چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
این ده نفر
۱) اکبر هاشمی رفسنجانی
رئیس مجلس خبرگان رهبری هفته گذشته میزبان جمعی از تشکل های دانشجویی بود. آیت آلله هاشمی رفسنجانی در این دیدار که در حسینیه جماران انجام شد، گفت؛ «در سند چشم انداز ۲۰ ساله باید تبدیل به مقام اول در منطقه شویم که متاسفانه در دو، سه سال گذشته نه تنها جلو نرفتیم، بلکه در مقاطعی هم عقبگرد کردیم.» او سپس با اشاره به درآمدهای نفتی دولت ادامه داد؛ «زمانی ما برای تهیه حتی یک دلار می دویدیم اما امروز دولت به این فکر است که از دلارها چگونه استفاده کند.» البته این تنها دیدار هاشمی در هفته گذشته نبود، او دیدارهای دیگری هم داشت و در آنها نسبت به برخی از سیاست های دولت نهم واکنش نشان داد. مثلاً ایشان از طرح تحول اقتصادی دولت ابراز نگرانی کرد و گفت اگر این طرح بدون پشتوانه کارشناسی اجرایی شود، مشکلات بسیاری را برای کشور به وجود خواهد آورد. اما اینک باید واکنش محمود احمدی نژاد را به انتظار نشست. او همواره ثابت کرده که این طور سخنان را بی پاسخ نمی گذارد.
۲) محمدعلی عزیزجعفری
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفته گذشته در کنفرانس خبری از جدیدترین تولید نظامی سپاه پرده برداشت و از آزمایش موشک ضدناو با ۳۰۰ کیلومتر برد خبر داد و گفت؛ «سپاه سلاحی را تست کرده که با اطمینان می گویم هیچ ناو و شناوری متعلق به نیروهای دشمن در شعاع بیش از ۳۰۰ کیلومتر اطراف مرزهای ایران از دست این سلاح در امان نیست و ناوهای دشمن به قعر آب ها فرستاده خواهد شد.»او البته اطلاعات بیشتری درباره این سلاح در اختیار خبرنگاران قرار نداد، اما در پاسخ به این ادعای دولت های غرب که ایران توانایی بستن تنگه هرمز به مدت بیش از پنج روز را ندارد، گفت؛ «وضعیت جغرافیایی تنگه هرمز به گونه یی است که به ایران امکان بستن تنگه را به صورت نامحدود و به راحتی می دهد. یک امکان طبیعی و خدادادی ما را در وضعیت برتر قرار داده و در کنار توانایی نظامی که در رزمایش اخیر پیامبر اعظم۳ گوشه هایی از آن به نمایش گذاشته شد، می توانیم هر زمان که اراده کنیم و تا هر زمان که بخواهیم تنگه هرمز را مسدود کنیم.»
۳) کامران باقری لنکرانی
فقط همین مانده بود که وزیر بهداشت دولت نهم از سیاست های اقتصادی دولت های قبل انتقاد کند. کامران باقری لنکرانی برای اینکه از غلامحسین الهام و محمدحسین صفارهرندی عقب نماند با حمله به عملکرد دولت های پیشین، کارنامه اقتصادی دولت نهم را بی نظیر خواند و آن را برتر از دولت های قبل دانست. او در دیدار با جامعه اسلامی دانشجویان تشدید تورم را رد کرد و گفت نرخ تورم در دولت نهم کمتر از دولت های قبل است. این در حالی است که پیش از این داوود دانش جعفری وزیر سابق اقتصاد دولت احمدی نژاد انتقاداتی را که از دولت نهم درباره تشدید تورم می شود، تایید کرده بود. در این باره سایت تابناک در تحلیلی نوشت؛ «اشاره وزیر بهداشت به تورم ۵۰ درصدی در سال ۱۳۷۴ در حالی است که در دوره ۱۳۷۵- ۱۳۶۹ با وجود مجموعاً ۴۶۰ درصد تورم طی هفت سال، سطح دستمزدها در همین دوره ۵۶۰ درصد افزایش یافت، یعنی افزایش دستمزدها نه تنها تورم را جبران کرد، بلکه هر سال به طور متوسط افزایش دستمزدها حدود پنج درصد بیشتر از تورم بود، یعنی قدرت خرید حقوق بگیران با وجود تورم ۵۰ درصدی در سال ۱۳۷۴، پنج درصد افزایش یافت، اما در سال گذشته و به رغم آنکه بانک مرکزی نرخ رسمی تورم را ۲۶ درصد اعلام کرده است، حقوق کارکنان دولت تنها ۱۰ درصد افزایش یافته که این به معنای ۱۶ درصد کاهش در قدرت خرید کارمندان دولت است.»
۴) سیدشمس الدین حسینی
این داستان وزیر شدن آقای سیدشمس الدین حسینی داستان جالبی است. ایشان در دولت نهم مشاور مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی بود و یک روز به همراه ایشان به کمیسیون اقتصادی دولت آمد. در آنجا او بحث تحول اقتصادی را مطرح کرد و گفت که برای تحول اقتصادی نظام یارانه، توزیع، بهره وری، گمرک، بانک و بیمه باید تصحیح شود. رئیس جمهور هم که این صحبت ها را شنید، از او خوشش آمد و از میرکاظمی خواست حسینی به معاونت وزارت رفاه برود و همزمان دبیری کارگروه تحول اقتصادی را هم بر عهده بگیرد. در سه جلسه یی که احمدی نژاد با فعالان بخش خصوصی، رسانه ها و اقتصاددانان گذاشت و در آن طرح تحول اقتصادی را به حاضران معرفی کرد، حسینی مسوول تشریح طرح بود و پس از اینکه رئیس جمهور دانست حسین صمصامی نمی تواند از مجلس رای اعتماد بگیرد، شمس الدین حسینی را به عنوان نامزد تصدی وزارت اقتصاد به مجلس معرفی کرد. این دانش آموخته دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در مجلس مخالف چندانی نداشت و به راحتی توانست رای اعتماد مجلس را به دست بیاورد. او در این راه از حمایت چند اقتصاددان باتجربه مثل داوود دانش جعفری و اکبر کمیجانی هم بهره گرفت.
۵) حمید بهبهانی
«کجای آقای بهبهانی شبیه وزرای طاغوت است.» این پاسخ محمود احمدی نژاد به منتقدان اصولگرایی بود که در جلسه رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی دولت گفتند؛ «آقای احمدی نژاد در معرفی دو تن از وزرا بدعتی گذاشت که باید منتظر روزی باشیم که وزرای رژیم گذشته بیایند و با نام متخصص، در دولت جمهوری اسلامی منصوب شوند.» البته این تنها انتقادی نبود که نسبت به معرفی حمید بهبهانی به عنوان وزیر پیشنهادی راه شد. علی مطهری فرزند شهید مطهری و از نمایندگان نزدیک به دولت نهم هم گفت؛ «این افراد نباید در پست های کلیدی قرار گیرند. این توصیه امام(ره) و شهید مطهری است. معتقدم جناب آقای احمدی نژاد در بین روسای جمهور اخیر بهترین رئیس جمهور بودند، اما معتقدم ایشان در مسائل فرهنگی بسیار بی تفاوت، بی حس و غیرحساس هستند و به این جور مسائل به هیچ وجه اهمیت نمی دهند و معرفی این گونه افراد برایشان خیلی عادی است. نگویید که ایشان متخصص در چنین و چنان است، خیلی از انحرافات به دست همین متخصص ها انجام می شود.» اما به رغم همه این انتقادها و البته سخنان برخی از نمایندگان شورای شهر تهران که به نمایندگان هشدار داده بودند «بهبهانی در زمان تصدی پست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از حساسیت لازم برای استفاده از منابع مالی برخوردار نبوده است» بهبهانی با دفاع رئیس جمهور توانست رای اعتماد را از مجلس هشتم بگیرد تا این مجلس از مجلس هفتم در حمایت بی چون و چرا از دولت نهم چیزی کم نداشته باشد.
۶) الکساندر سولژنیتسین
با مرگ الکساندر سولژنیتسین، دنیای ادبیات، نویسنده دیگری از تبار غول های روسیه را از دست داد؛نویسنده یی که به ویژه در نیمه دوم زندگی اش شباهت بسیار زیادی به داستایوفسکی داشت؛ این نویسنده که روزگاری سمپات انقلاب اکتبر، فقط برای نوشتن یک نامه که در آن از استالین به عنوان رئیس یاد کرده بود، راهی گولاک شد تا روزگارش به بدترین شکل ممکن در این اردوگاه کار اجباری سپری شود. دنیای ادبیات به واسطه این حکم استالینی هر چند در شکل ظاهری بسیار ناخشنود بود اما به واسطه تغییرات آینده اش از دو جهت خشنود شد، اول آنکه سولژنیتسین به مانند بسیاری از مخالفان استالین اعدام نشد یا در حادثه یی اتفاقی، مثلاً مسموم یا به دره پرت نشد و دیگر اینکه استالین با این تبعید فضای فکری سولژنیتسین را عوض کرد. او در سال های زندگی در اردوگاه کار اجباری از کمونیسم استالینی فاصله گرفت و به اندیشه های عمیق و روانکاوانه داستایفسکی وار نزدیک شد. توجه و علاقه این نویسنده روس به نویسنده خلف خود سبب شد تا او حتی از نظر ظاهری نیز خود را شبیه داستایوفسکی کند.درگذشت سولژنیتسین بسیاری از سیاستمداران جهان را وادار به واکنش کرد. ولادیمیر پوتین (مامور سابق ک گ ب) در تشییع جنازه نویسنده شرکت کرد، گورباچف پیام تسلیتی برای مرگ وی فرستاد و خلاصه آنکه بعد از مرگ او، همه مرثیه خوان های فرهنگی شدند.
۷) محمدرضا گلزار
بازیگر «ستاره» شده این سال های سینمای ایران درست در روزهایی که به واسطه انتشار چند یادداشت تامل برانگیز سعی داشت چهره یی متفاوت از خود را نزد بخشی از مخاطبانی که در ظاهر چندان علاقه یی به فعالیت های او ندارند ترسیم کند با انتشار عمومی شایعه یی مواجه شد که می تواند تمام فعالیت هایش را در سال جاری تحت تاثیر قرار دهد. اواسط هفته روزنامه جام جم که معمولاً در اخبار هنری اش تلاش می کند کمتر خبری حاشیه یی منتشر کند در مطلبی مفصل از ممنوع التصویر شدن محمدرضا گلزار خبر داد. انتشار این خبر درست در روزی که این بازیگر در یادداشتی در روزنامه اعتماد راهکارهای اجرایی شدن نحوه کمک به بازیگران سینمای ایران را شرح می داد، نگاه ها را متوجه او کرد. سکوت مسوولان سینمایی در قبال این خبر به رغم تکذیب گلزار از حساسیت ها کم نکرد به ویژه آنکه تبعات این گونه اخبار در نشریات عامه پسند و اینترنت بسیار گسترده تر است. این در حالی است که بعضی رسانه های جدی انتشار این خبر را تا حد صفحات اول خود مهم دانستند و همه اینها باعث شد تا بازیگری که کم فروش ترین فیلم هایش سودهای قابل توجهی نصیب تهیه کنندگان می کند به شکل دیگری خبرساز شود. انتشار این گونه اخبار در دورانی که مدیران سینمایی تلاش فراوانی در جهت ایجاد آرامش دارند احتمالاً با واکنش هایی همراه خواهد بود؛ واکنش هایی در راستای همان آرامش سازی که ممکن است به جدی گرفتن هر چه بیشتر شایعات بینجامد.
۸) محمد سلیمان
در شرایطی که بشار اسد برای رایزنی درباره مسائل خاورمیانه به ایران آمده بود، مشاور ارشد امنیتی او جمعه گذشته در ویلای شخصی خود در ساحل دریای مدیترانه ترور شد. سرهنگ محمد سلیمان از مقامات بلندپایه نظامی و امنیتی سوریه بود که شش ماه پس از حادثه ترور عماد مغنیه در دمشق کشته شد. او که بازوی راست اسد لقب گرفته بود، مامور انجام پرونده های حساس بود و از جمله کسانی به حساب می آمد که دتلو مهلیس رئیس سابق کمیته تحقیقات بین المللی در رابطه با ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان خواستار تحقیقات لازم از او شده بود. برای همین برخی ترور سلیمان را در ادامه خودکشی یا ترور مقامات مساله دار سوری در رابطه با این پرونده از جمله «غازی کنعان» می دانند که در دفترش خودکشی کرد. سلیمان رابط سوریه با حزب الله و نیز کره شمالی بوده و در رابطه با موضوع تاسیسات اتمی سوریه بارها به پیونگ یانگ سفر کرده بوده و برای همین خیلی ها عامل ترور سلیمان را صهیونیست ها معرفی می کنند. درباره شخصیت محمد سلیمان روزنامه الشرق الاوسط نوشت؛ «سرهنگ سلیمان دوست باسل اسد (برادر بشار) بود که پس از مرگ او دوست نزدیک بشار شد و هر پرونده امنیتی ابتدا از زیر دست او رد می شد و به اطلاع بشار می رسید. جایگاه سلیمان فراتر از هر مقام سیاسی و امنیتی دیگر در سوریه بود، به طوری که اختیارات او گاه فراتر از وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش می رفت.»
۹) عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور یکی از مهم ترین چهره های تلویزیون جمهوری اسلامی از آغاز تاکنون است. کافی است یک بار دوشادوش او در خیابان های تهران یا هر شهر کوچک یا بزرگ دیگری قدم بزنید تا بدانید او چقدر محبوب است و چگونه جزیی از زندگی روزمره مردم ایران شده و برای همین است که خبرگزاری فوتبال ایران در سومین دوره مراسم اهدای توپ طلا تصمیم گرفت از تلاش عادل فردوسی پور در راه ارتقای فوتبال ایران تقدیر کند. فردوسی پور که علاوه بر اجرای برنامه پرطرفدار نود که هر سال به تعداد بینندگانش اضافه می شود، گزارشگر خیلی خوبی هم است، در آن مراسم گفت برنامه نود در فصل جدید (که از همین امشب آغاز می شود) تفاوت هایی کرده و او کوشیده بخش های جذابی را به برنامه اضافه کند. ما هم بی صبرانه منتظر اولین برنامه نود در فصل جدید هستیم. راستی تا یادمان نرفته باید بگوییم برنامه نود با اجرای عالی عادل جزء معدود برنامه های سیمای جمهوری اسلامی است که می تواند در رقابت با شبکه های خصوصی هم بیننده اش را حفظ کند.
۱۰) محسن خلیلی
سومین توپ طلای فوتبال ایران به محسن خلیلی رسید. در مراسمی که هفته گذشته توسط خبرگزاری فوتبال ایران در هتل المپیک برگزار شد، محسن خلیلی با رای نویسندگان، روزنامه نگاران و کارشناسان ورزش به عنوان بهترین بازیکن فصل گذشته فوتبال ایران معرفی شد. او البته در این مراسم حضور نداشت و برای عمل جراحی رباط صلیبی اش در آلمان بود، اما مسوولان برگزاری توپ طلا را برای او فرستاده بودند. در این مراسم از سیدمهدی رحمتی به عنوان بهترین دروازه بان، سیدجلال حسینی به عنوان مدافع، کریم باقری به عنوان بهترین هافبک و محسن خلیلی به عنوان بهترین مهاجم و افشین قطبی به عنوان بهترین مربی تقدیر شد و پرسپولیس به عنوان بهترین تیم فصل گذشته انتخاب شد و البته جایزه ویژه یی هم به امیر قلعه نویی برای قهرمانی استقلال در جام حذفی اهدا شد. با این همه مهم ترین جایزه این مراسم همان توپ طلا بود که محسن خلیلی پس از محرم نویدکیا و جواد نکونام که در دوره های گذشته توپ طلا را برده بودند، آن را برد.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست