چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

امنیت در دنیای ۶۴ بیتی‌


امنیت در دنیای ۶۴ بیتی‌
بسیاری از برنامه‌های ۳۲ بیتی تحت ویندوز، در محیط ویندوز ۶۴ بیتی، عملكرد خوبی دارند. با این وجود اكثر برنامه‌ها و نرم‌افزارهای امنیتی، پاسخگوی نیاز كاربران در این محیط نیستند‌. ‌اگر كامپیوتر شما، دارای ریزپردازنده ۶۴ بیتی باشد، به‌دلیل مشكل ناسازگاری محصولات و برنامه‌های امنیتی ارائه شده، شما را مجبور می‌سازد كه استفاده از محصول جدید مایكروسافت، یعنی نسخه حرفه‌ای و ۶۴ بیتی سیستم عامل ویندوز اكس‌پی (Microsoft WindowsXP Professional x۶۴ Edition)، یا به‌طور مختصر‌‌ (XP۶۴) را به تعویق بیندازید‌.
‌سیستم عامل ‌XP۶۴، از سیستم عامل ۳۲ بیتی ویندوز‌ XP ‌سرویس پك ۲، تقریبا غیرقابل تشخیص است. در این سیستم‌عامل جدید مایكروسافت، تمام ارتقاهای امنیتی سرویس پك ۲، نظیر‌ SecurityCenter ‌و نسخه ۶۴ بیتی‌ Windows Firewall ‌سازگار با محیط سیستم عامل‌های سابق، گنجانده شده است. در حقیقت سنگ‌بنای برنامه‌نویسی آن بر روی نسخه قابل اعتماد Windows Server ۲۰۰۳ ‌نهاده شده است. تعداد زیادی ازبرنامه‌های ۳۲ بیتی، در محیط ۶۴ بیتی عملكردی مناسب و یا حتی بهتر دارند‌‌.
‌در حقیقت، دلیل قابل‌قبولی برای كاربران معمولی كامپیوتر، جهت نصب و استفاده از سیستم‌عامل XP۶۴ وجود ندارد؛ حتی اگر از ریزپردازنده ۶۴‌‌بیتی استفاده نمایند‌. ‌متاسفانه بسیاری از نرم‌افزارهای ویروس‌یاب و فایروال‌های شخصی، جزء معدود برنامه‌هایی هستند كه تحت محیط ‌۶۴ بیتی، عملكرد مناسب و قابل قبولی از خود نشان نداده اند.‌
بسیاری از تولید كنندگان این‌گونه نرم افزارها نظیر Symantec AntiVirus Corporate Edition ۱۰,۰ ‌و McAfee VirusScan Enterprise ۸.۰i، ادعا كرده‌اند كه در نسخه‌های جدید و بروزشده خود، امكان سازگاری با محیط‌های‌ ۶۴ بیتی را گنجانده‌اند. ولی متاسفانه، در عمل و با راه‌اندازی آن‌ها در سیستم‌عامل XP۶۴, شاهد عكس ادعای آن‌ها هستیم‌.
‌در حال حاضر می‌توان اذعان‌كرد كه هیچ برنامه واقعی ۶۴ بیتی‌ای مخصوص این محیط در دسترس نیست. تعداد اندكی از برنامه های ۳۲ بیتی، نظیر آخرین نسخه فتوشاپ، به‌گونه‌ای طراحی شده است كه می‌تواند مقدار فضای بیشتری از حافظه را به خود اختصاص دهد. لذا اجرای این برنامه در سیستم‌عامل ‌XP۶۴، محیط مساعدی برای آن محسوب شده واین قابلیت را دارد كه از محدوده ظرفیت ۲ ‌گیگابایت هر پردازنده، تا ظرفیت‌‌ ۴ گیگابایت یك پردازنده بهره لازم را ببرد.‌
حال اجازه دهید به جنبه مثبت كار در محیط‌های ۶۴ بیتی توجه كنیم‌.‌ ذكر این نكته حائز اهمیت است كه بعضی از نرم‌افزارهای مخرب، در محیط ۶۴ بیتی عقیم می‌مانند‌‌.‌‌ به‌عنوان مثال، ‌rootkitهایی كه به وسیله هكرها جهت تخریب كامپیوترها مورد استفاده قرار‌‌می‌گیرند، بیشتر مناسب تخریب سیستم‌های ۳۲ بیتی هستند تا محیط‌های ۶۴ بیتی‌. ویروس‌هایی كه از روش سرریز كردن بافر استفاده می‌كنند، برنامه هدف را تخریب كرده و از كارمی‌اندازند؛ بدون آن‌كه كنترل برنامه را در دست بگیرند‌.‌
با این‌حال ذكر این مورد مهم است كه حملات مهندسی اجتماعی با تكنیك‌های خاص خود، حملات شیادانه از طریق نامه‌های موسوم به ‌phishing، حملات ویروس‌نویسان و سازندگان كرم‌های اینترنتی، حملات تبلیغاتی، و حمله از طریق جاسازی برنامه جاسوسی در كامپیوترهای مقصد، به‌سرعت در حال توسعه در محیط‌های ۶۴ بیتی می‌باشد‌. كرم مخرب ‌‌Bagle و ویروس‌‌ Sober توانسته‌اند در محیط‌های ۶۴ بیتی فعالیت كنند.‌‌ ‌ویروس‌های دیگری نیز توسط ویروس نویسان در حال ساختند ‌كه به‌زودی خواهند توانست خود را با محیط ۶۴‌‌بیتی سازگار نموده و به آن نفوذ كنند.‌
ویروس‌هایی كه برای تخریب برنامه‌های ۶۴بیتی ساخته می‌شوند، با نام W۶۴ شناخته شده‌اند‌. ‌ویروس ‌Rugrat كه در ماه می ۲۰۰۴ ساخته شد، سیستم‌های Itanium را به‌طور خاص مورد هجوم قرار‌می‌داد.
با این‌كه سیستم‌های ایتانیوم در محیط ۶۴ بیتی قابل بهره برداری نیستند، ویروس ‌‌Rugrat كه برای حمله به سیستم ایتانیوم طراحی شده بود، در محیط ۶۴ بیتی نیز فعال است.‌
بسیاری از تولید‌‌كنندگان، تاكنون هیچ تدابیر مشخصی برای رفع معضل سازگاری محصولاتشان با محیط ۶۴‌‌بیتی اتخاذ نكرده و هیچ طرح خاصی برای رویارویی با مشكل عدم امنیت در این محیط‌ها ارائه نداده اند.
Symantec و‌ McAfee ‌ادعا دارند كه با توجه به نیاز بازار، راهكارهای خاصی برای سیستم‌های ۶۴ بیتی ارائه می‌دهند تا نیازهای كاربران را به موقع تامین كنند. امیدواریم كه این ادعاها هر چه سریع‌تر به واقعیت بپیوندد.‌
F-Secure قصد دارد تا سال ۲۰۰۶، نسخه ۶۴ بیتی خود را ارائه بدهند. ‌‌BitDefender نیز تا نیمه دوم سال ۲۰۰۵ این نسخه را ارائه خواهد‌داد. ‌‌ZoneLabs اعلام كرده‌است كه در تابستان جاری نسخه آزمایشی ZoneAlarm خود را، در محیط ۶۴ بیتی، روانه بازار خواهد كرد وتا ماه سپتامبر، نسخه كامل آن را تحویل خواهد داد.‌‌ همچنین نسخه بتا‌AntiSpyware مایكروسافت، با موفقیت در محیط سیستم‌عامل XP۶۴ قابل‌‌‌نصب و استفاده می‌باشد. همچنین بسیاری از نرم‌افزارهای جاسوس‌یاب، با سیستم‌های ۶۴ بیتی سازگار هستند‌‌.
‌شركت نرم‌افزاری FBM ادعا‌می‌كند محصول Zero-Spyware آن با محیط‌های ۶۴ بیتی سازگاری كامل دارد. شركت نرم‌افزاری Tenebril نیز برای نسخه ‌‌SpyCatcher خود، همین ادعا را مطرح می‌كند‌.
‌شركت نرم‌افزاری Sunbelt هنوز در حال انجام عملیات تست نسخه CounterSpy خود تحت سیستم‌عامل XP۶۴ می باشد و تا به‌حال با مشكل خاصی روبه‌رو نشده است. نسخه ‌Spyware X-Terminator محصول شركت‌‌StompSoft و‌ Spyware Doctor ‌محصول شركت ‌PCTools نیز همین وضع را دارند. جای امید‌واری ‌است كه بسیاری از برنامه‌های جاسوس یاب، قابلیت ارتقا و عمل در سیستم های ۶۴ بیتی را دارند‌‌.
‌تعدادی از ویروس‌یاب‌ها و فایروال‌ها هم به همین صورت هستند. به عنوان مثال، همه نسخه‌های ضد‌ویروس!Avast ‌ونسخه خانگی رایگان آن، كه محصول شركت Alwil می‌باشند، با سیستم‌عامل‌‌ XP۶۴ سازگاراست‌. ‌قابل ذكر است كه !‌‌Avast نشان و لوگوی %‌ VB ۱۰۰ را به‌خود اختصاص داد‌.
Virus Bulletin مجله تخصصی (چاپ انگلستان) در زمینه شناسایی انواع ویروس‌ها و چگونگی حذف آن‌ها فعالیت می كند. به این صورت كه هر ماه، شرایطی را اعلام می‌كند و تولیدكنندگان نرم‌افزارهای ویروس یاب را به رقابت فرا می‌خواند. تولیدكنندگان، با توجه به شرایط اعلام شده، به رقابت برمی خیزند تا نشان %VB ۱۰۰ ماه را از آن خود كنند.
Virus Bulletin ‌هر ماه نتایج انجام تست‌های خود را بر روی نرم‌افزارهای عضو شده، از طریق وب سایت خود (‌www.virusbtn.com) و یا از طریق مجله، ارائه می‌دهد‌.‌ به‌عنوان مثال در نوامبر ۲۰۰۲، توجه خود را بر روی سیستم‌عامل ویندوز و ویروس‌های قابل انتشار درآن محیط معطوف كرده و ضد‌‌ویروس‌ Kaspersky ‌را برتر شناخت.
در آگوست ۲۰۰۲، توجه خود را به سیستم عامل ‌‌‌Novell Netware معطوف كرد و ‌Kaspersky Anti-Virus ۵.۰ for Linux در آوریل سال ۲۰۰۴، لوگوی %‌VB ۱۰۰ جهت شناسایی ویروس‌ها را در محیط‌ Red Hat Linux ‌به‌خود اختصاص دارد‌.
با توجه به بحران انتشار سریع ویروس‌ها و تغییر مكرر ماهیت آن‌ها، باید به دنبال نرم‌افزارهای ویروس یابی باشیم‌ ‌كه نه یك نشان %‌VB ۱۰۰، ‌‌‌بلكه چندین نشان را اخذ كرده باشد. مسلم است كه تولید‌كنندگان این گونه نرم افزارها همیشه در تب و تاب هستند كه محصول خود را بروز نگه دارند. وقتی تولیدكننده نرم‌افزاری این نشان را اخذ كرده باشد، این بدان معنی است كه مراحل تست خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و امتیازی از طرف ‌‌Virus Bulletin دریافت كرده‌‌ ‌است‌.
ICSA مركز و آزمایشگاه معتبری جهت بررسی و تست امنیت نرم‌افزارهای آنتی ویروسی و اعطای نشان كیفیت به نرم‌افزارهای آنتی ویروس برتر است. این مركز همچنین مكان قابل اعتمادی برای دریافت آخرین اطلاعات مربوط‌‌ ‌به ویروس‌ها و كرم‌های كامپیوتری، و اطلاع از آخرین كدهای مخرب می باشد. شما هر هفته با سر‌زدن به سایت به ‌www.icsa.net، می‌توانید از آخرین جزئیات مربوط به نرم‌افزار برتری كه نشان كیفیت را دریافت كرده‌است، مطلع شوید. همچنین از فهرست كاملی از نرم‌افزارهای ضد ویروسی كه توسط این مركز تایید شد‌ه اند نیز اطلا‌ع پیدا كنید.
Tiny Firewall، نرم افزار ‌‌۶۴‌ بیتی محصول شركت Tiny، در حال حاضر در اختیار عموم قرار گرفته است‌‌. این نرم‌افزار توانست به‌صورت موفقیت آمیزی پورت‌هایی كه برای تست سیستم مورد استفاده قرار می‌گرفتند را مخفی نماید. همچنین این برنامه موفق شد‌ ‌تمام برنامه‌های نفوذگر ساخته شده توسط تیم برنامه نویسی ما را شناسایی و مانع نفوذ آن‌ها شود.‌
هر چند پیغام‌های Tiny Firewall در طول اجرا و استفاده از آن ممكن است مزاحمت ایجاد كند، ولی اطمینان داریم كه از نسخه قابل اعتمادی استفاده می‌كنیم. به‌طور كلی برنامه‌های مخرب محیط ۶۴ بیتی، شما را مجبور به ارتقای سیستم عامل خواهد كرد.‌ سیستم شما نیز مانند سایر سیستم ها در معرض حملات ویروسی - اینترنتی است. پس كمربندهای خود را ببندید وبا شناختن مجموعه نرم‌افزارهای امنیتی سازگار با محیط ۶۴ بیتی، ورود خود را به دنیای ۶۴ بیتی تضمین كنید.‌
منبع:‌ پی‌سی مگزین - آگوست ۲۰۰۵
ترجمه: نیكا ماجد اسدی
منبع : ماهنامه شبکه