دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
رقابت درونی؛ مفید یا مخرب؟
![رقابت درونی؛ مفید یا مخرب؟](/mag/i/2/lxlec.jpg)
۱) نفس رقابتهای درونی در یک جریان سیاسی را نباید منفی تلقی کرد بلکه حتی در شرایطی، این رقابتها میتواند مفید و سازنده هم باشد. تصمیمهایی که در نتیجه برخورد جدی و در عین حال منطقی و با رعایت آداب اخلاقی از سوی صاحبان دیدگاههای مختلف اتخاذ میشود، عموما پختهتر و ثمربخشتر است و راهکارهایی که در خلال چالشهای محدود و کنترل شده درونی در پیش گرفته میشود معمولا جامعتر و با در نظر گرفتن وجوه بیشتری از واقعیتهای موجود همراه است. بنابراین اصل این رقابتو چالش نباید موجب نگرانی باشد. مهم، چگونگی رفتار اصلاحطلبان در این مواجهه و تعامل درونی است که میتواند سازنده یا مخرب باشد.
۲) هر یک از دو طیف اصلاحطلب، چه آنان که بر نامزدی آقای کروبی پافشاری میکنند و چه آنان که بر کاندیداتوری آقای خاتمی یا مهندس موسوی اصرار دارند، نکات قابل تامل و دلایل جدی بر رویکرد موردنظر خود ارائه میکنند که مبتنیبر تجارب و واقعیتهای غیرقابل انکاری است. پذیرفتن این واقعیت که هر یک از این دو رویکرد حامل بخشی از حقیقت است و نباید آن را نادیده گرفت، اولین گام برای برقراری تعامل و دستیابی به تفاهم خواهد بود. والا خفیف شمردن قدرت ادراک طرف مقابل بهعنوان مجموعهای از عناصر فکری و سیاسی یا نیتخوانی و برچسبزدن، نهتنها به دور از آداب خردورزی و حتی غیراخلاقی است بلکه راه هرگونه مفاهمه را میبندد و اختلافها را به شکاف و رویارویی تبدیل میکند که نتیجهای جز استهلاک و خنثیسازی ظرفیتهای درونی جبهه اصلاحات در پی ندارد.
۳) بخشی از عناصر اصلاحطلب در قالب شخصیتها و احزاب سیاسی، خواهان حضور آقای خاتمی در صحنه انتخابات هستند ومدعی هستند آقای کروبی از اقبال کافی برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری برخوردار نیست و نامزدی او شانس اصلاحطلبان را بهشدت کاهش میدهد، در مقابل طرفداران آقای کروبی که در راس یک حزب با توان سازمانی قابل قبول قرار دارند و از سوی گروهی از شخصیتهای مطرح اصلاحطلب نیز حمایت میشوند، تاکید دارند بهترین گزینهای که در شرایط فعلی میتواند جریان اصلاحات را با توجه به موانع موجود، در ساختار حاکمیت پیش ببرد و مشکلات کشور و مردم را تخفیف دهد، کروبی است و حتی عدهای با اشاره به شرایط اجرایی و نظارتی در امکان پیروزی آقای خاتمی نیز تردید دارند و نامزدی او را یک فرصتسوزی تاریخی برای اصلاحات در ایران ارزیابی میکنند. اما آنچه هر دو طیف به آن اعتقاد دارند این است که با نامزدی همزمان دو چهره شاخص اصلاحطلب، احتمال اینکه تجربه تلخ انتخابات دوره نهم مجددا تکرار شود به شدت افزایش خواهد یافت و دود این رقابت درونی به چشم مردم خواهد رفت.
اگرچه در هر دو طیف گلههایی وجود دارد اما در این میان آنچه شاید راهگشا باشد این است که عناصر موثر و فعال در هر دو سو بار دیگر تلاش کنند با ارائه متقابل دلایل منطقی خود در فضایی همراه با حسننیت و رعایت آداب رقابت و ادب رفاقت به راهی برای رسیدن به یک گزینه واحد که محصول خرد جمعی باشد دست یابند. برای باز شدن این گره، باید انعطافپذیر بود و در نهایت با نگاه ملی به خرد جمعی تکیه زد. در چنین شرایطی، ارائه پارهای نظرات و تحلیلها که در جریان آن با نیتخوانی و برچسب زدن، دلایل برخی حمایتها از کاندیداها در هر دو طیف اصلاحطلب به انگیزهها و منافع شخصی افراد تقلیل داده میشود به غایت غیرمسوولانه و تخریبکننده روابط درونجناحی است و باید به شدت از آن پرهیز کرد.
حمید کاویانی
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست