چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
نگاهی به چگونگی انتخاب تلفن همراه توسط ایرانیها
آمار سیمکارتهای فعال در کشور نشان میدهد تلفن همراه از بازار کالای لوکس خارج شده و به عنوان یکی از ابزار ضروری برقراری ارتباط، گوشهای از زندگی روزمره بسیاری از ایرانیها نشسته است. با توجه به رقابتی که منجر به کاهش قیمت سیمکارت و حتی گوشی تلفن همراه در بازار شده است، نهتنها تمام خانوادههای سطح بالا و متوسط ایرانی از تلفن همراه استفاده میکنند، بلکه نیمی از خانوادههایی که زیر خط واقعی فقر نیز هستند از این وسیله بهره میبرند.
با خارج شدن تلفن همراه از بازار لوکس کالا به دلیل رواج ناگهانی آن، زمینهای برای خرید ارزانتر سیمکارت و گوشی تلفن همراه و عادت استفاده از آن فراهم شد. بگذریم از عادت غریب بسیاری که برای داشتن و عقب نماندن از قافله دارای بسیاری چیزها میشوند. دلیل جای گرفتن این کالا در سبد خانواده به دلیل استفاده از امکانات تلفنهای همراه نیست.
هنگامی که صحبت از امکانات تلفن همراه به میان میآید، بسیاری خوشحال میشوند که در اقلیت قرار گرفتهاند؛ چرا؟ به دلیل اینکه از دوربین تلفن همراه خود برای عکاسی دیجیتال استفاده میکنند و از ساعت آن نیز برای بیدار شدن... اما استفاده از دوربینهای عکاسی تلفنهای همراه این روزها سرسری است؛ تنظیمات دست نخورده باقی میماند و همه چیز اتوماتیکوار پیش میرود.
این روزها دستهبندی تلفنهای همراه از سوی سازندگان، نشان میدهد سریهای مختلف با تمرکز بر کاراییهای متفاوت در برآورده کردن برخی نیازها پیشروتر هستند. هر سری از تلفنهای همراه، در برخی سرویسها، عملکردی با کیفیتی متفاوت دارند.
شاید بتوان سونی اریکسون را یکی از سازندگانی دانست که در حوزه تلفن همراه با ایجاد تنوع در این دستهبندیها، توانسته است کاربران را به سوی خود جذب کند. البته اگر فرض نکنیم کاربران هنگام خرید، تنها به زیبایی و ظاهر گوشی تلفن همراه توجه میکنند نه به اینکه مدل مورد نظرشان در کدام سری جای گرفته و بر چه خدماتی متمرکز است.
● سریبندی تلفنهای همراه سونیاریکسون
سونی اریکسون سالهاست در آسیا با نوکیا رقابت میکند. اگر نوکیا با تنوع در محصولاتش -که منجر به تنوع در قیمت کالا نیز میشود- مورد علاقه بسیاری از کاربران است، سونیاریکسون به خاطر راحتی کار با منو محبوب شده.
طی سالهای اخیر البته تنوع ظاهری نیز در محصولات سونی اریکسون در نظر گرفته شده است. این تولیدکننده یکی از معدود تولیدکنندگان تلفن همراه است که بر دستهبندی محصولات خود اصرار میورزد.
سونی اریکسون برای تلفنهای همراهش ۱۳ سری تعیین کرده است:
۱) سری D : گوشیهای همراه متوسط. اختصاصی برای اپراتور T-Mobile (Deutsche Telekom)
۲) سری F : گوشیهای همراه متوسط. اختصاصی برای اپراتور Vodafone و اپراتورهای تابع Vodafone
۳) سری J : گوشیهای در حد پایین که دوربین ندارند با کاربری ساده و عمومی(Junior)
۴) سری K : گوشیهای همراه از حد پایین تا بالا. دوربینهایی که با طراحی dual front ارایه میشوند. مدلهای خاصی تحت نام CyberShot نامگذاری و روی کیفیت دوربینهای عکاسی متمرکز شدهاند («Kamera» سوئدی).
۵) سری M : سری متوسط گوشیهای هوشمند با سیستم عامل سیمبین Messaging)).
۶) سری P : گوشیهای هوشمند در سطح بالا با سیستم عامل سیمبینPDA) ).
۷) سری S : گوشیهای همراه سطح بالا تا متوسط به صورت چرخنده یا لغزنده Swivel)).
۸) سری T : گوشیهای همراه از سطح پایین تا سطح بالا و قالبدهی از اریکسون (مد).
۹) سری V : گوشیهای همراه متوسط به بالای اختصاصی برای اپراتور تلفن همراهVodafone .
۱۰) سری W : گوشیهای همراه سطح پایین تا بالا که Walkman نامگذاری شدهاند و برای پخش موسیقی مناسب هستند.
