چهارشنبه, ۱۸ مهر, ۱۴۰۳ / 9 October, 2024
مجله ویستا
تأثیر رنگ ها در متن سیاه و سفید خانه
به چه رنگی علاقه مندید ؟ این رنگ خاص بیانگر چه خصوصیاتی از شخصیت شما است ؟ می دانیم كه افراد مختلف به رنگ های خاصی تمایل نشان می دهند . استفاده از این تمایل اشخاص به عنوان وسیله ای برای تشخیص شخصیت آنها موضوع بحث انگیزی است ، چرا كه افراد با یكدیگر تفاوت دارند . هر یك از ما خصوصیات شخصی خاص خود را دارا هستیم و احساساتمان را به سبك و سیاق خاص خود بیان می كنیم . در جهان نمی توان دو نفر را یافت كه در ابراز احساساتشان پیرو شیوه یكسانی باشند . رنگ ها می توانند به شیوه های مختلف تاثیراتی بنیادین در زندگی بر جای گذارند كه از جمله مهم ترین آنها می توان به تاثیر آنها بر احساسات اشاره كرد .
جهانی كه انسان در آن زندگی می كند ، متشكل از هزاران رنگ و تونالیته های مختلفی است كه موجودات و اشیا را برای ما جذاب تر و حتی به گونه ای معنوی ، عمیق تر نشان می دهند . هر كدام به سبب ویژگی های شیمیایی و روانشناسانه ای كه دارا هستند ، منبع مهمی از انرژی ، در جهت فزونی سلامت و نشاط روح و روان در انسان ها به شمار می روند . جهانی تك رنگ ، با تونالیته هایی محدود را با طبیعت اطراف خویش مقایسه كنید و یا خود را ساكن شهری سیاه و سفید بدانید ، بدون هیچ كنتراستی و هیجانی . معنای زندگی تغییر یافته و سردی و مردگی بر همه جا حاكم می شود . فضایی بی روح و عاری از هر جنب و جوشی كه تشنه جرعه ای رنگ است . مسئله رنگ به سبب تاثیرات مهم روانشناسانه اش ، در مقوله شهر و فضاهای معماری امری مهم به شمار می رود ؛ تا آنجا كه تخصصی با عنوان رنگ بندی و رنگ شناسی فضاهای شهری در بین هنرمندان مطرح شده است . هماهنگی در رنگ مثل هماهنگی در نت های موسیقی است و از اهمیت ویژه ای در ایجاد هارمونی مناسب و چشم نواز به مانند قطعه موسیقی برخوردار است .
برای رسیدن به اهدافی همچون كاركرد مناسب ، زیبایی بصری ، هارمونی فضایی و تأثیر محیطی و روانی مؤثر و مثبت در طراحی داخلی ، مستلزم استفاده هماهنگ ، منسجم ، معنی دار و زیبا از عناصر طراحی است . در یك طرح مطلوب همه عناصر و اجزا نسبت به تاثیرات كیفی و معنایی كه به فضا اعمال می كنند در ارتباطی تنگاتنگ با هم قرار دارند . بر این اساس ، موفقیت هر طرح بستگی كامل به چگونگی تركیب عناصر و الگوهای سه بعدی فضا دارد . تجربه سالیان دراز كار با رنگ ثابت كرده است كه رنگ ها نیز مثل انسان ها ، از جهات مختلف با یكدیگر مرتبطند و سلیقه ها و صفات مشتركی دارند و یا برعكس ناهمخوان و متضاد یكدیگرند . شاید تصور كنید كه نارنجی و سرخ متضاد همند ، در حالی كه در دایره رنگ كنار هم قرار می گیرند و دارای هارمونی هستند . خریدن یك دایره رنگ ، كه در آن نحوه ارتباط رنگ ها و چیدمان آنها و رنگ های مكمل مشخص شده است و در اكثر فروشگاه های لوازم هنری وجود دارد ، با ارزش است تا قبل از خریدن زرد گریپ فوروتی و سبز زیتونی برای رنگ كردن اتاق خواب ، نگاهی به آن بیندازیم .
چنین عواملی در انتخاب رنگ ها برای بناها ، دكوراسیون های داخلی و نیز رنگ بندی مبلمان فضاها رویكردهای مختلف را در طراحی ایجاد می كند . رنگ یكی از عوامل تعیین كننده سبك و سیاقی است كه بدن طریق با محیط پیرامون خود ارتباط برقرار می كنیم و بیشتر از هر عامل مستقل دیگری می تواند فضای كسالت بار و یكنواخت اطراف را به مكانی روح بخش مبدل سازد . عوض كردن رنگ دیوارها می تواند بیش از تغییر مبلمان یا حتی ساختار یك اتاق ، نتایج چشم گیری به بار آورد . تاكنون خانه های بسیاری به رنگ بژ و كرمی و تونالیته های آن رنگ آمیزی شده اند و رنگ استاندارد معمول برای خانه های جدید مگنولیایی است اما باید تصور نمود كه در شرایط مختلف اجتماعی و به خصوص اقلیمی ، چگونه باید از این رنگ ها استفاده كرد و یا دیوارهایی به رنگ های ملایم و نامحسوس مثل استخوانی ، برای زندگی كردن بسیار مناسبند ، اما ایجاد كنتراست در آنها با انتخاب رنگ های خاص در لوازم جانبی منزل و روكش ها و رومبلی ها باعث روح بخشی به فضا می شود .
برای آن كه بتوانیم ارتباطی درست میان طبیعت خود با دكوراسیون داخلی خانه برقرار سازیم ، باید بیاموزیم كه ترس از متفاوت بودن با سایرین را از خود برانیم ؛ مشكلی كه امروزه بسیار با آن درگیریم و بسیاری از طراحی های معماری و داخلی را تحت الشعاع قرار می دهد . نمی توان در جامعه ای سیاه و سفید ، تفكری رنگی داشت و فردایی بهتر را تصور كرد . غالباً خود را در حصاری از رنگ هایی به تحمیل عرف و جامعه «معقول» و «بی روح» و بی رمق قرار می دهیم ، رنگ هایی كه مانع از بروز احساسات و نمایان شدن خود واقعی ما می شود . به منظور كمك برای ایجاد فضایی مطلوب و دلنشین در محیط زندگی خود و بهره گیری هر چه بهتر از رنگ ها ، لازم است اطلاعات گسترده تری درباره ارتباطات فردی خویش با رنگ ها نایل شویم و مواردی را درك كنیم كه علاقه مندی یا بیزاری به رنگ های خاص را در مورد ما آشكار می سازد . با بذل توجه بیشتر به قدرت رنگ ها در خانه های خود ممكن است از آنچه به واسطه این كار نمایان می شود به شكلی خوشایند یا ناخوشایند غرق حیرت شویم . رسیدن به تركیب رنگ مناسب در اتاق ، لباس و یا هر مورد دیگر ، نه فقط جلب توجه می كند كه حالتی از اطمینان و آرامش را نیز القا می كند .
كار موثر با رنگ بیش از همه به تحریك حس خلاقیت نیازمند است . به دست آوردن یك تركیب رنگ مناسب كه درست با منظور و هدف فرد ، منطبق باشد خود به نوعی «آفرینش» محسوب می شود .
برای به دست آوردن چیدمانی مناسب از رنگ ها در فضاهای داخلی گام های اولیه زیر ضروری است .
آن مطلبی را كه با زبان رنگ می خواهید به بیننده بگویید در اندیشه خود آماده داشته باشید .
یك رنگ اصلی كه سخن گوی پرقدرتی برای بیان آن مطلب باشد ، پیدا كنید .
آنگاه به عنوان یك رهبر طرح وارد شده و این بار سلیقه هنری خود را در چیدمان این ابزارهای فنی دخالت دهید .
به كار بردن رنگ در فضاها و یا مبلمانی ساده معمولاً نیازمند مهارت زیاد و گران قیمت نیست . یك طراح معماری خوب می تواند بسیاری از نیازهای محرك روانی را با استفاده از مطالبی كه گفته شد و اندكی خلاقت در جهت رفاه مصرف كنندگان به كار گیرد ؛ مخصوصاً به وسیله گوناگونی و اجتناب از تك رنگ بودن .
منبع : مرکز اطلاع رسانی خانواده شمیم
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست