چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
مروری برتاریخچه جام ملت های آسیا
مرحله نهایی چهاردهمین دوره جام ملت های آسیا درسال ۲۰۰۸به صورت مشترك در چهار كشور اندونزی، مالزی، تایلند و ویتنام برگزار می شود.در حال حاضر در مرحله مقدماتی جام ملت های آسیا ۲۴ تیم در ۴ گروه ۶ تیمی در حال رقابت هستند كه در پایان این مرحله از هر گروه ۲ تیم به مرحله نهایی راه می یابند. جام ملت های آسیا قدیمی ترین، منظم ترین و مهم ترین مسابقات فوتبال در سطح قاره آسیاست.
پنجاه و یك سال قبل به ابتكار و طراحی «تونكو عبدالرحمان» نخست وزیر ورزش دوست مالزی، كنفدراسیون آسیا موافقت خود را با برگزاری این مسابقات به شیوه جام جهانی در هر ۴ سال یك بار اعلام نمود و اجرای آن در سال ۱۹۵۶ میلادی برابر با ۱۳۳۵ تحقق یافت. عبدالرحمان به خاطر آن كه مسائل جغرافیایی و مشكلات اقتصادی و همچنین تداخل مسابقات گوناگون مانع و وقفه ای در راه برگزاری جام ملت های آسیا به وجود نیاورد پیشنهاد كرد تا این مسابقات در حد فاصل دو جام جهانی هر ۴ سال یك بار به صورت منطقه ای انجام پذیرد تا هم از جنبه زمانی و هم مالی صرفه جویی به عمل آید. نتیجه آن كه این طرح سودمند واقع شد و اگر چه در اولین دوره تنها چهار تیم اعلام آمادگی نمودند اما به مرور تعداد داوطلبان آنچنان افزایش یافت تا جایی كه حد نصاب تیم های شركت كننده به ده برابر میزان دوره اول بالغ گردید. سبك انجام مسابقات در دو مرحله مقدماتی و نهایی طراحی گردید و در حال حاضر در مرحله مقدماتی تیم ها در تمامی مناطق گروه بندی می شوند و از هر گروه تیم های برتر به مرحله نهایی صعود می كنند و آنگاه در مرحله نهایی در یك كشور برگزیده بین تیم های صعود كننده برگزار می شود.جام ملت های آسیا به دلیل قدمتی كه بیش از جام ملت های اروپا دارد مورد توجه سایر كشورهای جهان نیز می باشد.
ضمن آن كه حضور تیم های پرخرج و پرسروصدا نظیر ژاپن، عربستان ،كره و استرالیا موجب گردیده تا این مسابقات در پوشش خبری رسانه های جهان قرار گیرد و امتیاز پخش تصویری آن در بعضی از كشورهای اروپایی به فروش برسد.
جام ملت های آسیا اهمیتی فزونتر از فوتبال بازی های آسیایی دارد چرا كه در بازی های آسیایی، سایر رشته های ورزشی تا حدی ولو اندك فوتبال را تحت تأثیر قرار می دهند و از طرفی بعضی از تیم های قدرتمند در آن مسابقات دست به جوانگرایی و آینده سازی می زنند در حالی كه در جام ملت های آسیا تیم ها با تمام قوا حضور می یابند. این جام اگر چه نسبت به مسابقات تیم های آسیایی در مقدماتی جام جهانی دارای اهمیتی همسان است اما به دلیل كسب عنوان مستقل، تقسیم مدال ها و ثبت مقام در تقویم كنفدراسیون فوتبال آسیا برجسته تر به چشم می خورد و نمایانگر مفاهیم بسیاری در ابعاد ورزشی و حتی غیر ورزشی می باشد.
قهرمانان ادوار گذشته
۱۹۵۶- كره جنوبی
۱۹۶۰- كره جنوبی
۱۹۶۴- رژیم اشغالگر قدس
۱۹۶۸- ایران
۱۹۷۲- ایران
۱۹۷۶- ایران
۱۹۸۰- كویت
۱۹۸۴- عربستان
۱۹۸۸- عربستان
۱۹۹۲- ژاپن
۱۹۹۶- عربستان
۲۰۰۰- ژاپن
۲۰۰۴- ژاپن
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست