چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مراقب افکارتان باشید
● مثبت اندیشی
آیا تـا به حال به این موضوع فکر کرده اید که همیشه و درهـمه زمان ها در حال فکر کردن هستیدو هر چه که در این جهان اتفاق می افتد، از یک فکر شروع می شود؟ در این مقاله قصد داریم راه های ساده ای را به شما معرفی کـنـیم تا از طریـق آن بـتوانـیـد افـکارتان را کنترل کنید و به موفقیت و خوشبختی دست یابید.
● از افکارتان آگاه باشید
ابـتـدا سعـی کنـیـد از بـیرون و به عنوان یک غریبه به افکار خـودتان نـگاه کـنـیـد و تـصور کنیـد کـه ایـنـها افـکـار خودتان نیستند و متعلق به فرد دیگری میباشند.
حتی ممکن است به خاطر این افکار از کوره در بروید اما اشکالی ندارد، این واکنش کاملاً طبیعی است، مخصوصاً برای شما که تازه کارتان را شروع کرده اید. وقتی با این مشکل روبرو شدید، بهترین کار این است که سریعاً از آن فکر بیرون آیید و بار دیگر بررسی افکارتان را به عنوان یک غریبه آغاز کنید.
▪ بعد از مدتی، متوجه خواهید شد که چه افکار منفی در سر دارید. حال می توانید روی افکار مثبتی که میتوانید آنها را جایگزین آن افکار منفی کنید تمرکز کنید. باید تلاش کنید تا افکار غیر ضروری را در ذهنتان از بین برده و میزان افکار ضروری و مثبت را بیشتر کنید. خودتان را به کاری مشغول کنید. غذا خوردن، تنفس عمیق، و تمرینات ریلکسیشن نیز می تواند به شما برای کنترل افکارتان کمک کند.
● افکار منفیتان را بشناسید
دفتری برای گزارش روزانه تهیه کرده و افکارتان را در آن بنویسید. وقایع و اتفاقات روزانه تان را نیز در آن بنویسید. آیا مطالبتان مثبت، مناسب، و کافی بوده است یا گیج کننده، زیادی و منفی؟ آیا قادر به تشخیص فاصله بین اتفاق و عکس العمل خودتان هستید؟ اگر جوابتان مثبت است، آیا می توانید افکار منفیتان را در آن لحظه پیش بینی کنید؟ اگر جوابتان منفی است، برای تشخیص این فواصل چه می توانید بکنید؟ آیا بین افکار و کلماتتان تفاوت وجود دارد؟ اگر وجود دارد به نظرتان قابل توجیه است؟ آیا راه بهتری برای هماهنگ کردن افکار و کلماتتان سراغ دارید؟ آیا پاسخهای کلامیتان کاملاً ضروری، مناسب و کافی بوده اند؟
بعضی وقت ها ما به کسی یا با خودمان حرف می زنیم، یا در مورد چیزی فکر میکنیم. از خودتان بپرسید چه چیز انگیزه صحبت کردن و شروع یک مکالمه را به شما می دهد. آیا آن مکالمه به نظرتان ضروری بوده است؟ هدف آن چه بوده؟ آیا هدف را عملی کرده است؟ اگر کرده از خودتان بپرسید چرا؟ آیا کلماتی غیر ضروری و منفی نیز بر زبانتان آمده است؟ آیا کلماتی که در فکر کردن، حرف زدن با خود و صحبت کردن با دیگری بر زبانتان آمده است، مناسب، کافی و مثبت بوده اند؟ آیا پس از این مکالمه احساس رضایت داشته اید؟ آیا می توانید راه هایی برای ارتقاء عملکردتان در صحبت کردن و فکر کردن پیدا کنید؟
یادتان باشد که دفتر گزارش روزانه برای شروع کار است تا بتوانید با افکار منفیتان آشنا شوید. بهتر است همان موقع که این افکار به وجود می آیند آنها را بررسی کنید و برای تحلیل های آتی رهایشان نکنید.
● از بین بردن افکار منفی
خورشید بزرگی را تصور کنید که نور زیادی منعکس می کند. از این نور قوی برای کشتن افکار، احساسات، و تصاویر منفی و ناخواسته خود استفاده کنید. از این خورشید فرضی به عنوان سلاحی گوش به زنگ استفاده کنید که به طور اتوماتیک هر فکر منفی را شناسایی کرده و با تشعشع خود از بین می برد. یادتان باشد دوست شماست و به شما وفادار می ماند.
تعداد دفعاتی که به این خورشید نیازمند شده اید را یادداشت کنید. این میزان تدریجاً رو به افزایش می رود و بعد ناگهان کاهش می یابد، چون ابتدا رفته رفته توانایی شما برای شناسایی افکار منفیتان بیشتر می شود. کاهش شدید تعداد دفعات هم به این خاطر است که چیزی که از آن استفاده نشود (در این مورد افکار منفی که مورد استفاده مان قرار نمی گیرند) کم کم از بین می روند.
● افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید
قدم اساسی در این روند، جایگزین کردن همه افکار منفی با افکار مثبت است. هرچه فاصله بین شناسایی افکار منفی و جایگزین کردن آن با افکار مثبت کمتر باشد بهتر است. طولانی بودن این فاصله، تاثیر افکار مثبت را کاهش می دهد. موفقیت و خوشبختی ما بستگی به تشخیص درست اهدافمان و دنبال کردن آنها دارد، و این دو کار نیز به نوبه خود به کنترل افکارمان بستگی دارند. کیفیت افکار ما، کیفیت نتایجی که به دست می آوریم را تعیین می کند. افکار ما قادرند صورت خارجی به خود بگیرند، چراکه در انتقال انرژی به سمت شرایط فیزیکی و ذهنی به کار می روند. موقعیت های خارجی می توانند بر افکار ما تاثیر بگذارند، اما فقط تا آن اندازه که افکارمان به آنها اجازه می دهند. پس تا می توانید مثبت فکر کنید، مثبت حرف بزنید، و نقل قول های مثبت بزرگان را بخوانید. دور و برتان را پر کنید از پوسترها و عکس هایی که پیام هایی مثبت ارائه می دهند. آنها را روی میزتان بچینید، به آینه توالت بچسبانید، به دیوار آویزان کنید یا هرطور دیگری که می توانید آنها را جلوی چشمانتان نکاه دارید.
یادتان باشد که این پیام ها در طولانی مدت اثر می کنند. پس جای آنها یا محتوایشان را هر از گاهی تغییر دهید. به هیچ عنوان اجازه ندهید تا این افکار در ذهنتان ضعیف شوند.
این پیام ها را به طور مناسب در پاسخ به افکار منفی خود استفاده کنید. پاسخ های شما به افکار منفیتان باید کاملاً مثبت باشند. مثلاً اگر فکر منفی مثل "من هیچوقت نمی توانم موفق شوم" به ذهنتان آمد، جوابی مثل "خورشید این فکر را از بین ببر، من می توانم" کافی نخواهد بود. این نوع جایگزینی تاثیرگذار نخواهد بود، چون مثل فکری امیدوارانه می ماند و فاقد اطمینان، عمق، و نفوذ است. بهتر است این افکار جایگزین را به صورت اهدافی معین و خاص ایجاد کنید.
در این مورد فکر "من می توانم موفق شوم. با شکست های سابق تجربه زیادی کسب کرده ام و می دانم باید به چه نکاتی توجه بیشتری پیدا کنم. من این نکات را گرد آورده و راه هایی برای بهبود و ارتقاء خود پیدا می کنم. باید برنامه ریزی کنم و بعد مطابق با آن رفتار کنم. هیچ دلیل وجود ندارد که من نتوانم موفق شوم. با برنامه ریزی، اجرا، کنترل، شناسایی و عمل در راستای اهدافم قطعاً موفق خواهم شد. در واقع من فکر می کنم همین الان هم به موفقیت دست یافته ام اما زمان من را از آن جدا کرده است. هر کاری لازم باشد برای رسیدن به موفقیت انجام می دهم. هیچ مانعی نمی تواند من را از هدفم بازدارد. باید راهم را پیدا کنم، و اگر هیچ راهی وجود نداشته باشد، خودم یک راه جدید می سازم."
● تقویت افکار
افکاری مثل این را می توان با احساسات و تصاویر دیگری تقویت کرد. این کارها ممکن است بیشتر از یک جایگزینی ساده با افکار مثبت طول بکشد، اما بسیار تاثیرگذارتر هستند و شما را قادر می سازند تا اهدافتان را به گام های عملی تقسیم کنید. به اتفاقات خوبی که در گذشته برایتان افتاده است فکر کنید. با این روشها افکارتان شکال مثبت به خود می گیرند و احساسات و افکارتان یکدیگر را تقویت می کنند، که به صورت کلی باعث می شود رفتار و افکار مثبت داشته باشید.
منبع : سایت تحلیلی MLM
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست