سر نظامیان و شهرك نشینان صهیونیست در طول جنگ متوقف نشد و تلفات زیادی را درمیان صهیونیست ها بر جای گذاشت.
بالا رفتن این صداها و اعتراضات بازتاب متفاوتی در نقشه سیاسی داخل "اسرائیل" خواهد داشت و آنچه "اجماع ملی صهیونیست ها" علیه آنچه تروریسم لبنانی و فلسطینی نامیده می شود، را متزلزل می سازد.
در این راستا پیش بینی می شود كه بحران داخلی در "اسرائیل" گسترش یابد و با عزل و نصب های اخیر در جریان جنگ با لبنان نیز اركان ارتش صهیونیستی به لرزه درآمده و نشانه های مشكلات زیاد ناشی از سیاست اولمرت و عمیر پرتز در بخش های مختلف جامعه صهیونیستی از جمله بخش های نظامی نمایان شده است.
از لحاظ تاریخی، تغییر مواضع تعدادی از افسران ارتش صهیونیستی برای بار دوم در میان «ارتش دفاع اسرائیل ـ تساهال» ظاهر شده است و اولین اعتراض و تغییر مواضع افسران هم به خدمت نظامی در اراضی لبنان به رهبری بریگادیر ایلی جیفع بود كه در اثنای اشغال لبنان در سال ۱۹۸۲ و بعد از آن اتفاق افتاد. این مخالفت ها با جنبش «چهار مادر» قوت گرفت تا این كه به عقب نشینی نیروهای صهیونیستی از لبنان انجامید.
جریان طرفدار سازش در دولت عبری كه خواهان اجرای قطعنامه های بین المللی هستند، برای ایفای نقش جزئی در نهاد نظامی آماده هستند، این جریان اكنون ضعیف و تاثیر آن بر تصمیمات سیاسی دولت اندك است، البته قبل از حمله به لبنان و در گذشته تعداد طرفداران این جریان در ارتش در حال افزایش است. نامه ۲۵۲ افسر و نظامی ارتش صهیونیستی كه طی آن و به دنبال گسترش عملیات های ترور فلسطینیان در سال ۲۰۰۳ با خدمت در سرزمین های اشغالی ۱۹۶۷ مخالفت كردند، موید این مدعاست كه این جریان در نهاد نظامی دولت عبری هم در حال گسترش است. در آن وقت عده ای از افسران سیاست های شارون را محكوم كرده و او را متهم كردند كه اسرائیل را به سمت و سویی پیش می برد كه به دست فلسطینیان نابود خواهد شد.
از میان این افسران یك سرهنگ، ۱۲ سرگرد، پریگادیر موطی ساعی فرمانده یگان منتخب ستاد ارتش و صد نظامی دیگر بودند كه با مشاركت خود در بسیج عمومی سرباز زدند. از جمله افرادی كه به این افسران پیوست، می توان به یوفال تاماری از افسران نیروی هوایی اشاره كرد.
باید اشاره كرد كه نیروی هوایی "اسرائیل" در روزهای اول جنگ لبنان ۵۱۳۰ نوبت و ۶۰۰ ساعت پرواز داشت كه در جریان آن ۵۰۰ موشك و ۸۰ موشك یك تنی شلیك شد.
بر پایه منابع صهیونیستی در میان همه جنگ های عربی اسرائیلی میزان تلفات و زیان ها در جنگ ششم (جنگ با لبنان) برای اولین بار به نفع "اسرائیل" نیست بلكه به ضرر آن است. در این جنگ ۱۵۶ نظامی صهیونیست و ۳۹ نفر غیر نظامی كشته شده و ۵۰۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. همچنین ۴ بالگرد و دو ناو جنگی و بیش از یكصد تانك دشمن صهیونیستی منهدم شدند. ۳۹۷۰ موشك كاتیوشای نیروهای مقاومت در شهرهای شمال و مركز فلسطین اشغالی فرود آمد و ۷۰۰۰ هدف صهیونیستی مورد حمله نیروهای مقاومت قرار گرفت.
تعدادی از این موشك ها به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی اصابت كرد ؛ مقر فرماندهی منطقه نظامی شمال فلسطین اشغالی در صفد و مقر فرماندهی هنگ غربی در شهر شومره و مهم ترین پایگاه هوایی در منطقه شمال واقع در شهرك رامات دیوید و پایگاه انبار مهمات در نزدیكی صفد و پایگاه سرگا در نزدیكی عكا و فرودگاه نظامی روش بینا و مقر فرماندهی عملیات هوایی در كوه میرون هدف حملات حزب الله قرار گرفتند.
در این جنگ شمار زیادی از تانك های میركاوای دشمن كه از پیشرفته ترین تانك ها در جهان محسوب می شوند و از تكنولوژی مهمی برخوردارند، و تعدادی بولدوزر نظامی و هواپیماهای شناسایی بدون خلبان و سه بالگرد از نوع آپاچی و یك ناو از نوع ساعر ـ ۵ (كه یكی از سه ناو پیشرفته در نیروی دریایی رژیم صهیونیستی محسوب می شود) منهدم شدند.
زیان های اقتصادی دولت عبری هم ۲۵ میلیارد شیكل برآورد شده و ۷۵۰۰۰۰ هزار درخت در آتش سوخت و ۱۲۰۰۰ باب منزل هم منهدم شد. علاوه بر همه این ها ۳۰۰۰۰ هزار نظامی صهیونیستی در این جنگ مشاركت داشت و رژیم صهیونیستی هزینه ۱۵۰۰۰ هزار پرواز هوایی را متحمل شد و كشتی های جنگی اش هم ۸۰۰ ساعت دریا نوردی كردند.
با توجه به این داده ها پیش بینی می شود كه جدال و مناقشات در درون "اسرائیل" ادامه یابد. این در حالی است كه اكثر صهیونیست ها بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته و منتشر شده در روزنامه ها به این باور اساسی رسیده اند كه دولت عبری برای اولین بار در تاریخ با دو بحران مواجه شده است:
۱ـ بحران رهبری در ارتش
۲ـ بحران رهبری در سیاست
جنگ اخیر حقیقت اوضاع اسرائیل را نشان داد و این وخامت و بحران را در رهبری كنونی نمایان ساخت كه در دراز مدت آثار آن هویدا خواهد شد.
نویسنده: علی بدوان
منبع: مركز اطلاع رسانی فلسطین
منبع: مركز اطلاع رسانی فلسطین
منبع : خبرگزاری فارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست