جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
اوباما و معمای کوبا
هرچند مطابق آخرین نظرسنجیها باراک اوباما از هیلاری کلینتون،رقیب انتخاباتی خود عقب مانده است اما همچنان سعی دارد خود را به عنوان نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ معرفی کند.در جریان رای گیری سنا در خصوص طرح تجزیه عراق ،اوباما مخالفت خود را با این طرح اعلام نمود.همچنین حمایت افرادی مانند کالین پاول و برژینسکی به وی روحیه مضاعفی بخشیده است.
اخیرا این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ آمریکا، قول داده است که در صورت پیروزی، “سیاست بازتری” در قبال کوبا اتخاذ کند.
اوباما از جورج بوش رییسجمهور آمریکا که محدودیتهایی در سفر به کوبا ایجاد کرده و پولهایی با هدف سرنگونی رژیم کمونیستی فیدل کاسترو رهبر کوبا اختصاص داده، انتقاد کرده است.
این اقدامات خشم حدود ۵/۱ میلیون تن از مردم کوبا که در آمریکا زندگی میکنند را برانگیخته است. اکثر این افراد به شدت با فیدل کاسترو مخالف هستند، اما خواهان کمک به دوستان و وابستگان خود در این کشور هستند.
براساس قوانین آمریکا، شهروندان کوبایی - آمریکایی میتوانند یک بار در هر سه سال و ۱۴ روز در کوبا اقامت کنند.
اوباما تصریح کرده که آمریکا در قبال کوبا طی ۵۰ سال گذشته سیاست ناکامی داشته است.
وی قول داد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ آمریکا، حقوق نامحدودی در مورد سفر به کوبا و ارسال پول به این جزیره برای شهروندان آمریکایی - کوبایی اتخاذ کند. اما در حالی که باراک اوباما پیشنهادهایی را برای ملایمتر کردن تحریمهای کوبا مطرح میکند، هیلاری کلینتون طرفدار پی گیری خط مشی سختگیرانه تری نسبت به جزیره است.
اما دهیلاری کلینتون حتی خود را تندتر از همسرش و رئیس جمهور سابق آمریکا در قبال جزیره نشان داده و با نرمش در مقابل این کشور مخالف است.
کلینتون در واکنش به اوباما که علاوه بر سفر کوبایی تبارهای آمریکا به کشور زادگاه خود موافق کاهش حمایت مالی از تلویزیون ضد کاستروی مارتی نیز می باشد اعلام کرد، سفرها فقط در موارد بشردوستانه صورت گیرند و کمک به تلویزیون ضد کوبایی مارتی نیز ادامه یابد.
واقعیت امر این است که کوبا پس از پیروزی در خلیج خوکها به کانون مخالفت با ایالات متحده آمریکا در همسایگی این کشئر تبدیل شده است.این مسئله روندی ۵۰ ساله را پیموده است.از این رو افرادی مانند اوباما و کلینتون نمی توانند این روند را تغییر دهند.بوش پسر در طول ۷ سال اخیر ضربات زیادی را از جهت کوبا و فیدل کاسترو دریافت نموده است.پیروزی سوسیالیستهای در آمریکای جنوبی معلول حضور موثر افرادی مانند کاسترو و چاوز بوده است. لازم به ذکر است که هاوانا طی سالهای اخیر توان دفاعی خود را در آبهای کارائیب با هدف مقابله با تهاجم احتمالی واشنگتن افزایش داده است.
سازمان سیا بارها سعی نموده است فیدل کاسترو رهبر کوبا را ترور نموده و هاوانا را به عرصه ای جهت مانور خود تبدیل کند.اما این توطئه ها تاکنون ناکام مانده اند.هم اکنون افرادی مانند چاوز،کاسترو،مورالس ،اورتگا و رافائل کورا زنجیره ای ضد آمریکایی را در آمریکای جنوبی تشکیل داده اند و مبارزه ای گسترده را علیه کاخ سفید طرح ریزی نموده اند.جمهوریخواهان آمرکیا نیز به علت گستره حمایتهای مردمی از سوسیالیستها قدرت مداخله در امور داخلی این کشورها و تغییر وضعیت موجود را ندارند.
در نهایت اینکه پیروزی یا عدم پیروزی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ ایالات متحده آمریکا تاثیری در روند گسترش جبهه مخالفان واشنگتن در آمریکای لاتین نخواهد داشت.از این رو سران و نامزدهای دو حزب اصلی آمریکا در مقامی قرار ندارند که بخواهند برای آینده آمریکای جنوبی تصمیم گیری نمایند.
فاطمه جوانشیر
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست