شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

ایندیراگاندیINDIRA GANDHI


ایندیراگاندیINDIRA GANDHI
درتاریخ معاصرجهان، ایندیرا گاندی به عنوان یک سیاستمدارخوشفکروتاثیرگذار شناخته شده است. این بانوی هندی برای بیش از۳ دهه در مشاغل سیاسی گوناگون به کشور خود خدمت کرد و نام نیکی از خود به یادگار گذاشت.
ایندیرا تنها فرزند جواهر لعل نهرو، نخست وزیراسبق هندوستان، در۱۹ نوامبر سال ۱۹۱۷ در" الله آباد" هند متولد شد. درآن سالها پدر و مادر ایندیرا به جرم فعالیت های سیاسی علیه استعمارگران بریتانیا بارها به زندان افکنده شدند.
ایندیرا در کالجهای " پونا" و " سانتی نی کتان" هند تحصیل کرد و سپس برای تکمیل تحصیلات عالی خود به دانشگاه آکسفورد انگلستان رفت.
ایندیرا گاندی سال ۱۹۴۲ با مردی به نام فیروز گاندی، که هیچ نسبتی هم با مهاتما گاندی ( رهبراسطوره ای استقلال هند) نداشت، ازدواج کرد. این دو کمی پس از ازدواج به جرم فعالیت های سیاسی دستگیر و زندانی شدند.
فیروز گاندی در سال ۱۹۴۶ درگذشت و این در حالی بود که ۲ فرزند پسر به نامهای راجیو وسانجیو از این زوج به جای ماند. هندوستان درسال ۱۹۴۷ استقلال خود را از انگلستان بازیافت. ایندیرا گاندی نیز به لطف حمایت های پدرش و جواهرلعل نهرو، درحزب کنگره مشغول شد. او۹ سال بعد به ریاست حزب کنگره که مهمترین حزب در کشورهندوستان به شمار می رود، برگزیده شد. نهرو درسال ۱۹۶۴ درگذشت و در پی این اتفاق، ایندیرا گاندی به عنوان وزیر اطلاعات و تبلیغات هند وارد کابینه شد. ۲ سال بعد، ایندیرا گاندی از سوی مردم به عنوان نخست وزیرهندوستان انتخاب شد. او علاوه بر این موفق شد رهبری گروهی از جوانهای چپ روی حزب کنگره را بر عهده بگیرد که ثمره آن نزدیکی هند به اتحاد شوروی بود. ایندیرا گاندی بعدها به مقام ریاست جمهوری هند انتخاب شد، اما در سال ۱۹۸۴ در پی حمله تروریستی یک سیک متعصب درگذشت. متاسفانه فرزندان گاندی نیز سرنوشت های تراژیکی داشتند.
درحال حاضر، رهبری سنتی حزب کنگره هند تحت تاثیر سونیا گاندی،عروس ایندیرا گاندی و همسرراجیو گاندی است. هندی ها همچنین علاقه خاصی به پری یانکا، نوه ایندیرا ( دختر راجیو و سونیا) دارند و از او به عنوان رهبر آینده هند نام می برند.
منبع : تبیان


همچنین مشاهده کنید