۱۱) سری Z : گوشیهای همراه سطح پایین تا بالای خانوادگی (مد) با بدنهای محکم و کارایی ساده (Ze Bobber ).
۱۲) سری R : گوشیهای همراه سطح پایین با قابلیت منحصربهفرد در سرویس رادیو FM، AM (Radio).
۱۳) سری C : گوشیهای همراه متوسط به بالا با دوربینهای دیجیتال حرفهای (Cybershot).
● سریبندی تلفنهای همراه نوکیا
نوکیا نیز با تمام علاقه در استفاده از اعداد برای نامگذاری مدل تلفنهای همراهش، ناگزیر به سمت دستهبندی و سریبندی کارایی محصولات خود به حرکت افتاد.
در حال حاضر کنار اعدادی که در خانواده نوکیا، مدلها را از هم متمایز میکند، دو سری جای گرفته اند؛ سری N و سری E.
● سری N
محصولات سری N که اولین محصولات طبقهبندی شده نوکیا در آن جای گرفت، به شکل محسوسی با مدلهای عددی نوکیا متفاوت بود. این خانواده کوچک که به سری Multimedia مشهور شد امکانات با کیفیتتری نسبت به گذشته در اختیار کاربران قرار داد. تمرکز نوکیا در این سری بر استفاده از دوربینها و اسپیکرهای قویتر و نرمافزارهای پخش موسیقی جدیدتر است. استفاده راحت از اینترنت و وبگردی با موبایل نیز گزینه دیگری است که هر روز در این سری ارتقا پیدا میکند. نوکیا همچنین با همکاری با شرکتهایی مانند کارل زایس (Carl Zeiss)، آدوب (Adobe) و فلیکر (Flickr) برای کاربران خود جذابیت بیشتری در این سری ایجاد کرد.
● سری E
گوشیهای تلفن همراه سری E نوکیا، گوشیهای مدیریتی و تجاری به شمار میرود که بتازگی وارد بازار شده است. در حالی که نوکیا در سری N خود با تمرکز بر قابلیتهای چند رسانهای سعی در جذب مخاطبان دارد، در سری E بر هوشمندی و قابلیتهای مدیریتی تمرکز کرده است.
از ویژگیهای عمده سری E که در بیشتر گوشیهای این خانواده یافت میشود میتوان به صفحه نمایشهای ارتقا یافته با فرمت QVGA، سرویسهای پیشرفته ارسال و دریافت عکس و ایمیل، آنتن Wi-Fi به همراه VoIP، ارتقای حافظه داخلی به همراه اسلات کارت حافظه، EDGE و
G۳ با سرعت بالای انتقال دادهها اشاره کرد.
این سری که در حقیقت نام خود را از Web and E-Mail گرفته است به دنبال تمرکز سونی اریکسون بر استفاده از امکانات اینترنتی وارد میدان رقابت شد. هر چند این سری گوشیهای نوکیا از ظاهر ظریف و کلاسیکی بهره نمیبرند اما امکاناتی که به کاربران میدهند سبب محبوبیت آنها میشود. اجرای فایلهای PDF و برنامههای آفیس (Word،Excel ،Outlook ، Access، Powerpoin و...) از ویژگی این سری است. به این ترتیب سری E نوکیا نه تنها برای مدیران و بازرگانان کارایی دارد بلکه برای استادان، مهندسان و دانشجویان نیز مناسب است.
● سریهای عددی
مدلهای عددی نوکیا نیز شامل ۳ سری ۳۰، ۴۰ و ۶۰ میشود. سری ۳۰ و ۴۰ مدلهای عددی نوکیا، گوشیهای سری جاوا هستند که برنامهها و بازیهایی با فرمت jar و jad را پشتیبانی میکنند.
اما سری ۶۰ که پیشرفتهترین سری بین مدلهای عددی نوکیا به شمار میروند، برنامههای sis را اجرا میکنند.
● این i در انتهای مدلهای نوکیا چیست؟
طبیعی است که پس از ارایه هر محصولی به بازار، نقطه ضعفهایی در کارایی آن محصول شناسایی میشود که تولیدکنندگان در تولید دوباره همان مدل برای رفع آن میکوشند. نوکیا نیز پس از اولین عرضه هر مدلی به بازار، پس از انجام نظرسنجی نقاط ضعف محصول خود را شناسایی و در دور بعدی تولید آنها را برطرف میکند و به دنبال اسم مدل گوشی تلفن همراهش یک i میگذارد. بنابراین برای مثال بین دو مدل ۶۳۰۰ و ۶۳۰۰i بهتر آن است که شما مدلی با یک i را انتخاب کنید و آسوده خاطر باشید که آن مدل ارتقایافته است.
● سریبندی موبایلهای سامسونگ
به غیر از نوکیا و سونیاریکسون که از فروش و محبوبیت فراوانی در بازار برخوردار هستند، سامسونگ نیز یکی از برندهایی محسوب میشود که در بازارهای بینالمللی از فروش خوبی برخوردار است. این شرکت که فقط روی تولید تلفن همراه متمرکز نیست برای گوشیهای خود سریبندی دارد. این سریبندی مانند نوکیا و سونیاریکسون از دقت بالایی برخوردار نیست.
سری D سامسونگ شامل گوشیهای باریک و کوچکی میشوند که با تنوع در رنگ به بازار نشاط دادند. افتخار این سری، باریکی و کوچکی آن است.
در سری E سامسونگ به کاربردگرایی ساده و جمعآوری فناوری در گوشی توجه شده است. به طور کلی میتوان گوشیهای سری E سامسونگ را یک گوشی با کارایی و کیفیت مناسب و در عین حال ساده دانست.
سامسونگ در سری X سعی کرده امکانات چندرسانهای خود را ارتقا دهد و بیش از هر چیزی به امکان پخش موسیقی توجه داشته است. تلاش برای ارتقای امکانات چندرسانهای از سوی سامسونگ، سری F را نیز متولد کرد.
سری U سامسونگ جایگزین محصولاتی است که فناوری نوین ارتباطی در آنها به کار گرفته شده است. از آن جمله میتوان به فناوریهای بیسیم اشاره کرد.
سری G که در کنار سری U از محبوبترین سریهای سامسونگ محسوب میشوند در پی ارتقا کارایی در کنار زیبایی ظاهری گوشیهای تلفن همراه هستند. محصولات این سری از دوربین عکاسی ارتقا یافتهای بهره میبرند.
● انتخاب بر اساس نیاز نه زیبایی
در زمانهای که بسیاری از افراد شاغل، دانشجوها و دانشآموزان هر روز بیش از گذشته به استفاده از تکنولوژیهای روز، دستگاههای چندرسانهای قابلحمل و همراه داشتن اطلاعات نیازمند میشوند، باید برای انتخاب اینگونه ابزار و وسایل بیش از اینکه به ظاهر و زیبایی اهمیت بدهند، به کارایی دستگاه توجه کنند.
متاسفانه این موضوع هنوز میان کاربران ایرانی موبایل پذیرفته شده نیست. تا چندی پیش بیشتر ایرانیها هنگام خرید تلفن همراه به زیبایی، رنگ، سبکی و در نهایت وضوح دوربین دیجیتال آن دقت میکردند. این معیار با اطلاعرسانی و فرهنگسازی سازندگان تلفن همراه و شرکتهای توزیعکننده در حال تغییر است.
شاید بهتر باشد به جای تمرکز بر دوربین عکاسی گوشیهای موبایل، به سایر امکانات آن توجه کنیم و در عوض دوربین جیبی کوچکی جدا از تلفن همراهمان داشته باشیم. همچنین میتوانیم به جای حساسیت بر کیفیت پخش موسیقی، از Mp۳ Player کوچکی استفاده و در عوض خدمات دیگری از گوشی تلفن همراهمان دریافت کنیم.
اما اگر اصرار بر استفاده از دوربین عکاسی موبایل دارید بهتر است از سری K و C سونی اریکسون یا سری N نوکیا استفاده کنید.
اگر دوست دارید Mp۳ Player و تلفن همراهتان یکی باشد میان سری W سونی اریکسون و N نوکیا دنبال مدل مورد نظرتان بگردید.
اگر برای شما تنها ارسال و دریافت تماس و سخت جان بودن گوشی تلفن همراه مهم است، سری Z و مدلهای عددی نوکیا بهترین انتخاب شما خواهند بود.
اگر مدیر، دانشجو یا مهندسی هستید که میخواهید گوشیهای هوشمند را به کار گیرید، فایلهای آفیس و PDF را اجرا کنید، از اینترنت وایرلس بهره ببرید و در عین حال هزینه کمتری نسبت به خرید PAD هایی مانند آی- میت و اچ تی سی و سایر کامپیوترهای جیبی بپردازید، پیشنهاد ما سری P سونیاریکسون و E نوکیاست.
اگر آنچه برای شما اهمیت دارد زیبایی است و میخواهید در کنار زیبایی از امکانات مطلوبی نیز برخوردار باشید، سریT و S سونی اریکسون برای شما بهترین گزینه است. همچنین بین مدلهای عددی متنوع نوکیا نیز میتوانید آنچه دلخواهتان است پیدا کنید.
شبنم کهنچی
منبع : هفتهنامه بزرگراه فناوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست