سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
هند، پرجمعیت با پتانسیلهای بالا در صنعت اسباببازی
هند کشوریاست بسیار پرجمعیت و همجوار با تبت، که منطقهای در چین است. نظر به اینکه میانگین سنی مردم هند حدودا ۳۰ سال و رشد سالانه جمعیت آن ۵/۱درصد است، همواره این کشور در زمره کشورهای جوان قرار دارد و از نظر مصرف سرانه، دارای بازار پررونقی است.
با این وجود بر اساس آمار و ارقامهای بانک جهانی نمیتوان گفت که سرانه درآمد در این کشور نیز بالا است. اما باید توجه داشت از آنجا که اقتصاد هند در سالهای اخیر روند رو به رشدی را طی کرده این کشور به همراه برزیل، روسیه و چین، یکی از کشورهای بریک (BRIC) در فضای اقتصادی جهان است. کارشناسان معتقدند که رشد سریع اقتصاد یک کشور بهبود استاندارهای زندگی مردم آن کشور را به همراه خواهد داشت و با توجه به این ویژگیهای هند، انتظار میرود که کثرت جمعیت و رشد سریع اقتصادی منجر به ایجاد یک بازار بالقوه اسباببازی در این کشور شود.
نگاهی اجمالی بر اسباببازیهای ساخت هند
وسعت بازار اسباببازی هند چقدر است؟ یکی از مقامات سازمان توسعه صنعت ملل متحد (UNIDO) در هند در یک مصاحبه مطبوعاتی غیر رسمی در مورد بازار اسباببازی این کشور گفت: تولید ناخالص تجارت اسباببازی در هند تقریبا ۲۵میلیارد روپیه (حدودا ۶۳۰میلیون دلار آمریکا) است، با این وجود واردات اسباببازی هند از چین بالغ بر ۷۰میلیارد روپیه (حدودا ۷۶/۱بیلیون دلار آمریکا دلار) است. نزدیک به ۸۰درصد از اسباببازیهای بازار هند ساخت چین است و در حال حاضر بازار داخلی اسباببازی در این کشور با سرعت تقریبا ۱۵ تا ۲۰درصد رو به رشد است.
بر اساس گزارش سایت indianchild.com هند دارای بیش از ۸۰۰ بازار و توزیعکننده اسباببازی است و مقتدرترین رقیب برای اسباببازیهای داخلی این کشور نیز محصولات ارزان قیمت ساخت چین به شمار میرود. ماتل، فان اسکول و لگو معروفترین مارکهای اسباببازی در هند محسوب میشوند. به نقل از اداره مشاوره تجاری و اقتصادی هند، در طول سالهای مالی ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷، درآمد بازار خردهفروشی اسباببازی در این کشور به حدودا ۶۲۰میلیون دلار آمریکا افزایش یافت که نیمی از آن حاصل صادرات چین بوده است.
ریاض، یکی از واردکنندگان اسباببازی در هند گفت: حقیقتا تقاضای این کشور برای خرید اسباببازی بسیار بالا است و اسباببازیهای ارزانقیمت چین بسیار مورد علاقه مصرفکنندگان داخلی قرار دارد. امروز مصرفکنندگان هنگام انتخاب یک اسباببازی به دو فاکتور مهم قیمت و علامت تجاری آن بیش از هر فاکتور دیگر توجه میکنند.
هند از نظر روش فنی تولید فاقد یک بازوی تولید نیرومند است. یکی از مقامات اتحادیه تجارت اسباببازی در هند در این باره گفت، صنعت اسباببازی محافظهکارانه و آرام پیش میرود و متصدیان امور مایل به سرمایهگذاری در بخش تحقیق و روشهای فنی تولید این صنعت نیستند.
به رغم وجود نقطهنظرات متفاوت در بازار داخلی اسباببازی هند، اما پتانسیلهای بالای این کشور غیر قابل انکار است. بر همین اساس سالهاست که برخی از تولیدکنندگان جهانی، بازار هند را مورد توجه خاص قرار دادهاند. برای مثال هاسبرو تقریبا ۲ دهه است که به بازار این کشور وارد شده است.
یکی از کارکنان صنعت اسباببازی هند تصریح کرد: از یک سو این کشور با مشکل کپیبرداری از محصولاتش مواجه و دولت نیز تاکنون تحقیقاتی در این رابطه انجام نداده است و از سوی دیگر علامت تجاری اسباببازیها نیز نقش مهمی را در انتخاب کودکان ایفا نمیکند. طبق آمار و ارقام اتحادیه اسباببازی هند، ۹۰درصد از بازار ۲/۴میلیارد یوآنی اسباببازی نابسامان و سازمان نیافته است. این موضوع حاکی از این واقعیت است که تنها ۴۲۰میلیون RMB یوآن (واحد پول چین) از سهم بازار در دسترس قرار دارد. علایم تجاری معروف مانند هاسبرو و ماتل برخلاف تلاش دوازده سال خود تنها به بخش اندکی از سهم بازار مربوطه دست مییابند.
طبق سخنان یکی از توزیعکنندگان اسباببازی یکی از صنایعی است که رشد جهشی و دارای پتانسیلهای عظیم است. با این حال به علت ضعف تولیدکنندگان داخلی اسباببازی هند، سازندگان خارجی بازار این کشور را هدف قرار دادهاند.
● هند بستر اقتصادی مناسب برای سرمایهگذاریهای خارجی
به نظر میرسد، هند وارد دومین مرحله از اصلاحات اقتصادی خود شده است. به استثنای صنعت کشاورزی (به جز کشت چای)، انرژی اتمی، راهآهن، مستغلات، خرده فروشی و رسانه، هند در زمینه کنترل تجارت، سرمایهگذاری و مبادلات خارجی چندان شدت عمل به خرج نداده و سرمایهگذاری غیردولتی تقریبا در انواع و اقسام کسب و کارهای این کشور اعمال شده است. مان موهان سینگ، نخست وزیر هند، به دنبال سفر خود به چین گفت: در آینده تجارت چین- هند در زمینه انرژی، نرم افزار، منسوجات و دیگر اقلام تجاری توسعه خواهد یافت.
تحریم شش ماهه واردات اسباببازیهای چینی
با این حال به دنبال افزایش تنشهای جهانی نسبت به سیستم حمایت از تولیدات داخلی، هشدار اروپا و کانادا به آمریکا در مورد وادار کردن مصرفکنندگان به خرید کالاهای آمریکایی و بروز اعتراضات شدید در انگلیس بر ضد به کارگیری کارگران خارجی، هند نیز واردات اسباببازیهای چینی را به مدت شش ماه ممنوع اعلام کرد.
این اقدام هند که موجب به وجود آمدن تنشهای تجاری میان این دو اقتصاد بزرگ رو به رشد جهان شد، در راستای حفظ سلامت عمومیو مطابق با قوانین سازمان تجارت جهانی صورت گرفت.
بر اساس گزارش رسانههای هند، احتمالا دولت چین برای لغو این تحریم که تازهترین ضربه بر پیکر صنعت اسباببازی چین است، به سازمان تجارت جهانی متوسل خواهد شد. در حال حاضر چین تولید سهچهارم از اسباببازیهای جهان را در اختیار دارد، با این حال نگرانی موجود نسبت به ایمنی اسباببازیهای ساخت این کشور و همچنین رکورد جهانی دست به دست یکدیگر داده و ضربه شدیدی را بر این صنعت در محاصره چین وارد کردهاند، به طوری که تا پایان سال گذشته، تعداد شرکتهای چینی صادرکننده اسباببازی به نصف یعنی چهارهزار شرکت کاهش یافت و طبق گزارش اتحادیههای تجارت اسباببازی در هنگ کنگ، تاکنون دههاهزار کارخانه اسباببازی سازی تعطیل شدهاند.
هند تقریبا نیمی از اسباببازیهای مورد نیاز خود را از چین وارد میکند و ارزش بازار آن حدود ۳۵۰میلیون پوند در سال است. بهرغم اینکه دولت هند دلیلی برای تحریم واردات اسباببازیهای چینی ارائه نکرد، اما منابع آگاه علت این امر را نگرانی مقامات هند نسبت به افزایش میزان واردات اسباببازی عنوان کردهاند. این در حالی است که راج کومار، رییس اتحادیه تجارت اسباببازی هند گفت: سیاستمداران هند با هدف تامین منافع اقتصادی و امنیت مصرفکنندگان دست به تحریم واردات اسباببازیهای چینی زدهاند.
اکثر اسباببازیهای چینی شامل اسباببازیهای چهارچرخ، عروسکها، اسباببازیهای توپر، اسباببازیهای چوبی و فلزی، ابزارآلات موسیقی، پازلها و قطارهای الکتریکی مشمول تحریم واردات اسباببازی هند قرار گرفتند.
در ماه دسامبر، دولت چین با هدف کمک به سازندگان اسباببازی در این کشور، مالیات بر صادرات این کالاها را تا ۱۴درصد دیگر کاهش داد. به گفته آقای کومار، این تخفیف مالیاتها باعث شد کارخانههای اسباببازی هند به طور غیرمنصفانه در موقعیت نامساعدی قرار گیرند.
فو دونگیویی (Fu Donghui)، مدیرعامل شرکت حقوقی آلبرایت پکن و کارشناس حقوقی امور تجاری در این خصوص اظهار داشت: «این تحریم منطقی نیست و به دور از.»
او در مصاحبه با روزنامه دیلی چین گفت: «چنانچه دولت چین از دادگاه سازمان تجارت جهانی (WTO) درخواست استیناف کند، هند محکوم به شکست خواهد بود. با آنکه دولت چین در گذشته همواره سکوت کرده اما اینک شرایط تغییر کرده است و مراجعه به سازمان تجارت جهانی تصمیمی درست برای جلوگیری از سوء استفاده شرکای تجاری از قوانین WTO است.»
برخی از مفسران معتقدند که این تحریم ممکن است مانعی سر راه روابط نزدیک چین و پاکستان به وجود آورد، زیرا سیاستمداران هندی از اینکه شاه محمد قریشی، وزیر خارجه پاکستان در اواخر ماه ژانویه اعلام کرد که به چین اختیار تام داده است تا از جانب پاکستان در مورد حملات تروریستی در بمبئی مذاکره کند، به خشم آمدند.
وزیر خارجه پاکستان فاش کرد که به یافی، نماینده ویژه چین گفته است: «به دهلی بروید و شما از جانب ما اختیارتام دارید.» او افزود: پاکستان آماده قبول هر پیشنهاد چین در این رابطه است.
یکی از سخنگویان حزب کنگره ملی هند نیز گفت، هیچ کس حق میانجیگری و مداخله در مذاکره میان این دو کشور را ندارد.
در سال ۲۰۰۷، ماتل، بزرگترین تولیدکننده اسباببازی جهان ۲۱میلیون از اسباببازیهای ساخت چین را به علت وجود نگرانیهایی در مورد سمیبودن موادی که برای رنگ آمیزی آنها به کار برده شده بود و وجود فلز سنگین سرب در اسباببازیهای مخصوص کودکان نوپا، مرجوع کرد.
صنعت کارخانهای چین، تامینکننده اصلی اسباببازی، پوشاک و غذای جهان در سالهای اخیر با موجی از شکایات هزاران تن از مردم مواجه شده که به علت مصرف شیر خشکهای آلوده به پودر ملامین، (مادهای شیمیایی برای ساخت ظروف پلاستیکی) بیمار شدهاند.
● کاهش تحریم واردات اسباببازیهای چینی به هند
مقامات کشور هند در روز دوم مارس اعلام کردند، در صورتی که اسباببازیهای چینی دارای مهر سازمان جهانی استاندارد (ISO) باشد اقدام به کاهش تحریم واردات محصولات این کشور خواهند کرد.
هند با عملی ساختن این اقدام نگرانیهای مقامات پکن را کاهش داد، به طوری که طرفهای چینی این حرکت هند را گامیبزرگ برای تقویت همکاریهای میان دو کشور عنوان کردند. زانگ یان، سفیر چین در هند در مصاحبه ای در دهلی نو گفت: «هر دو کشور از تجارت آزاد حمایت میکنند... این اقدام هند دلیل محکمی برای تمایل چین و هند به همکاری نزدیک در راستای مهار بحران مالی و دستیابی به پیشرفتهای مشترک است.»یان در ادامه افزود: «هند و چین، بزرگترین کشورهای توسعه یافته جهان هستند و این دو کشور میتوانند با حسن انجام امور به رشد اقتصادی جهان کمک کنند و مانع گسترش بحران مالی جهان شوند.»
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست