جمعه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۲ / 9 June, 2023
مجله ویستا
مانچینی، آهنگساز جادویی

در موسیقیهای این آهنگساز اگر چه به ندرت لحظات تاریك و خشن یافت میشود، اما با این همه در برخی از آهنگهای او حالتی از غم توأم با درد و اشتیاق احساس میشود. چنین مواردی غالباً حاصل همكاری مانچینی با ترانهسرایی به نام «جان مریسر» بوده است. از جمله این آهنگها میتوان به موسیقی فیلمهای «صبحانه در تیفونی» و «روزهای شراب و گل» اشاره كرد.
پس زمینه موسیقیهای مانچینی را جاز تشكیل میدهد، و او قبل از آغاز كار در سینما چند سالی به آهنگسازی برای مجموعههای تلویزیونی نظیر «پیترگان» و «آقای لاكی» مشغول بود. نخستین فیلمهایی كه مانچینی برای آنها موسیقی نوشت، «داستان گلن میلر» و «بنی گلدمن» بودند. در این دو فیلم مانچینی بیشتر از تجربیات خود در گروههای رقص وآواز بهره برده است. سبك مانچینی در این فیلم و برخی دیگر از فیلمهایش بیشتر نزدیك به سبك گروه «بیگ بن» است تا سبكهای اركستر سمفونیك. تركیب سازهای او نوعاً شامل سازهای كوبهای همراه با زهی و اغلب با ترومپت به عنوان ساز اصلی است.
گاه نیز به جای ترومپت از ساكسیفون و یا فلوت استفاده كرده است.
آنچه آهنگهای مانچینی را به یادماندنی ساخته است، صرفاً لحنهای (Tune) خوب آنهاست. در بسیاری از موارد موسیقیهای متن مانچینی بیشتر مجموعهای از لحنها و صداهاست تا متنی به عنوان یك پس زمینه، یعنی آنچه كه در آهنگهای غالب آهنگسازان دیگر یافت میشود. این شیوه آهنگسازی مانچینی به خلق موسیقیهایی سرشار از احساس و تمهایی مملو از حس كنایه و طنز منجر شده است. آهنگها و تمهایی كه به مدت چند دهه مردم آنها را بر لب زمزمه كردهاند.
از میان مشهورترین آهنگهای او میتوان به موسیقی «پلنگ صورتی»، «رودخانه ما»، «صبحانه در تیفونی»، «پیترگان» و «بچه فیل راه میرود» اشاره كرد. ساخت موسیقی برای مجموعه تلویزیونی «تورن بردز» و فیلمهای سینمایی «متولد چهارم جولای»، «تماس شیطانی»، «زندانی زندا» و «دزدی كه به شام دعوت شد» از جمله دیگر كارهای اوست. هنری مانچینی سرانجام به سال ۱۹۹۴ بدرود حیات گفت.
منبع : پیلبان انیمیشن
همچنین مشاهده کنید
سایت الفخبرگزاری تحلیل بازارسایت اقتصاد 24خبرگزاری ایلناخبرگزاری مهرسایت تجارت نیوزسایت خبرآنلاینخبرگزاری فارسسایت پارسینهسایت دیدارنیوز