چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
دستاورد های نخستین المپیاد
بدون هیچ گونه شک و تردیدی باید یقین و باور کرد که طرح برپایی بازی های المپیاد ورزشی ایرانیان می تواند یکی از سندهای افتخارآمیز دوران ریاست مهندس علی آبادی در ورزش باشد، اگر ماندگار و پیگیر بماند و اگر به چشم مسابقه های قهرمانی کشور با شکل دیرین و با بی تفاوتی و باری به هرجهت انجام نشود.
بارها از زبان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی شنیده ایم که این بازیها و مسابقه ها علاوه بر ارزشیابی تلاش و فعالیت تربیت بدنی استانها که ملاکی برای استعدادیابی و هزینه کردن در ورزش شهرها و اطراف و اکناف ایران خواهد بود، راهی است برای عبور و ورود به تیم های ملی، که هر مدعی قهرمانی و پهلوانی را وادار می سازد از طریق همین بازی های المپیادگونه به مقصد برسد و ما اضافه می کنیم که این رویداد و اتفاق مبارکی که در ورزش آغاز شده است اگر دوسالانه یا چهارسالانه هم انجام شود، کمترین خاصیتی که دارد مشغول کردن حداقل پانزده هزار ورزشکار جوان و جویای نام به تکاپو و تلاش مفیدی است که میلیونها بیننده و شنونده و خواننده رسانه ای دارد و هزاران خانواده و خانوار را به مدت ۲۰ روز به خود معطوف نگه می دارد و ورزش نقل محافل می شود و این، یعنی برنامه ای که جوان ها را به ورزش و فعالیت سالم و مثبت مشغول نگه داشتن و دور کردن از فکرها و اعمال خلاف. به حرمت همین انگیزه های کوچک هم باشد باید برای حمایت از المپیاد ورزشی ایرانیان بی دریغ کوشید.
نخستین المپیاد، تا یکی دو روز دیگر پایان می گیرد و چنان که گفته می شود از دوره بعد کرج به طور مستقل به جمع ۱۰ استان میزبان می پیوندد و علاوه بر این در دومین المپیاد، ایرانیان مقیم خارج در ۳ قاره آسیا، اروپا و آمریکا هم می توانند در این رقابت ها حضور یابند تا آوازه این المپیاد جهانی شود و نگاه ایرانیان مقیم ۵ قاره را به خود معطوف کند. با این شتاب و انگیزه هایی که نزد طراحان و برنامه ریزان این المپیاد می بینیم ممکن است تا شروع دومین دوره بسی تغییرات مثبت دیگر هم بر کمیت این رویداد ورزشی افزوده شود، اما آنچه می تواند بر پایداری و دوام این المپیاد بیفزاید کیفیتی است که می تواند یاد این بازی ها را در خاطره ها زنده نگاه دارد و بر رغبت حضور جوانان ورزشکار در این رقابت ها بیفزاید.
بدین منظور و برای آن که این المپیادها نتایجی مثبت به جای بگذارند و سازمان تربیت بدنی و دولت را که تمایلی برای هزینه کردن بیشتر نشان داده اند، پشیمان نکند پیشنهادهایی داریم که اگر مورد قبول کارشناسان قرار گیرد می تواند در المپیادهای بعدی به کار بسته شود.
۱) مسئولان این مسابقه ها در هر استان یا ناظران سازمان تربیت بدنی در هر یک از مناطقی که بخشی از این المپیاد در جریان بوده است موظف شوند، بدون حب و بغض و گرایشی مثبت یا منفی گزارشی صادقانه تهیه کنند تا ملاک برگزاری دوره های بعد قرار گیرد.
با توجه به تهیه گزارش های قبلی از فعالیت های ورزشی در هر استان، که قبلاً سازمان تربیت بدنی را واقف به هرگونه کمبود یا توانایی سخت افزاری و نرم افزاری ورزش در روستاها، شهرها و استانها کرده است، تهیه چنین گزارش هایی چندان کار مشکل یا وقت گیری نمی تواند باشد. لب کلام این که باید پی برد این المپیاد به ما چه داده و چه می دهد.
۲) انتخاب زمان مناسب برای انجام چنین بازیهایی با توجه به تفاوت های آب و هوایی و اقلیمی در گوشه گوشه کشورمان و با رعایت مسابقه های بین المللی و حضور تیم های ملی در رقابتهای جهانی، نکته دیگری است که می تواند جایگاه و پایگاه این بازیها را در تقویم ورزشی ایران مستحکم تر کند.
۳) حالا که تلاش هیأت های ورزشی شهرها و استانها، در این المپیادها مورد ارزیابی قرار می گیرد، فدراسیونها بهترین مراجعی هستند که می توانند به طور مستقیم دراین ارزش گذاری شریک باشند و نسبت به معرفی استعدادها، پدیده ها و چهره های جدید به تیمهای ملی نظرخواهی شوند.
۴) در مراسم گشایش این بازی ها که گزارشگری سر از پا نشناخته کوشید تا با غلو و بزرگ نمایی آن را تبدیل به بهترین جشنواره ورزشی قرن کند، سهل انگاری های زیادی شده بود که نباید از چشم بانیان المپیاد ایرانیان دور بماند. لابد سازمان تربیت بدنی و گردانندگان این مراسم که بارها در چنین رخدادهایی جهانی و بین المللی حضور داشته اند، در این مقایسه بیشتر از راقم این سطور آگاه باشند، اما تردیدی نیست که زمان کم و محدودیت مالی اجازه نداده است شور و غور کافی شود و نگاهی تخصصی تر در برنامه ریزی ها به کار آید.
وگرنه با مصرف تعدادی بادکنک رنگین، به کار گرفتن ۵ حلقه المپیک که نشانه همبستگی ۵ قاره است و ربطی به یک کشور ندارد در چنین مراسمی سهل انگاری صورت نمی گرفت و در مورد مشعل بازی ها و روشن کردن آن ساده نگری و بی تفاوتی نمی شد.
۵) چنین بازی هایی با چنین اهدافی از یک نماد بسیار ابتدایی و بسیار ساده استفاده کرده است که به جز یک دونده و یک مشعل چیزی در بر ندارد. بهتر است برای دوره بعد طرح چنین نمادی با توجه به اهداف آن به مسابقه گذارده شود.
۶) یکی از اهداف پنهان و آشکار این بازی ها دوستی و همبستگی و ایجاد علاقه (اتحاد ملی) در میان جوانان شهرها و استان ها، با فرهنگ های بومی مختلف است لذا بهتر است در پایان هر رویداد ورزشی استانی، برنامه ای شادمانه و تفریحی گنجانیده شود تا این المپیاد خاطره انگیزتر پایان پذیرد.
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست