سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

جنگ، فاجعه و ویرانی مولود ۶۰ سال عمر اسرائیل‌


جنگ، فاجعه و ویرانی مولود ۶۰ سال عمر اسرائیل‌
رژیم غاصب صهیونیستی در حالی شصتمین سال تاسیس‌اش را جشن می‌گیرد که تاریخ پر از ظلم و جنایت این رژیم چیزی جز درد، رنج و آوارگی را برای فلسطینیان که با زور و ستم از سرزمین مادری‌شان رانده و آواره شدند یا در سرزمین‌های تحت اشغال در سایه سیاست‌های نژاد پرستانه این رژیم با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم می‌کنند به ارمغان نیاورده است.
اسرائیل مشغول برگزاری شصتمین سالگرد تاسیس‌اش است و برنامه‌های ویژه و متنوعی را به این مراسم اختصاص داده است و به همین مناسبت از بسیاری از سران و رهبران جهان و در راس آنها جورج بوش، رئیس‌جمهور امریکا و حامی همیشگی‌اش برای مشارکت در این مراسم دعوت کرده است.
بوش نیز در حالی قرار است همزمان با سالگرد اعلام تشکیل اسرائیل به منطقه بیاید که کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه امریکا طی چندین سفر به منطقه زمینه را برای ورود وی مهیا کرده است.
رایس سعی کرد در جریان این سفر‌ها برای اثبات وعده‌های بی‌پایه و اساس دولت امریکا مبنی بر اجرای توافقنامه آناپولیس و تشکیل کشور مستقل فلسطین تا پیش از پایان سال جاری میلادی، اسرائیل را ملزم به اجرای تعهداتش کند غافل از این که نه او و نه دولت امریکا نمی‌توانند اسرائیل را نسبت به این امر ملزم سازند و حتی ایهود المرت، نخست‌وزیر اسرائیل نیز نه تنها توانایی پذیرش این امر را ندارد بلکه تمایلی نیز به انجام آن ندارد.
اولمرت نیز که در باتلاق پرونده‌های مختلف فساد غرق شده و با این پرونده‌ها مجبور به ترک منصبش خواهد شد این بار میزبان بوش خواهد بود که بنا به رسوم و آداب دیرینه امریکایی پیام تبریک این کشور را به سران اسرائیلی ابلاغ کند.
از زمان تاسیس اسرائیل و تنها با گذشت ساعات کمی از اعلام این موضوع توسط بن گوریون، نخست‌وزیر وقت اسرائیل، این امریکا بود که در این زمینه پیش‌دستی کرده و پیش از همه، اسرائیل را به رسمیت شناخت.
امروز نیز جشن سالگرد تاسیس اسرائیل شاهد حضور رئیس‌جمهور امریکا و پیام‌های تبریک و حمایت نامزد‌های برجسته‌ ریاست‌جمهوری این کشور از راه دور است به طوری که هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا در بیانیه‌ای که به مناسبت این روز منتشر کرده به اسرائیلی‌ها به دلیل ایجاد یک نظام دموکراتیک قدرتمند تبریک گفته است.
وی هم چنین به اصول، ارزش‌ها و رابطه مشترک و قدرتمند بین اسرائیل و امریکا نیز اشاره کرده است.
باراک اوباما، دیگر نامزد دموکرات امریکا نیز پیام تبریکش را به مناسبت سالگرد تاسیس اسرائیل به اسرائیلی‌ها ابلاغ و اعلام کرده است که نه تنها ۶۰ سال بلکه ۶۰۰ سال دیگر به عنوان بزرگترین هم پیمان اسرائیل در کنار این رژیم خواهد ایستاد.
جان مک کین، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا نیز از این گردونه بیرون نمانده و ضمن ابلاغ پیام تبریک به اسرائیلی‌ها تاکید کرده است که اسرائیل همچنان به عنوان یک کشور باقی خواهد ماند.
این عملکرد بخشی از سیاست حمایت بی‌دریغ واشنگتن از اسرائیل است که در تمامی سال‌های پس از اعلام موجودیت این رژیم با قدرت تمام به حمایت از آن پرداخته است و گویی حمایت از صهیونیست‌ها به بخشی لاینفک از سیاست خارجی امریکا تبدیل شده است.
بوش در حالی برای شرکت در مراسم شصتمین سالگرد اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی وارد سرزمین‌های اشغالی می‌شود که دورنمای روشنی از حل و فصل بحران خاورمیانه وجود ندارد و آلام و رنج فلسطینی‌ها به رغم مخالفت جهانی با اقدامات اسرائیلی‌ها به قوت خود باقی است.
هر چند که این ابراز احساسات رهبران امریکایی رویداد نو و جدیدی نیست اما هرگز نمی‌تواند حقایق موجود در خصوص تاریخ پر از ابهام تاسیس اسرائیل را انکار کند.
همانطور که حضور جورج بوش در جشن تاسیس اسرائیل نیز نمی‌تواند به نادیده گرفتن این اصل مهم منجر شود که تشکیل اسرائیل چیزی جز فاجعه، جنگ، ویرانی، آوارگی و کشتار برای مردم فلسطین و اعراب به ارمغان نیاورده است و تاریخ سراسر ظلم و جور اسرائیل همچنان با طرح‌ها وسیاست‌های خصمانه، ویرانگر و شناخته‌ شده این رژیم در منطقه ادامه خواهد یافت.
منبع: الحیات / ترجمه: ایسنا
منبع : روزنامه جام‌جم