دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
انشاءا... که گربه است
بعید است در ایران یا كشورهایی از این دست مناظرهای شكل گرفته باشد كه در میانه یا پایان مناظره یكی از طرفین مجاب شده باشد كه دیگری درست میگوید و به اشتباه خود اقرار كند.مناظرهها در ایران برای آن است تا هر یك از طرفین مناظره سخنان خود را بگوید و برود بیآنكه بشنود طرف مقابل چه میگوید. این رفتار زمانی تشدید میشود كه سیاسیكاری چاشنی مناظره است.
دوشنبهشب گفتوگوی ویژه خبری شبكه دوم سیما میزبان حسین عبدهتبریزی، یكی از امضاكنندگان نامه اقتصاددانان و الیاس نادران اقتصاددان محافظهكار بود. نكته جالب توجه در این مناظره موضعگیریهای الیاس نادران در مقابل نامه اقتصاددانان و انتقادهایی بود كه در این نامه مطرح شده بود و البته حسین عبدهتبریزی در حوزه بانك و بورس آنها را تشریح میكرد.
نادران كه به دفاع از دولت نهم در این مناظره حاضر شده بود به جای دفاع از عملكرد دولت همسو و همفكر خود تمام استدلالهای خود را بر انتقاد از دولتهای پیش از دولت نهم استوار كرده بود. البته این حق مسلم هر مناظرهكنندهای است كه استراتژی دفاع از عملكرد خود و همفكرانش را آنگونه كه خود میخواهد اتخاذ كند، اما نكتهای كه الیاس نادران به آن توجهی نداشت این بود كه حتی اگر دولتهای پیشین در اتخاذ سیاستهای اقتصادی یا سیاسی خود اشتباه كرده باشند، بازهم این اشتباهات مجوزی برای آن نیست كه دولت همفكر و همسو با او همان اشتباهات را با شدت و حدت بیشتری دنبال كند. اساسا اگر بر این باور باشیم كه تمام دولتهای پیش از دولت نهم اشتباه كردهاند، كه ادعای نادران و همفكران اوست، ذرهای از مسوولیت دولت نهم و همفكران این دولت در مراكز تصمیمگیر كم نمیكند.
اما اوج استفاده از هر ابزاری برای پیروزی در میدان مناظره آنجاست كه یك طرف متوسل به آماری شود كه كمترین نسبت را با واقعیت دارد. الیاس نادران در همین مناظره در جایی میگوید: <متوسط نرخ رشد در دولت خاتمی ۴درصد بود كه این نرخ در سال ۸۴ به ۴/۵ درصد و سال ۸۵ به ۵/۵ درصد افزایش یافت و متوسط تورم ۵/۱۵ درصد در دولت خاتمی به ۶/۱۳ درصد در سال ۸۵ كاهش یافت.> معلوم نیست منابع آماری نادران كدام سازمان یا موسسه است كه چنین اختلاف فاحشی با آمار بانك مركزی و سازمان مدیریت و برنامهریزی دارد. بر اساس آنچه این دو نهاد و سازمان ارائه كردهاند، میانگین رشد اقتصادی در دوره سالهای ۷۹ تا ۸۳، ۵/۵ درصد بوده است، نه ۴ درصد ادعایی نادران؛ ضمن آنكه رشد اقتصادی در ۹ ماه سال ۸۵ براساس آمار مقدماتی بانك مركزی ۳/۵ درصد بوده است، نه آنچه نادران میگوید. براساس گزارشهای بانك مركزی، متوسط نرخ تورم در دوره سالهای ۷۹ تا ۸۳، ۱/۱۴ درصد بوده است كه این عدد از سوی نادران به ۵/۱۵ درصد افزایش یافته است. البته تناقض آماری در حوزه اقتصاد فقط مختص نادران نیست، در دو سال اخیر دولت نهم در تمام روزها و ماهها با این مشكل دست و پنجه نرم كرده است. كمتر از چند روز از انتشار گزارش اقتصادی دولت نهم میگذرد كه در آن نرخ تورم به جای ۶/۱۳ درصد، ۶/۱۲ درصد اعلام شده است.
هرچند كه ترجیح این است ۶/۱۲درصد اعلامشده برای نرخ تورم در گزارش اقتصادی دولت اشتباه تایپی باشد نه چیز دیگر و اشتباهات آماری الیاس نادران از بابت همراه نداشتن عینك ایشان اتفاق افتاده باشد، نه نیتی دیگر.
آرش حسننیا
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست